Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hasselnøddesmåkager – nemme nøddesmåkager.

0 kommentarer
Julesmåkager, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften
Opskrift hasselnøddesmåkager anrettet i en skål med hele hasselnødder rundt omkring

De her sprøde hasselnøddesmåkager er et hit i småkageskålen. Selvfølgelig til jul, men også resten af året, hvor det indimellem kan være rart at få et par småkager til en god kop kaffe. Faktisk er lige præcis hasselnøddesmåkager måske mere end småkage, der hitter udenfor juletiden. Til jul har vi jo så mange traditionelle julesmåkager, som vi under inden omstændigheder kan undvære. Og så er det jo rart med en “hverdagssmåkage”, som kan nydes resten af året, uden at komme i julestemning.

Hasselnøddesmåkager – nem opskrift på småkager.

Det er ret nemt at lave hasselnøddesmåkager. Som de fleste andre småkager, er ingredienslisten ikke overvældende lang. Og derudover skal dejen blot trilles til pølser, som efterfølgende skæres i skiver. Jeg er helt med på, at udstukne kager kan være rigtig fine. Men jeg har sjældent tålmodighed til de mange udrulninger af dejen, før den rent faktisk er brugt op. Derfor foretrækker jeg helt klart småkager, der enten skal skæres i skiver eller trilles til kugler.

Se ogsåSpecier med chokolade I Fedtebrød I Vaniljekranse

Jeg har brugt afskallede hasselnødder i den her opskrift på hasselnøddesmåkager. Ganske enkelt fordi jeg havde en posefuld blancherede, afskallede hasselnødder, som jeg lige så godt kunne bruge. Derfor er mine nøddesmåkager ret lyse i det. Men du behøver på ingen måde riste og afskalle hasselnødderne før brug. Du kan sagtens hakke hasselnødderne med den brune hinde på og blot vende hele molevitten i dejen.

Tip! Se også mine bedste tips til hasselnøddesmåkager under opskriften.

Opskrift hasselnøddesmåkager anrettet i en skål med hele hasselnødder rundt omkring
5 fra 3 stemmer

Hasselnøddesmåkager

Hviletid1 time
Samlet tid1 time 45 minutter
Antal: 75 stk
Føj til favoritter

Ingredienser

  • 350 gr hvedemel
  • 200 gr smør (koldt)
  • 200 gr sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 40 gr hasselnødder (finthakkede)
  • 1 spsk sirup (lys eller mørk)
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  • Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr smørret ud i melet.
  • Tilsæt sukker, bagepulver, hasselnødder, sirup og æg og saml hurtigt dejen.
  • Du kan også samle dejen på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Del dejen i 2 lige store dele og tril dem til pølser (ca. 3 cm i diameter). Læg pølserne på et skærebræt og lad dem hvile på køl i ca. 1 time.
  • Skær dejen i skiver á ca. ½ cm tykkelse og placer dem med lidt afstand på bageplader med bagepapir.
  • Bag hasselnøddesmåkagerne ved 200 °C (varmluft) i ca. 7-9 minutter, indtil de er let lysebrune og fint gyldne i kanten.
  • Afkøl kagerne på bageristen og opbevar dem herefter i en lufttæt beholder.
  • Kagerne kan holde sig i minimum 3-4 uger. De er ikke fryseegnede, men den rå dej kan fryses ned i pølser.
 

Noter til opskriften. 

 
I stedet for finthakkede hasselnødder kan du bruge finthakkede mandler. Du bestemmer selv, om du vil bruge smuttede mandler eller mandler med skind. 

Tips til opskriften.

Jeg har brugt afskallede hasselnødder i denne opskrift, men du kan sagtens bruge almindelige hasselnødder, hvor den brune hinde sidder på. Det har ikke den store betydning for smagen, men de færdige småkager bliver en smule mørkere, hvilket jeg bestemt ikke synes, gør noget.

I stedet for hasselnødder kan du bruge finthakkede mandler til opskriften. Ligesom med hasselnødderne, så kan du enten bruge smuttede mandler eller mandler med skind. Det har ikke den store betydning for smagen, men det vil selvfølgelig være at se på de færdige kager. Dette synes jeg dog blot er en fin detalje, og jeg kan godt lide, når småkagerne bliver lidt rustikke at se på.

Udover hasselnødder (eller mandler) kan du uden problemer tilsættes lidt finthakket chokolade til opskriften. Jeg anbefaler en god, mørk chokolade, men lys, hvid eller dulcey chokolade er også en mulighed.

Når småkagerne er færdigbagte og afkølede, kan de holde sig sprøde i en lufttæt kagedåse i minimum 3-4 uger. Er uheldet alligevel ude, og småkagerne blevet bløde, så kan de lægges på en bageplade og bages et par minutter ved 200 grader i ovnen. Når kagerne afkøler, bliver de fint sprøde igen.

Småkagerne kan ikke fryses. Så bliver de bløde. Men du kan uden problemer fryse den færdige dej. Frys evt. dejen i mindre pølser. Så kan du nemt tage en pølse op og bage en lille portion hasselnøddekager, når lysten melder sig. På den måde kan du nyde helt friskbagte småkager rigtig mange gange.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer