Sprøde forårsruller er et hit hjemme hos os, og selvfølgelig er de hjemmelavede ruller især i høj kurs. Men indimellem kan det knibe med tiden, og så kan jeg sagtens finde på at købe en pose frosne forårsruller i supermarkedet. Tidligere har jeg tilberedt forårsrullerne i ovnen, men nu er jeg begyndt at lave dem i airfryer. Dels går det hurtigere, men derudover synes jeg også, at forårsruller i airfryer bliver ekstra sprøde og lækre.
Frosne forårsruller i airfryer.
Det er virkelig nemt at lave frosne forårsruller i airfryer. Af samme grund er det her nok nærmere en vejledning end en decideret opskrift, da der ret besat ikke er tale om meget andet end en pose frosne forårsruller, der skal klippes op. Alligevel tænker jeg, at der kunne sidde nogen derude, som kunne være interesserede i en vejledning med tilberedningstemperatur og tid, så nu har jeg lavet det her indlæg.
Tip! Se også tips til tilbehør samt “Ofte stillede spørgsmål” under opskriften.
Forårsruller i airfryer
Ingredienser
- 12 frosne forårsruller (jeg bruger ovnruller)
- 1 spsk olie
Fremgangsmåde
- Placér de frosne forårsruller i ét lag i airfryerskuffen eller på risten. Jeg kan have 6 forårsruller ad gangen i min airfryer.
- Spray eller pensl forårsrullerne med en smule olie
- Tilbered ved 180 °C i ca 10-12 minutter. Vend evt. forårsrullerne når halvdelen af tilberedningstiden er gået.
- Server forårsrullerne med soja og sød chilisauce og evt. ris og dampet grønt.
Noter til opskriften.
Skal der lidt ekstra grønt til retten, så overvej at lave et fad med friske grøntsager i stave med en god dip til og server det til forårsrullerne.Ofte stillede spørgsmål.
Ja, man kan uden problemer lave forårsruller i airfryer. De bliver lækre og sprøde – præcis som vi kender det fra tilberedning i frituregryde. Det gælder både hjemmelavede forårsruller og færdigkøbte forårsruller fra frost.
Ja, man kan sagtens lave frosne forårsruller i airfryer. Faktisk bliver resultatet virkelig godt, så der er ingen grund til først at optø forårsrullerne.
Tilbehør til airfryer forårsruller.
Skal det gå hurtigt, så kan soja og sød chilisauce sagtens gå som den eneste form for “tilbehør” til forårsruller. Men jeg kan godt lide at lave et helt måltid ud af det, så jeg koger ofte en portion ris, som vi spiser til rullerne. Derudover er det lækkert med en karrysauce eller sur-sød sauce til risene. Evt. kan man lave den her sur-sød sauce og bare udelade kylling.
Forårsruller og pommes frites er jo også en klassiker fra den kinesiske grillbar. Dog må jeg indrømme, at jeg synes, sådan “et sæt” falder en smule for tungt. Så vil jeg hellere have ris til rullerne og så måske et fad grøntsager i stave og en god dip, fx en chili mayo, som man kan dyppe grøntsagerne i.
>> Se også alle mine airfryer opskrifter her.
Med eller uden bagepapir.
Hvorvidt man vælger at bruge bagepapir, vil jeg lade være op til den enkelte. Det er klart, at et stykke bagepapir (airfryerbagepapir eller almindeligt bagepapir) letter rengøringen af airfryeren væsentligt. Omvendt er en airfryer jo netop kendetegnet ved, at kunne lave sprøde “friture-favoritter” med et minimum af fedtstof, kun vha den varme luft, der blæses rundt i maskinen. Og cirkulationen mindskes jo netop, hvis der anvendes bagepapir i maskinen. Dog ikke mere end at man sagtens kan anvende bagepapir, hvis man foretrækker det.
Ej come on. En vejledning på at varme dem op. Så bliver det for nemt at tjene penge.
Maria – Altså nu fungerer det jo ikke sådan, at jeg får en pose penge, hver gang jeg poster et indlæg her på min hjemmeside 🙂 Til gengæld får jeg rigtig mange forespørgsler vedr. opvarmning af diverse halvfabrikata, frostvarer og fastfood i airfryer, da mange bruger deres airfryer til netop dette. Selvom der ofte er angivet guide til tilberedning på emballagen, så er det sjældent angivet til airfryer. Og hvis jeg kan hjælpe med anvisninger på dette, så er jeg ikke for fin til at svare eller give spalteplads til det her på min hjemmeside 😀