Du kender formentlig allerede til den klassiske broccolisalat med cremet dressing og sprød bacon. Den her broccoli pastasalat er et forsøg fra min side på at trylle broccolisalaten om til en pastasalat. Det vil sige: det samme fyld og den samme lækre dressing, men tilsat kogt pasta for lidt ekstra fylde og mæthed. Og forsøget lykkedes ud over alle forventninger. Faktisk blev det så godt, at broccoli pastasalaten er strøget direkte ind på top 5 over vores pastasalat favoritter herhjemme.
Se også – Broccoli salat I Pastasalat med kylling og karry I Sprøde broccoli fritter
Broccoli pastasalat – nem og lækker opskrift.
Kan du lave en broccolisalat, så kan du også lave broccoli pastasalat. Jeg ændrede nemlig kun 2 ting undervejs. Jeg tilsatte kogte pastaskruer, og så må jeg indrømme, at jeg droppede rosinerne.
Jeg ved godt, at der traditionelt indgår rosiner i broccolisalaten, også selvom mange efterhånden vælger at udelade dem. Men selvom jeg hører til dem, der godt kan lide rosiner i min salat, så må jeg alligevel indrømme, at kombinationen af broccoli, pasta og rosiner blev lidt for speciel. Selv for mig. Så de røg altså ud. Men selvfølgelig kan du bare vælge at tilsætte dem alligevel, hvis du gerne vil have rosiner (eller tørrede tranebær) i din broccoli pastasalat opskrift.
Tip! Se også mine bedste tips til broccoli pastasalat under opskriften.
Broccoli pastasalat
Ingredienser
- 300 gr pasta (fx skruer eller penne)
- 100 gr bacon i tern
- 1 stk broccoli (delt i små buketter)
- 1 stk rødløg (finthakket)
- 25 gr solsikkekerner
Dressing
- 3 dl creme fraiche (jeg bruger 9-18%)
- 3 spsk mayonnaise
- 3 spsk hvidvinseddike (eller lignende eddike)
- 4 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Overhæld herefter pastaen med koldt vand og lad den afdryppe.
- Steg baconstykkerne sprøde på en varm pande. Lad herefter baconstykkerne afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Kom pasta, broccoli, rødløg og solsikkekerner i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Hæld dressingen over broccolisalaten og vend det hele godt sammen.
- Drys baconstykkerne over salaten og server.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Salaten er ikke fryseegnet.
Noter til opskriften.
Selvom rosiner egentlig er en fast ingrediens i den klassiske broccolisalat, så har jeg udeladt dem i denne opskrift, da jeg ikke mener, de vil passe så godt sammen med pastaen. Men du kan sagtens tilsætte rosiner, hvis du har lyst.Tips til opskriften.
Jeg bruger som regel creme fraiche 9-18% når jeg laver dressingen. Det kommer lidt an på, hvad der nu står i køleskabet. Der er ingen tvivl om, at dressingen bliver mest cremet med en creme fraiche 18%, men det er altså ikke noget problem med 9% Jeg synes ikke, at man skal vælge en creme fraiche med en lavere fedtprocent. Det bliver simpelthen noget tyndt “sjask”. Så vil du gerne lave en mere fedtfattig dressing, så anbefaler jeg, at du i stedet bruger skyr eller græsk yoghurt.
Jeg har brugt 300 gr rå pasta til den her broccoli pastasalat, men du kan sagtens skrue op for grøntsagerne og ned for pastaen ved i stedet at bruge 2 broccolihoveder og 200-250 gram pasta.
I stedet for bacon kan du drysse sprødstegt skinke (fx parma eller serrano) eller chorizopølse ovenpå broccoli pastasalaten. Og vil du have lidt ekstra fylde og mæthed, så kan du også tilsætte stegt eller kogt kyllingebryst til selve salaten. Fx en rest fra aftensmaden.