Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Gulerods-porresuppe med pikantost.

8 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Selvom det officelt er forår, så har vi altså stadig kølige dage med både blæst og regn, og det er lige præcis på sådan nogle dage, at jeg får lyst til at varme mig på en skål suppe. Så selvom vinteren egentlig er slut, så spiser vi altså stadig en del skønne supper, omend denne her gulerods-porresuppe med pikantost formentlig bliver den sidste “nye” suppe, som kommer på bloggen i denne her sæson. Vi stornyder jo også alle de mange dejlige supper, som allerede ligger på bloggen – blandt andet har jeg lovet Morten, at lave en portion aspargessuppe med hjemmelavede kødboller indenfor nærmeste fremtid.

Denne her gulerods-porresuppe med pikantost smager helt forrygende, men hører samtidig til blandt de mere simple supper. Ren win win. Den indholder ganske få ingredienser, som man (ofte) har liggende i køleskabet i forvejen og så kan den være færdig på ca 20 minutter. Det er derfor også en suppe, som jeg med jævne mellemrum laver til mig selv, når jeg småfryser og får lyst til lidt varmt til frokost, men så laver jeg selvfølgelig nok til, at vi også kan få suppe til aftensmad. I hvert fald til forret.

Suppens grundelementer er porre og gulerødder, som blandes med pikantost, så suppen får en dejlig og let cremet konsistens. Det er en allroundsuppe, som kan laves hele året rundt, måske lige med undtagelse af midt på sommeren, hvor det kan være lidt svært at skaffe porrer. Jeg bruger som regel en fedtfattig, gul pikantost (light) til suppen og runder så smagen af med en sjat fløde (madlavnings- eller piskefløde), men man kan selvfølgelig bruge lige præcis den flødeost, som man foretrækker – både med smag og naturel. Dog vil jeg slå et slag for flødeost med smag, da der ikke er så pokkers mange ingredienser i suppen. Jeg synes derfor, det er lækkert, hvis osten bidrager med lidt “ekstra” smag.

Suppen er som sagt en rigtig “hverdagssuppe”, som kan være færdig på ganske kort tid, men den er også fin som nem og lækker forret til en gæstemiddag. Især fordi den kan forberedes i god tid og så blot opvarmes inden servering. Og så ser den cremefarvede suppe med de grønne og orange strimler af porre og gulerødder altså bare noget så fin ud.

4,82 fra 16 stemmer

Gulerods-porresuppe med pikantost

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 løg (finthakket)
 • 1 porre
 • 400 gr gulerødder (ca 5-6 stk)
 • 10 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • 200 gr gul pikantost
 • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri, til de bliver klare. 
 • Rens porren og skær den i tynde ringe. Skræl gulerødderne og riv dem groft. 
 • Kom porre og gulerødder i gryden og sauter i 3-4 minutter, indtil grønsagerne er faldet sammen men stadig har bid. 
 • Kom bouillon og pikantost i gryden og lad suppen simre under låg i ca 5-10 minutter. 
 • Afrund evt. smagen med lidt fløde og smag til med salt og peber. 
 • Server suppen varm med brød ved siden af. 
Pikantost kan erstattes af en hvilken som helst anden form for flødeost med smag eller naturel. Jeg bruger gerne en fedtfattig pikanost, men afrunder så i stedet smagen i suppen med lidt fløde. 
Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Michelle
3 år siden

5 stars
Den smager skønt! Vil bruge den til forret, men er lidt tom for idéer med, hvad jeg kan pynte suppen med, så den ikke bare er “blank”:)

Julie
3 år siden

Skal suppen blendes til sidst?😊

Julie
3 år siden

Perfekt, tak for svar.
Det gjorde jeg heller ikke sidst, og synes det var vildt lækkert. Min derimod mente, at det måtte være en fejl😅

Julie
3 år siden
Svar  Julie

*mand

Tina
2 år siden
Svar  Julie

Jeg har tilføjet 2 store kartofler og lidt kogt kyllingbryst mums