Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kartoffelsuppe med porrer – nem opskrift.

4 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Hverdagsmad, Ideer til studentermad, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

I løbet af efteråret og vinteren spiser vi stort set suppe til aftensmad hver uge. Og selvom jeg har rigtig mange suppefavoritter, så må den klassiske kartoffelsuppe med porrer og bacon så absolut ligge i en top 5. Hvis den da ligefrem befinder sig i en top 3. Den cremede vintersuppe med en lækker og mild smag af kartofler og porrer er ikke bare nem at lave. Den kræver også kun ganske få ingredienser. Så der er sjældent langt fra tanke til handling. Og så er den som regel et hit blandt både store og små. Også hos Morten, som ikke er helt så stor suppefan, som jeg er, selvom det hjælper på det.

Se også – Tomatsuppe I Peberfrugtsuppe I Nem kartoffelsuppe uden porrer I Græskarsuppe

Nem og lækker kartoffelsuppe med porrer.

Ønsker man en helt lys (eller cremefarvet er det vel) kartoffelsuppe, så skal man kun bruge den hvide del af porren. Jo mere porretop, som ryger med i gryden, jo mere grønlig bliver suppen. Det har dog ingen betydning for selve smagen.

Jeg har næsten lige kogt en portion hønsekødsuppe og derfor røg mine porretoppe med i gryden sammen med hønen. Af samme grund er kartoffelsuppen helt lys i denne omgang. Men den kunne ligeså godt have haft et grønligt skær, for der sidder jo masser af god smag i de grønne porretoppe. Og har man ingen porrer, så kan man for øvrigt sagtens bruge et bundt forårsløg eller 2-3 almindelige løg i stedet for.

Jeg serverer gerne kartoffel-porresuppe med ristede bacontern og friskhakket persille. Men lige om lidt er det sæson for stenbiderrogn og suppen er altså også helt eminent med en skefuld stenbiderrogn og friskhakket dild på toppen. Perfekt som hverdagsluksus eller skøn gæstemad. Det er desuden rigtig lækkert, hvis man finthakker den øverste, grønne del af porren og drysser den ovenpå suppen. Og endelig er sprøde rugbrødscroutoner et hit hjemme hos os. Det giver et perfekt knas og et fint modspil til både bacon og den cremede suppe.

4,58 fra 35 stemmer

Kartoffelsuppe med porre

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr bacon i tern
  • 15 gr smør
  • 1 stk løg (grofthakket)
  • 1 fed hvidløg (grofthakket)
  • 1 stk porre (renset og skåret i tynde ringe)
  • 500 gr kartofler (skrællede og skåret i grove tern)
  • 8 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern sprøde på en pande. Lad dem herefter afdryppe på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
  • Smelt smørret i en gryde og sauter løg, hvidløg og porre heri til løgene bliver klare.
  • Tilsæt kartoffeltern og lad det stege et par minutter.
  • Hæld bouillon i gryden og bring den i kog. Lad suppen snurre under låg i ca 15 minutter, indtil kartoflerne er helt møre. 
  • Tag gryden af varmen og blend suppen glat med en stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
  • Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Er suppen for tyk, så tilsæt lidt mere bouillon/vand. 
  • Varm suppen igennem og server med ristet bacon og evt. finthakket porretop eller persille på toppen.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Suppen kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ingrid
4 år siden

5 stars
Den er SÅ lækker og nem! Vi får den rigtig tit med serranoskinke til, tørret 10 min. ved 180 grader i ovnen, og herefter brækket i mindre stykker.

Jeanette
1 år siden

Hej
Kan man lave suppen i forvejen og varme den, når man skal bruge den? 🙂