Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Milkshake med jordbær og vaniljeis.

2 kommentarer
Desserter, Drikke, Ideer til studentermad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Hvor har vi bare nydt den fantastiske weekend i fulde drag. Den bød nemlig på en tur til Fyn med 2 vennepar, og vejret kunne vi jo ikke have været bedre. Faktisk var det lige før, at det var lidt for varmt til vandcykling på Odense Å, strøgtur, blomsterfestival og ikke mindst Egeskov Slot, som vi besøgte søndag eftermiddag. Efter en solid frokost på Egeskov slot var det ikke den store sult, der plagede os, da vi kom hjem søndag aften. Derfor lavede jeg i stedet en lækker milkshake med jordbær til os. Og den nød vi på terrassen, imens vi hyggesnakkede om weekenden.

Se også – Hjemmelavet iceblend med karamel og chokolade I Vietnamesisk iskaffe I Dalgona iskaffe 

Hjemmelavet milkshake med jordbær.

Egentlig har jeg ikke rigtig brudt mig om milkshakes indtil for nogle år siden. Problemet er, at jeg fik en milkshake som lille. En af de der fra supermarkedets køledisk med sugerør, som findes i forskellige varianter. Den kunne jeg absolut ikke lide, og det kan jeg for øvrigt stadigvæk ikke. Men da jeg ikke havde tænkt nærmere over det, gik jeg rundt i den tro, at jeg ikke kunne lide milkshakes under nogen omstændigheder.

Det blev der heldigvis lavet om på for nogle år siden. Der smagte jeg nemlig en rigtig milkshake, som var lavet fra bunden. Med god is, lidt mælk og frisk frugt. Og siden har jeg været helbredt, om man så må sige.  Dog skal de helst være hjemmelavede. Men nu er det jo heldigvis heller ikke specielt svært at lave en lækker, hjemmelavet milkshake.

Søndag aften blev det til en milkshake med jordbær. Vi havde nemlig købt en bakke med hjem fra en af de mange, fine vejboder på Fyn. Man kan dog sagtens lave milkshakes med andre bær (frosne eller friske) eller frugt. Fx moset banan eller friskpresset appelsinsaft. Og man kan selvfølgelig også laves milkshakes uden frugt, fx med ren vaniljeis eller tilsat kakaomælk eller kakaopulver.

Jeg brugte ikke sukker, da jordbærrene var søde og lækre nok i sig selv. Men bruger man nogle syrlige bær, eller bær direkte fra fryseren, så kan man evt. tilsætte 1-2 spsk. sukker/flormelis efter smag.

5 fra 3 stemmer

Milkshake med jordbær

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 glas

Ingredienser

  • 1 liter vaniljeis
  • 400 gr jordbær (nippede og evt. halverede)
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Skær isen i mindre stykker og kom den i en høj skål eller kande sammen med jordbær og mælk. Smag evt. til med lidt flormelis, hvis bærrene er syrlige.
  • Mængden af mælk afhænger af hvor tynd eller tyk konsistensen ønskes. Start evt. med det halve og spæd så op.
  • Stik en stavblender i kanden og blend til en cremet og ensartet milkshake.
  • Du kan også bruge en almindelig blender og blot komme alle ingredienserne i blenderkanden.
  • Hæld milkshaken i glas og pynt med friske jordbær.
  • Server milkshakesene med sugerør eller en lang ske.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maj
11 år siden

Uhh hvor er det ondt at ligge billeder ind af sådanne lækre shakes, når der er en gravid læser der craver det for vildt!!!

Jeg ved godt hvad der kommer på indkøbslisten i morgen 😉

– Maj 😀