Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Ålekvabber med nye kartofler og persillesauce…

24 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

En af mine absolutte yndlingsfisk er ålekvabber, som desværre er lidt svære at få fat i, da de kun sælges, når der er sæson. Det er kort sagt ikke en fisk man kan købe frossen i supermarkedet, man er derimod nødt til at væbne sig med tålmodighed, indtil fiskemanden har skiltet med friske ålekvabber ude. Og så er det med at slå til. Det er måske også derfor jeg er så vild med den.

Fisken er børnevenlig, idet der kun sidder en række ben i midten, som er lige til at hive ud. Rækken af ben er oven i købet grønne, så man ikke kan undgå at se dem. Altså kan det blive nemmere? Smagen minder lidt om stegt ål, men en ålekvabbe er mere mager og har ikke tendens til den lidt fede smag, som jeg synes en ål godt kan have.

Ingen bedømmelser

Stegte ålekvabber

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 gr flåede ålekvabber
  • 2 dl hvedemel
  • smør/olie til stening
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl ålekvabberne i koldt vand, dup dem tørre og skær hver enkelt i 2-3 stykker.
  • Bland hvedemel, salt og peber sammen og vend fiskestykkerne i blandingen.
  • Opvarm smør/olie på en pande og steg ålekvabberne til de er gyldne og gennemstegte. Drys evt. med lidt salt inden servering.
  • Server ålekvabberne med kartofler og persillesauce eller stuvede kartofler.
Subscribe
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Høvdingen – Det kan jeg i hvert fald kun give dig ret i. Vi fik i mange år, fra en af min mors kollegaer, vis mand satte ruser ud. Men nu er de desværre flyttet pænt langt væk, så vi må nøjes med fiskemanden:-)
Men det kan jo være der er andre der er heldige at kender en lystfisker:-)

Anonymous
12 år siden

Tal med en fritidsfisker, som sætter åleruser, han kan helt sikkert levere.

Vh Høvdingen.

LaTascha
12 år siden

Hmmmm…….ja, jeg er ikke helt sikker på, at google translate kan bruges i den sammenhæng, men hvis du googler ålekvabbe og printer et billedet ud og tager med ned til ham, så er der måske håb – hvis de da overhovdedet findes på svensk:-)

Litzy
12 år siden

Hmmm god idé LaTascha… nu skal jeg bare finde ud af hvad i al verden de hedder på svensk 😛

LaTascha
12 år siden

Litzy – Det her er endnu bedre end ål, så hvis du har mod på det kan jeg kun opfordre dig til at opsøge din lokale fiskepusher og bede ham forsøge at skaffe dig ålekvabber…

LaTascha
12 år siden

Wine Factory – Det smager også helt eminent godt. Og det bliver jo ikke dårligere af, at man ikke får det så ofte:-)

LaTascha
12 år siden

Piskeris – Jeg mener at de har sæson nu her i forsommeren. Der er vist noget med, at de er fredet fra september, idet de yngler – de føder nemlig levende unger istedet for æg, så der må du ikke tage ud og fange dem, hvis du havde planer i den retning;-)

Litzy
12 år siden

Jeg har ikke fået ål siden jeg var helt lille – nøj hvor er jeg missundelig lige nu

Wine Factory
12 år siden

Mhh det ser fantastisk ud! 🙂

Piskeriset
12 år siden

Gad vide, om jeg har smagt det… de lyder superlækre! Jeg må se, om en af de lokale fiskepushere kan skaffe dem. Ved du, hvor længe sæsonen varer?

LaTascha
12 år siden

Irene – Velbekomme. Nej det er ikke så tit man ser ålekvabber. Jeg tror faktisk at en af de eneste grunde til, at jeg kan købe dem her hos fiskemanden i Vejle er, at de lever ude i Vejle Fjord. Ærgeligt, for de smager jo skønt:-)

Knus fra

Anne.

Irene
12 år siden

Nøjh..hvor ser det bare super lækkert ud…Jeg elsker også ålekvabber, langt højere end ål…men de er ikke til at finde nogle steder selvom de smager skønt…
Tak fordi du fik mig til at huske dem igen:-)
Knus Irene

SIMSE
11 år siden

Ja, det er korrekt. Kvabber smager bare helt fantastisk. Kom til at tænke på dem da jeg var ved at tilberede knurhane haler – der også er en forrygende spise.

Flemming Lüttge
11 år siden

Desværre er det umuligt at købe Å. hos fiskehandleren.
Jeg er ikke selv lystfisker, men som barn og ungt menneske fik jeg stegte ålkvabber hos mine bedsteforældre. Sikke da en herreret. For mig er de bedre end stegte ål – næsten –
nogen der ved hvor jeg kan købe nogle ???

Flemming Lüttge
11 år siden
Svar  LaTascha

Mange mange tak for dit svar – Ja du er heldig at bo i Vejle hvor du har en bedre tilgang til fisk.
Jeg har selvfølgelig være igennem københavnske fiskehandlere og har fundet en der gerne ville hjemkøbe ålkvabber tilmig- selvom han mente det var skidtfisk – hva’ha måtte lige fortælle ham om delikatessen.

Morten
10 år siden

Øj, det er altså godt… har lige spist ålekvabber i går for nok første gang… stegte og med nye kartofler med persillesovs… genialt… fantastisk smagfulde og faste i kødet… og børnene elsker at de er så nemme at udbene. Købt i havnen på Thurø iøvrigt 🙂

janne
10 år siden

Vi har dem i butikken i hvide sande nu…

Morten Krogh Petersen
3 år siden

Jeg cyklede 28 km i fredags ( fra Hedehusene til Hundige og tilbage) idet fiskehandleren havde lovet mig et par kilo. Købte 2,8 kilo, delte dem i 4, skal have første gang i morgen.
Glæder mig

Morten