Jeg laver ikke helt så meget “mad i fad” i sommermånederne, som jeg gør resten af året. Dels griller vi i sagens natur en del mere om sommeren. Men derudover så er det også som om, at de klassiske ovnretter er lidt tungere og derfor bare hører den mørke tid til. Alligevel blev det forleden aften til de her skønne koteletter med tomat og mozzarella på en bund af nye kartofler og grøntsager, og det smagte helt forrygende. Let og lækkert og ganske afgjort en ovnret, som kan laves hele året rundt.

Se også – Koteletter i fad I Koteletter i fad med pikantost I Hamburgerkoteletter

Nem opskrift på koteletter med tomat og mozzarella.

Noget andet der kendetegner madlavningen i sommermånederne er, at jeg ikke bruger helt så lang tid, som jeg gør resten af året. Det hænger selvfølgelig sammen med, at sommermad ofte er væsentligt nemmere at tilberede. Men derudover vil vi jo også gerne bruge tiden udendørs i stedet for at stå i køkkenet. Og koteletter med tomat og frisk mozzarella kan virkelig laves på ganske kort tid.

Jeg anretter koteletterne på en bund af (nye) kartofler og grøntsager. I dette tilfælde blev det løg og squash, for det var, hvad vi havde i køleskabet, men det varierer selvfølgelig efter sæson. Koteletterne kan også laves uden kartofler og grøntsager, hvis man ønsker en anden form for tilbehør. Det kunne fx være friskkogt pasta og tomatsauce. Så lægger man blot de brunede koteletter i et fad med tomat og ost og gratinerer hele herligheden i ovnen.

Koteletter med tomat og mozzarella på kartoffelbund
Print opskrift Pin opskrift
4.84 fra 6 stemmer

Koteletter med tomat og mozzarella

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 800 gr små kartofler
 • 2 spsk olie
 • 4 koteletter (jeg bruger fadkoteletter)
 • 2 spsk olie
 • 1 kugle frisk mozzarella
 • 2 tomater
 • 2 rødløg (skrællet og skåret i grove både)
 • 1 squash (skåret i mundrette tern)
 • 2 tsk tørret basilikum
 • salt og peber
 • evt. frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

 • Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
 • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med 2 spsk olie og vend kartoflerne rundt, så olien fordeles. Krydr med salt og peber.
 • Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil de begynder at blive gyldne.
 • Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber på begge sider.
 • Hæld 2 spsk olie på en stegepande og brun koteletterne ca 1 minut på hver side.
 • Dræn mozzarellaosten for væde og skær mozzarella og tomater i tynde skiver.
 • Tag kartoflerne ud af ovnen og hæld dem i en ildfast fad. Læg rødløg i både og squash i tern sammen med kartoflerne i fadet.
 • Placer koteletterne ovenpå kartofler og grøntsager i fadet og fordel mozzarella- og tomatskiver ovenpå koteletterne. Drys med basilikum på toppen.
 • Sæt fadet tilbage i ovnen og gratiner koteletterne ved 225 °C (varmluft) i ca 10 minutter, indtil osten er smeltet, koteletterne gennemstegte og kartofler møre. Rødløg og squash må stadig gerne have lidt "bid" og være sprød-møre.
 • Server fadet med en creme fraiche dressing eller varm sauce, fx en hjemmelavet favoritsauce og salat eller dampet grønt.
 • Bliver der rester, kan de gemmes på køl og lunes dagen efter. Retten er ikke fryseegnet.

Kartoffel- og grøntsagsbund med variationer.

Selvfølgelig kan man lægge sine koteletter med tomat og mozzarella på en ren kartoffelbund. Men jeg kan godt lide at supplere kartoflerne med grøntsager. Og der bruger man selvfølgelig bare de grøntsager, som man kan lide, og som er i sæson.

Lige nu (sommer) er det jo oplagt med squash, løg (gule løg, rødløg og forårsløg), aubergine, peberfrugter, blomkål, radiser og lignende sommergrønt. Når vi kommer lidt længere hen på året, kan man kombinere med græskar, svampe og tomater. Og faktisk også æbler og pærer i både, hvis man bryder sig om den slags. Henover vinteren er det jo rimeligt oplagt med forskellige former for rodfrugter, porrer, selleri og lignende. Disse skal blot bages lige så længe som kartoflerne, hvis de skal nå at blive ordentligt gennembagte og møre.

Man kan for øvrigt godt forbage de rå kartofler i det ildfaste fad i stedet for bage dem på en bageplade. Altså inden koteletterne bliver lagt på toppen, selvfølgelig. Det kræver dog, at man bruger et stort fad, for kartoflerne må ikke ligge i et alt for tykt lag, hvis de skal nå at blive møre på den relativt korte tid i ovnen. Desuden kan jeg godt lide, at kartoflerne får antydningen af skorpe og bliver lidt sprøde. Og det opnås altså lettest, hvis man starter med at bage dem i et enkelt lag på en bageplade.

Har man en rest kogte kartofler, så kan de selvfølgelig også bruges. De kan bare komme i fadet sammen med grøntsager og koteletter, og så kan det hele komme i ovnen på én gang.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)