Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kylling i sur-sød sauce med grønt.

21 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Nemlig opskrifter, Opskrifter

Kylling i sur-sød sauce er en klassiker fra kinesiske restauranter og kinagrillen. Den skønne smagskombination af sødt, syrligt og salt er stort set altid et hit og efter jeg fandt ud af, hvor nemt det faktisk er at lave sin egen lækre udgave, står der ofte kylling eller svinekød i sur-sød sauce på menuen hjemme hos os. Her er nemlig tale om en rigtig familielivret, som kan være færdig på ca 30 minutter og faktisk endnu hurtigere, hvis man får lidt hjælp til at snitte grønsagerne.

For at lave en god sur-sød sauce er der i bund og grund tale om en kombination af noget sødt – i dette tilfælde ananassaft og sød chilisauce. Noget syrligt – jeg bruger som regel eddike. En kombination af begge – ketchup, der som bekendt både er sødt og syrligt. Og så soja, som bidrager med en smule salt. Og salt skal der altså til, for at såvel sødme som syre kan fremtræde bedst muligt. Man kan dog snyde og bruge lidt salt i stedet for, men jeg synes, det er bedst med soja.

Det er faktisk det hele, så jeg vil vove den påstand, at man kan købe ind til en god sur-sød sauce i alle supermarkeder og slet ikke behøver, at slå vejen forbi en asiatisk specialbutik. Win win, hvis man bor langt væk fra den slags. Jeg rører desuden lidt maizena i ovenstående blanding. Ikke maizena saucejævner men rigtig majsstivelse. Maizenaen udrøres nemt i væsken uden at klumpe og jævner/tykner automatisk ved opvarmning, så det er altså en meget nem måde at lave en både lækker og klumpfri sur-sød sauce på.

Saucen kan for øvrigt snildt laves uden kylling, men selvfølgelig stadig med alle de skønne, sprødmøre grønsager. Så kan man nemlig i stedet servere saucen som tilbehør til forårsruller eller lækre, friturestegte kyllingestykker og ris, hvilket er en anden af mine kinesiske favoritter. Og selvfølgelig udelader man bare de grønsager, som man ikke bryder sig om, ligesom man sagtens kan bruge flere eller andre slags.

Man kan desuden droppe ananas i tern, hvis man ikke bryder sig om ananas i maden, men jeg synes, det er synd, hvis man helt udelader ananassaften. Man kan enten købe en dåse ananas og nøjes med at bruge saften og finde på noget andet at bruge ananasstykkerne til, eller man kan købe en karton ren ananassaft.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

4,60 fra 45 stemmer

Kylling i sur-sød sauce

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 400 gr kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 50 gr gulerod (skrællet og skåret i tynde skiver på skrå)
  • 1 ds babymajs (afdryppede og skåret i mindre stykker)
  • 1 ds ananas i tern (gem 1 dl saft til saucen)

Sur-sød sauce

  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk eddike (fx hvidvinseddike)
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk maizena

Læg i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en sauterpande eller wok og steg kyllingekødet. En stor gryde kan også bruges.
  • Tilsæt forårsløg, peberfrugt, gulerod, babymajs og ananas i tern og sauter i 2-3 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har bid.
  • Bland 1 dl ananassaft fra dåsen med vand, sukker, ketchup, sød chilisauce, eddike og soja og rør maizena ud i blandingen.
  • Rør blandingen i panden med kylling og grønsager og bring det i kog. Lad saucen koge et par minutter, til den tykner og smag til. Saucen skal være sød-syrlig og en smule salt.
  • Server kylling i sur-sød sauce med kogte ris.

Noter til opskriften.

 
I stedet for kyllingebryst, kan man bruge kyllingefilet, som allerede er skåret i strimler. Kylling kan desuden erstattes af svinekød i strimler – man kan evt. selv skære et par koteletter eller schnitzler i strimler. 
Subscribe
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Dorthe Larsen
4 år siden

5 stars
Dejlig ret.Nem og let at lave

Anni pedersen
3 år siden

Dejlig ret, og smager skønt, min sause bliver mere mørk en din er på billedet. 😳😳??
Anni

Kim Ryom
3 år siden

5 stars
Super god opskrift, den skal vi ha idag, igen 🙂

Per
3 år siden

super god opskrift
hvordan smager du den til hvis den er mangler lidt sødme
er det så mere sukker eller ananas… eller !

Louise Rosendahl
3 år siden

Kan sur/sød sovsen fryses?

Heidi
1 år siden

Ja, den kan sagtens fryses, har lavet madpakker med ris og sovs flere gange… Smager fantastisk når den bliver varmet i mikroovn fra fryseren.

Mogens Langberg
3 år siden

5 stars
God opskrift, som jeg nu har prøvet nogle gange.
Fast repertoire fra nu af.

Julie
2 år siden

Hvor store er de dåser ananas og majs du bruger?
Glæder mig til at prøve opskriften i aften 🙂

Kirsten
2 år siden

5 stars
Lækkert – har bare glemt at skrive, lavede denne ret i sommer til Sviger, hun elskede den.
Gangede med 4 – så der kunne spises to dage og lidt til fryseren. Skal snart lave den igen. Mums

Anette Frederiksen
2 år siden

Smager så godt! Resten måtte ikke gives til min bror! Skal vi have selv 😋

Mette
2 år siden

Jeg har aldrig turde give mig i kast med at lave en sur sød sovs da jeg før det første troede det var mega svært og at jeg ville blive skuffet i forhold til hvad man får når man er på kinesisk restaurant osv.😅

Men for nogen dage siden prøvede jeg din opskrift, jeg tilføjede en lille smule mere sikker og så var jeg nød til at bruge æble eddike i stedet. Men det smagte så godt at vi skal have det allerede igen i dag🥰👌🏼🙏🏼