Daim cookies – sprøde cookies med daim.

0 kommentarer
Julesmåkager, Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med både daim chokolade og cookies, så selvfølgelig er de her daim cookies et hit herhjemme. Sprøde småkager med en tydelig smag af daim og så en god kop te eller cafe latte. Så bliver det altså ikke ret meget bedre. Og heldigvis er kagerne også ualmindeligt nemme at bage. Så der er sjældent langt fra tanke til handling, når lysten til cookies med daim melder sig.

Se også – Cookies med chokolade I Hjemmebagt knækbrød I Snasket brownie

Nem opskrift på daim cookies.

Når jeg skriver, at det er nemt at lave daim cookies, så mener jeg altså virkelig nemt. Har man en røremaskine, så kan man oven i købet lade den klare hele arbejdet. Men ellers så kan dejen også sagtens røres sammen med en almindelig håndmixer.

Dejen laves med blødt smør, der piskes sammen med bl.a sukker, brun farin, æg og hvedemel. Derfor skal den også hvile kort på køl, når den er samlet. Dermed bliver smørret hårdt igen og så er det meget nemmere at trille dejen til kugler. Men udover en kort pause imens dejen hviler, så kan kagerne være færdige på ganske kort tid. Og vil man være lidt forudseende, så kan man også lave en ekstra stor portion dej, som trilles til kugler og fryses.

Tip! Se også tips til variationer og frysning af rå daim cookies under opskriften.

4.15 fra 14 stemmer

Cookies med daim

Hvile- og bagetid45 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 30 stk

Ingredienser

 • 125 gr blødt smør
 • 125 gr sukker
 • 125 gr brun farin
 • 1 æg
 • 250 gr hvedemel
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 6 stk daim barer (3 pk dobbelt daim)

Fremgangsmåde

 • Kom blødt smør, sukker og brun farin i en skål og pisk det grundigt til en luftig masse.
 • Tilsæt æg og pisk det ind i smørmassen.
 • Sigt hvedemel, natron og bagepulver sammen og rør det i dejen.
 • Hæk daim barerne groft og vend den hakkede daim i dejen.
 • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter, så det bliver til en formbar masse.
 • Form dejen til 30 kugler på størrelse med en stor valnød og læg dem med god afstand på bageplader beklædt med bagepapir. Jeg kunne have 8 cookies ad gangen på mine plader.
 • Bag kagerne ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 12-14 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Bagetiden afhænger lidt om, om man vil have cookies, som er sprøde i kanten og "chewy" i midten eller helt sprøde cookies.
 • Afkøl kagerne på en bagerist og opbevar dem på i en lufttæt bøtte. De kan holde sig i 2-3 uger. Dejen kan desuden fryses – evt trillet til kugler.

 

Se også – 

 

Cookies med chokolade

 

Daim islagkage

 

Skønne variationer.

Normalt er jeg jo stor fortaler for, at man skal variere en opskrift, lige som man har lyst til. Og det gælder selvfølgelig også cookie- og småkageopskrifter, som man kan fylde med alt hvad hjertet begærer af nødder, rosiner og valgfri chokolade.

Men lige når det kommer til cookies med daim, så sætter det i sagens natur lidt en begrænsning for variationer af chokoladen. Hvis ikke man bruger daim, så er det ikke længere daim cookies, og dermed fjerner man også den karakteristiske smag af daim. Ikke dermed sagt, at småkagerne ikke er gode med andre slags chokolade. Men så er det ikke længere daim cookies.

Indimellem dukker der dog variationer over de klassiske daim barer op i butikkerne. Jeg har eksempelvis set daim med orange, cafe latte, mint og lakrids for nu blot at nævne et par eksempler. Og dem kan man selvfølgelig uden problemer bruge i stedet for den klassiske daim.

Derudover kan man også eksperimentere med at tilsætte forskellige smage til dejen UDOVER daim. Fx fintrevet appelsinskal, tørrede tranebær eller rosiner, mandler og nødder (hasselnødder, pistacier, valnødder mm). Prøv evt. også at supplere hakket daim med mini smarties eller M&M’s. Jeg lover, at kagerne nok skal blive en kæmpe succes hos børn og barnlige sjæle.

Frysning og opbevaring af rå cookies.

Når man alligevel er i gang med at lave daim cookies, så kan man lige så godt slå to fluer med et smæk og lave en ekstra stor portion. Man kan nemlig uden problemer fryse rå cookies. Og så er det nemt at tage en passende mængde ud af fryseren og bage, når trangen til cookies melder sig. Eller når uventede gæster banker på døren.

Jeg synes, det er nemmest, hvis man triller sine cookies, inden man fryser dem. Dejen kan selvfølgelig også fryses i en hel klump, men så er man også tvunget til at optø al dejen på én gang. Jeg triller i stedet dejen til kugler, som lægges på et skærebræt beklædt med bagepapir. Herefter kommer skærebrættet direkte i fryseren, og når alle kuglerne er stivfrosne, kan de nemt lægges i en bøtte med låg, uden at de fryser sammen. Så er det nemt at stikke hånden i fryseren og tage 2, 4 eller 10 cookies ud af bøtten, når de skal bruges.

Jeg lægger gerne de rå cookies på en bageplade beklædt med bagepapir og lader dem optø ved stuetemperatur i ca 30 minutter. Herefter bages de efter anvisningen i opskriften, og så er der friskbagte cookies klar til servering.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)