Bagte pærer med honning og mandler.

0 kommentarer
Brunch - opskrifter., Desserter, Morgenmad, Opskrifter, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Bagte pærer med honning og mandler er en superlet efterårsdessert, der kan trylles frem på ganske kort tid. Og så indeholder den kun 3 ingredienser, nemlig pærer, honning og mandelflager. Helt perfekt, når den lille lækkersult melder sig.

Se også – Nem pæretærte I Pære Belle Helene kage I Gammeldags æblekage med flødeskum

Nem opskrift på bagte pærer.

Jeg bruger flydende honning, fordi den er lidt nemmere at håndtere, når honningen skal dryppes over pærerne. Man kan dog sagtens bruge en almindelig, fast honning og så bare lægge en teskefuld på hver halve pære. Honning kan desuden erstattes af et drys sukker eller brun farin, og måske man også kan bruge lidt sirup, fx en god ahornsirup. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg er ret sikker på, at det vil smage dejligt.

Hvis man bruger pærer, der har en lidt tyk skal, så kan den nogle gange være let bitter. I så fald vil jeg anbefale, at man skræller pærerne, inden man bager dem i ovnen. Det samme gælder pærer fra haven, som nogle gange kan have lidt mærker og pletter. Alternativt kan man grave det bløde, bagte frugtkød ud af skallen med en teske. Præcis ligesom når man spiser bagte kartofler. Og bruger man pærer med en helt tynd skal, så lader man den bare sidde.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer under opskriften. 

5 fra 1 stemme

Pærer (bagte) med honning

Bagetid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 modne pærer
  • ½ dl flydende honning
  • mandelflager
  • evt flormelis til pynt

Fremgangsmåde

  • Skræl evt. pærerne hvis skrællen er tyk og let bitter.
  • Halver pærerne og fjern evt kernehuset med en kartoffelskræller.
  • Læg de halve pærer på en bageplade beklædt med bagepapir med snitfladen opad.
  • Dryp pærerne med flydende honning og drys med mandelflager.
  • Bag pærerne ved 200 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil pærerne er møre og mandlerne let gyldne og ristede.
  • Server de lune pærer med flødeskum, is eller creme fraiche rørt med lidt vanilje.

Lækre variationer.

Mandlerne bidrager med knas, og jeg synes, at det smager virkelig godt. Vil man ikke bruge mandler, kan man bruge andre former for nødder. Fx hasselnødder eller hakkede valnødder. Og en rigtig god müsli med masser af fyld er faktisk også ret lækkert. Endelig kan man drysse lidt stødt kanel eller vanilje ovenpå honningen, inden pærerne sættes i ovnen. En anden mulighed er fintrevet skal af en usprøjtet citron eller appelsin.

Dessert, morgenmad eller tilbehør.

Vi spiser som regel pærerne til dessert. Gerne med en klat flødeskum, en kugle is eller en klat creme fraiche rørt med vanilje. De bagte, lune pærer smager næsten som et stykke lun pæretærte, og det er en skøn dessert, selvom den både er nem at lave og relativ sund.

Faktisk er desserten så sund, at jeg også indimellem spiser bagte pærer med honning til morgenmad. Gerne med en skefuld god müsli på toppen i stedet for mandler. Det er virkelig lækkert til en skålfuld yoghurt eller ovenpå en portion grød.

Endelig kan man servere bagte pærer som tilbehør til en osteanretning. Normalt forbinder man måske mest vindruer med ost. Men kombinationen af ost, nødder/mandler og pærer er fantastisk. Og det gælder både saftige, friske pærer i både og bagte pærer.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)