Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Romkugler af rugbrød og dadler.

0 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Madpakkehits, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift romkugler med rugbrød og dadler vendt i kokos og anrettet på en blå tallerken

Romkugler af rugbrød og dadler lyder måske en anelse spøjst. Men ikke desto mindre smager rugbrødskuglerne fantastisk, og så er det samtidig en oplagt måde at få brugt en rest tørt rugbrød på. Helt oplagte til madpakkerne, hvor der gerne må være en lille godbid uden alt for meget sukker, eller bare til den lille lækkersult, når den har det med at melde sig ud på eftermiddagen.

Opskrift på romkugler af rugbrød.

Du skal bruge en food processor, hvis du vil lave romkugler af rugbrød og dadler. Men derudover går det ret nemt, for alle ingredienserne skal bare hældes i beholderen og køres til en jævn romkuglemasse. Jeg synes, at dadlerne tilfører en fin sødme til romkuglerne, men smag dig frem. Og hvis du synes, der mangler lidt sødme, så kan du sagtens tilsætte en smule sirup.

Har du en rest chokolade, så smager det også fantastisk at hakke den og vende den i massen til romkuglerne. Det samme gælder en håndfuldt grofthakkede valnødder. Men dette er alt sammen variationer, som du kan læse meget mere om under opskriften.

Tip! Se mine bedste tips til romkugler af rugbrød under opskriften.

Opskrift romkugler med rugbrød og dadler vendt i kokos og anrettet på en blå tallerken
4,28 fra 11 stemmer

Romkugler af rugbrød

Samlet tid20 minutter
Antal: 8 stk
Føj til favoritter

Ingredienser

  • 250 gr rugbrød (med eller uden kerner)
  • 15 stk bløde dadler (ca. 150-175 gr)
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 1 spsk hindbærmarmelade
  • 2 tsk rom aroma (eller efter smag)
  • 0,25 dl vand
  • 1 spsk sirup (kan udelades)

Desuden

  • 50 gr kokosmel

Fremgangsmåde

  • Bræk rugbrødet i mindre stykker og kom dem i en food processor.
  • Udsten dadlerne og kom dem i blenderen sammen med kakaopulver, hindbærmarmelade, rom aroma og vand.
  • Kør det hele til en ensartet romkuglemasse.
  • Smag på massen og tilsæt evt. lidt mere kakao, rom aroma eller marmelade. Mangler massen sødme, kan der tilsættes lidt sirup.
  • Vend romkuglemassen ud på køkkenbordet og del den i 8 lige store stykker. Tril hvert stykke til en kugle og vend dem i kokosmel.
  • Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder. Holdbarheden er ca. 1 uge. Romkuglerne kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften. 

 
I stedet for kokosmel kan du vende romkuglerne i krymmel. Du kan også dyppe dem i smeltet chokolade, hvis det skal være ekstra godt. 

Tips til opskriften.

For at få smagen så tæt på de “rigtige romkugler” som muligt, har jeg brugt lidt hindbærmarmelade i opskriften. Jeg synes, det er lækkert med lidt syre, men rugbrød er jo også syrligt i sig selv, og du kan sagtens udelade marmelade, hvis det bliver for meget.

Jeg har brugt fuldkornsrugbrød til denne opskrift, og det er intet problem, men du kan selvfølgelig også bruge rugbrød uden kerner. Dog synes jeg, at det klæder romkuglerne med lidt “bid”. For lidt ekstra bid kan du desuden tilsætte lidt grofthakket chokolade eller valnødder til romkuglemassen, inden den trilles til kugler.

Se ogsåHjemmelavede romkugler I Romkugler med dadler

I stedet for kokosmel kan du trille romkuglerne i krymmel, hakkede nødder, mandler eller lignende. Skal det være ekstra sundt, så kan du også trille dem i lidt havregryn. Endelig kan du dyppe kuglerne i smeltet chokolade – det smager så godt.

Romkuglerne kan holde sig 1 uges tid på køl, men du kan sagtens fryse romkuglemassen, så lav evt. en stor portion, når du alligevel er i gang. Du kan enten fryse selve romkuglemassen eller trille romkuglerne og fryse dem enkeltvist.

Der skal bruges en food processor, hvis du vil lave romkugler af rugbrød. Det skyldes, at rugbrødet skal køres til en jævn masse sammen med dadlerne, og det er altså nemmest i en food processor. Du kan ikke bruge hænderne eller en el-mikser, men hvis du har en god, kraftig blender kan den måske bruges. Dog skal du være OBS på, om motoren kan følge med, for hvis den bliver overophedet, kan blenderen brænde sammen.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer