Jeg er vild med højtider, hvor der er mulighed for at gå i køkkenet og fremstille lækkerier. Fx til jul, nytår, påske, store bededag mm. Men lige når det kommer til højtider, så er der jo nok størst mulighed for at være kreativ ved juletid og så til påske, hvor der kan pyntes med små påskeæg. Og fine små påskeæg var lige hvad de her påskemuffins, som jeg bagte forleden dag, blev pyntet med.

Se også – Påskekage I Hjemmelavede påskeæg I Påskeboller med påskeæg

Opskrift på påskemuffins af saftig gulerodskage.

Jeg elsker en krydret og saftig gulerodskage med frosting af flødeost. Og da jeg tidligere har lavet denne her skønne påskekage af gulerodskage, var det jo helt oplagt også at lave påskemuffins af gulerodskage. Selve kageopskriften er helt den samme, og jeg fik 10 store muffins ud af portionen (jeg brugte de store, amerikanske muffinsforme). Bruger man mindre forme (små cupcake forme), så er der formentlig dej til ca 15 stk muffins. Men så jeg vil nok anbefale, at man laver 1½ portion flødeostecreme, for så går der jo lige lidt ekstra.

Og apropos flødeostecreme, så lavede jeg denne gang en flødeoste-smørcreme. Normalt bruger jeg ren flødeost til cremen. Men eftersom frostingen skal sprøjtes ud på påskemuffins’ene, må den godt være en smule mindre blød, så den bedre holder formen. Jeg tilsatte desuden citronskal og -saft til flødeostecremen, da jeg er vild med den syrlige creme til den krydrede kage. Men det bestemmer man jo selv. Og bryder man sig ikke om syrlig frosting, så udelader man bare citron.

Tip! Se også tips til variationer af påskemuffins under opskriften.

Påskemuffins med flødeosteglasur
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Påskemuffins (gulerodsmuffins)

Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 75 gr sukker
  • 100 gr brun farin
  • 1,25 dl smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 1 tsk natron (eller 2 tsk bagepulver)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike (kan udelades)
  • 1 nip salt
  • 150 gr hvedemel
  • 2 revne gulerødder (ca 150 gr)
  • 50 gr rosiner
  • 50 gr valnødder (grofthakkede)

Flødeosteglasur

  • 100 gr flormelis
  • 50 gr blødt smør
  • 100 gr flødeost naturel
  • ½ usprøjtet citron (revet skal + saft)
  • evt. lidt gul frugtfarve
  • små påskeæg til pynt

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker, brun farin, sukker og olie sammen. Tilsæt æggene og pisk til blandingen er skummende og cremet.
  • Sigt natron, kanel, nellike, salt og hvedemel sammen og vend det i dejen.
  • Tilsæt revne gulerødder, rosiner og hakkede valnødder til dejen.
  • Fordel dejen i 10 store eller ca 15 små muffinsforme af papir. Placer evt. formene i en muffinform af metal – så holder de bedre formen.
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 20-30 minutter, indtil de er gennembagte. Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på formene. Afkøl kagerne på bageristen.

Flødeostecreme

  • Har man bagt 15 små muffins, kan det være en god idé at lave 1½ portion flødeostecreme.
  • Kom flormelis og smør i en skål og pisk det sammen til en let og luftig smørcreme (ca 2-3 minutter).
  • Tilsæt flødeost, citronskal og citronsaft efter smag og pisk kort til en luftig flødeostecreme. Jeg kan godt lide, at flødeostecremen er syrlig, men man tilsætter bare citron efter smag. Det kan også helt udelades.
  • Tilsæt evt. et par dråber gul frugtfarve til flødeostecremen, hvis den skal være påskegul.
  • Kom flødeostecremen i en fryse- eller sprøjtepose, gerne med en stjernetylle, og lad cremen hvile på køl, indtil muffins'ene er helt afkølede.
  • Sprøjt flødeostecremen på toppen af kagerne og pynt med små påskeæg. Cremen kan selvfølgelig også bare fordeles med en ske.
  • Opbevar kagerne på køl, indtil servering.
  • Påskemuffins holder sig svampede og bløde i 2-3 dage, da gulerødderne holder dem saftige. Kagerne er desuden fryseegnede – dog uden flødeostecreme.

Muffins med variationer.

Det er klart, at det ikke som sådan er restriktioner for, hvilken slags muffins man kan bruge, når man laver påskemuffins. Er man eksempelvis vild med chokolademuffins eller bananmuffins, så bager man selvfølgelig bare dem. Evt med en luftig nutella smørcreme eller bare en klassisk vanilje frosting på toppen, hvor man kan placere de små påskeæg.

Bryder man sig slet ikke om smørcreme og frosting, så kan man sagtens lave påskemuffins alligevel. De små æg skal jo bare have et eller andet at sidde fast i. Og det kan såmænd lige så godt være en helt almindelig glasur, chokoladeganache eller bare en klat smeltet chokolade. Og skal det være lidt mere festligt end bare en klat hvid eller brun glasur, så kan man jo tilsætte både smag og farve til glasuren. Fx vil en grøn eller gul glasur med citron eller appelsinsmag være rigtig fin til påske.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)