Ud fra devisen at man kan komme stort set alting i en tærte, uden at den mislykkes, kreerede jeg i går en tærte med kylling, bacon, spidskål i fine strimler og et æble i tern – altså en rigtig efterårstærte.
Resultatet blev virkelig lækkert og det er absolut ikke sidste gang, at jeg kommer kål i en tærte, selvom det måske ikke lige er noget, jeg ville have tænkt på, hvis ikke jeg havde fået øje på det halve spidskål i køleskabet. Den strimlede kål gav både en rigtig god mæthed og tilføjede en lækker fylde til tærten, så hvor vi normalt ville spise næsten en hel tærte til aftensmad, kunne vi kun lige spise lidt over halvdelen af denne her.
For at det hele nu ikke skulle bliver alt for “brunkål med flæsk-agtigt” (eller spidskål med bacon, hvis nu vi skal holde os til realiteterne), valgte jeg at give tærten et asiatisk twist og krydrede med karry og en anelse chili. Dermed endte smagen med at minde lidt om kinesiske forårsruller med kylling og karry og kombinationen af det karrykrydrede fyld med de små sød-syrlige æbletern, den sprøde tærtebund og den cremede æggemasse er bestemt noget, der er værd at gentage en anden gang.
Efterårstærte med kylling og spidskål.
Ingredienser
- 1 rulle fersk tærtedej (eller 1 portion hjemmelavet tærtedej)
- 100 gr bacon i tern
- 300 gr kyllingebryst (skåret i tern)
- 1/2 spidskål (skåret i tynde strimler)
- 1 æble (skåret i små tern)
- 2 tsk karry
- 5 æg
- 2 dl creme fraiche
- 75 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Udrul tærtedejen og pres den ud i en tærteform (ca 22 cm). Prik bunden med en gaffel.
- Forbag bunden ved 190 °C (varmluft) i ca 10 minutter. Stil den herefter til side.
- Steg bacontern sprøde på en pande. Tilsæt herefter kyllingetern og brun dem godt.
- Tilsæt spidskål, æbletern og karry og sauter i et par minutter, indtil kålen falder sammen.
- Smag til med salt og peber og fordel fyldet i tærtebunden.
- Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen i en skål.
- Hæld æggemassen over tærtefyldet og drys med revet ost på toppen.
- Bag tærten ved 180 °C (varmluft) i ca 30 minutter, indtil tærten har sat sig.
- Server tærten varm eller lun, med salat og dressing til.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Tærten kan desuden fryses.
Øjjj, den tærte smagte vanvittig lækkert ?
Jeg havde Ingen creme frais, men brugte kvark, det fungerede fint!
Tak for en fed inspirerende blog
Janni – Det glæder mig, at tærten blev en succes 🙂
Kvark, creme fraiche eller fromage frais – det kommer vist nogenlunde ud på ét i tærte-sammenhæng 🙂
Mums den var god. Tak for opskrift.
Velbekomme – dejligt at høre 😀
En dejlig og vellykket tærte. Lækkert med æbler i. Det giver en god smag.
En dejlig tærte. Det giver en god smag med æbler i.
Herdis – Dejligt at høre 🙂
Kan man bruge hytteost og lidt mælk istedet for cremefraiche?
Birgitte – Ja, det kan du sagtens. Jeg ville nok bare bruge ren hytteost, men det bestemmer man jo selv 😀
Det er en virkelig velsmagende tærte. Jeg har lavet den flere gange til familie frokost, og de elsker den😍 Ved du om den er fryseegnet?
Er den fryseegnet
Birgitte – Ja, du kan sagtens fryse tærten. Det kan du med stort set alle madtærter 😀
Hvornår skal æblet tilsættes?
Rikke – Det skal i sammen med spidskål og karry. Jeg har lige skrevet det lidt tydligere i opskriften 😀