Påske cheesecake. En lækker og dejlig frisk cheesecake med citronsmag, pyntet med de fineste små påskeæg. Perfekt til påskefrokosten og påskemiddagen, eller bare til en lille hyggestund i løbet af påskedagene. Og faktisk også resten af året, for selvfølgelig kan man sagtens lave en påske cheesecake, selvom det ikke er påske. Man behøver jo ikke pynte den med små påskeæg, og den skønne citron cheesecake smager altså helt fantastisk.

Se også – Påske islagkage I Påskekage I Påskemuffins I Hjemmelavede påskeæg

Påske cheesecake opskrift.

Jeg har valgt cheesecake med citron til min påske cheesecake. Dels er jeg vild med citronsmagen, men derudover så synes jeg også, at citron passer noget så fint til kagens fine, påskegule farve.

Dog kan man sagtens lave en cheesecake med appelsin, hvis man er mere til det, og i virkeligheden så er der jo næsten frit slag, når det kommer til smagen. Det er jo primært de små, fine påskeæg på toppen, der gør kagen til en påskekage.

Tip! Se også tips til opskriften + mine bedste tips til at lykkes med husblas under opskriften.

Opskrift påske cheesecake med påskeæg
Print opskrift Pin opskrift
4.34 fra 3 stemmer

Cheesecake (påske)

Hviletid4 t
Samlet tid4 t 45 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 150 gr digestive kiks (eller lignende)
  • 75 gr smeltet smør

Flødeostecreme

  • 4 blade husblas
  • 200 gr flødeost naturel
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 gr flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 usprøjtet citron (revet skal og saft)
  • gul pastafarve eller konditorfarve (kan udelades)
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Knus kiksene til fint rasp i en food processor eller ved at komme dem i en frysepose og køre dem over med en kagerulle.
  • Bland de knuste kiks med smeltet smør og vend det godt rundt.
  • Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform (ca 18 cm) og fordel kikseblandingen i bunden. Pres det godt sammen med bagsiden af en ske. Stil herefter bunden til side.

Flødeostecreme

  • Sæt husblas i blød i koldt vand.
  • Kom flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og citronskal i en skål og pisk det sammen. Tilsæt gul farve til ostecremen får en fin, påskegul farve.
  • I en anden skål piskes fløden til skum.
  • Knug vandet af husblassen og kom det i en lille skål sammen med citronsaften.
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Har man ikke en mikrobølgeovn, så kan skålen med husblas og citronsaft også smeltes over vandbad.
  • Tilsæt nu flødeostecreme 1 spsk ad gangen til den lune husblas-blanding. Rør godt rundt imellem hver skefuld og fortsæt indtil husblas-blandingen er nogenlunde afkølet (lunken). Der skal bruges ca 5-6 spsk flødeostecreme.
  • Hæld herefter husblas-blandingen over i flødeostecremen og rør godt rundt.
  • Tilsæt flødeskum og vend det hele sammen til en luftig creme.
  • Læg et stykke kageplastik langs indersiden af springformen og fordel flødeostecremen i formen. Glat cremen pænt på toppen.
  • Har man ikke kageplastik, kan man klippe et plastik-chartek til, så det passer. Man kan også bruge en strimmel bagepapir, men da bagepapir suger fugt, vil kanten på den færdige kage ikke være helt glat.
  • Sæt kagen på køl og lad den sætte sig i ca 4 timer.
  • Inden servering pyntes kagen med små påskeæg og evt. citronmelisse blade.
  • Bliver der rester, så kan kagen holde sig 2-3 dage på køl. Den kan desuden fryses – dog uden pynt.

Tips til opskriften.

  • Vil man gerne lave en klassisk citron cheesecake med geletop, så ligger opskriften lige her. Toppen kan selvfølgelig stadig pyntes med små påskeæg og citronmelisse.
  • Jeg har brugt en klassisk kiksebund af digestive kiks og smør til den her påske cheesekage opskrift, men man kan sagtens tilsætte hakkede nødder eller chokolade til bunden, hvis man har lyst. Beregn ca 50 gr nødder eller chokolade – både hvid, lys og mørk chokolade kan bruges.
  • Påske cheesecake kan selvfølgelig serveres hele året rundt. I stedet for påskeæg, kan man pynte toppen med grofthakket, hvid chokolade, nødder eller små marengs.

Succes med husblas.

Det er på ingen måde svært at lave en cheesecake. Det kræver dog lidt tålmodighed, da der er en del processer undervejs. Denne her påske cheesecake er dog uden gelé på toppen, så der er trods alt en arbejdsgang mindre.

Der er husblas i kagen, hvilket kan afskrække nogle fra at lave den. Men det der med husblas behøver ikke være så svært. Og hvis man blot følger opskriften, og sørger for at få tempereret den lune husblas, inden den vendes med flødeostecremen, så skal det nok gå.

Det eneste, som man aldrig må gøre, er at hælde varm eller lun husblas direkte ned i den kolde flødeostecreme. Jeg ved godt, at der er en del opskrifter, hvor der arbejdes med denne metode, men det er altså også den mest risikable. Og medmindre man er virkelig rutineret ud i brugen af husblas, så er det ved den metode, at der er størst risiko for, at det går galt.

Personligt har jeg arbejdet med husblas i mange år, og jeg føler mig rimelig sikker, men selv jeg kunne aldrig drømme om at hælde lun husblas direkte i en kold creme eller lignende.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)