Nøj, hvor har jeg bare glædet mig til at skrive dette her indlæg. Faktisk kunne jeg slet ikke vente, så selvom jeg normalt tager en fridag fra bloggen om lørdagen, så var jeg altså nødt til allerede i dag at dele opskriften på de mest nuttede, fyldte peberfrugter, jeg nogensinde har lavet. Det drejer sig nemlig om peberfrugter, der er skåret ud så de ligner græskarlygter og hvis ikke det er perfekt mad i denne her weekend, så ved jeg snart ikke.
Selve ideen med at skære ansigt i en peberfrugt har jeg fået hos amerikanske madbloggere, men opskriften på de fyldte peberfrugter er min egen “sædvanlige” og derfor kan man selvfølgelig også bruge sin egen favorit opskrift på fyldte peberfrugter. Man skal dog sørge for, at fyldet ikke bliver alt for vådt, for så kan det løbe ud af både øjne, næse og mund på de fine små “græskar”. Sørg desuden for, at peberfrugterne ikke får alt for meget varme i ovnen, så de begynder at tage farve og mister den fine, orange kulør – jeg bagte mine peberfrugter ved 180 grader og det fungerede helt fint, men jeg tror ikke, at der skal meget mere knald på temperaturen.
Jeg serverede peberfrugterne med blandet salat ved siden af og så fik vi brød til. Der er jo ris i selve fyldet, så jeg syntes ikke, at det var nødvendigt med yderligere tilbehør og vi blev da også helt fint mætte – faktisk kunne vi kun spise en enkelt peberfrugt hver, men de peberfrugter jeg havde fået fat i var også ret store.
Ønsker man at tilføje yderligere grønsager til fyldet, så kunne jeg forestille mig, at både revet gulerod og majs kunne være en mulighed, men nu skal man jo heller ikke glemme, at der også ligger masser af peberfrugt på tallerkenen. Alt i alt en fantastisk middag, som vi voksne også sagtens kunne se charmen i og jeg er helt sikker på, at peberfrugterne vil vække endnu større begejstring, hvis der også er børn til stede.
Fyldte peberfrugter til halloween
Ingredienser
- 4 stk peberfrugt (helst orange peberfrugter)
- 1,5 dl ris (jeg bruger jasminris)
- 1 spsk olie
- 1 stk løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakket)
- 450 gr hakket oksekød
- 2 tsk paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl vand
- 100 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær toppen af peberfrugterne og fjern forsigtigt kernerne. Skær derefter trekanter til øjne og næse og en glad mund i hver peberfrugt.
- Kog risene efter anvisning på pakken og stil dem til side.
- Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt kødet og brun det.
- Rør krydderierne i kødet og tilsæt tomaterne – skyl dåsen ren med ca, 1 dl vand og hæld vandet i gryden. Lad kødsaucen simre i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber.
- Vend de kogte ris i kødsaucen.
- Stil peberfrugterne i et ildfast fad. Kom fyld i peberfrugterne, drys revet ost på toppen og læg peberfrugtlåget øverst.
- Bag peberfrugterne ved 180 °C (varmluft) i ca. 20-30 minutter til de er lige netop møre.
- Server de fyldte peberfrugter med salat og brød.
Åh, hvor ville det kunne glæde mine børnebørn at få serveret de smukke peberfrugter til aftensmad – hele året endda. Hvor er det dog en sød idé. Den skal jeg huske til næste besøg.
Elsebeth – De er nemlig rigtig fine – lige noget for børn og barnlige sjæle 😀
Hej Anne-Katrine. Kan man tilberede dem i forvejen og komme i ovn f.eks. dagen efter? Tak endnu en gang for dine gode opskrifter🙂 kh Marianne
Marianne – Du burde godt kunne tilberede dem i forvejen, men du skal være opmærksom på, at de nok skal have lidt længere ovntid for at blive helt gennemvarme, når fyldet er køleskabskoldt. Og en længere ovntid kan betyde, at peberfrugterne “falder lidt sammen”, så med andre ord kan det gå liiiidt ud over udseendet 😀
Hvordan får du dem til at stå op, når de er i ovnen?
Maria – Jeg lod dem bare stå i fadet, ligesom du kan se på billedet.
De skal jo ikke have viiiildt lang tid i ovnen, for så splatter de sammen, så de skal bare lige være møre og lækre 🙂
Hvordan ser peberfrugterne ud efter de har været i ovnen?
Er de stadig pæne og kan man se at det skal ligne en græskar lanterne?
Heidi – Altså dem på billedet har jo været i ovnen, så jeg synes egentlig, at de bevarer faconen meget godt. Jeg giver mine peberfrugter ca. 20-25 minutter, til de er lige akkurat møre, men det er klart, at hvis man stiller peberfrugterne i ovnen i 45-60 minutter, så kan det godt begynde at gå lidt ud over udseendet og de kan blive ret rynkede og bløde 😀
Tak for svar 😊
Jeg prøver måske går det også selv om de bliver rynkede 😄