Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rødkålssalat – salat med rødkål og appelsin.

4 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Julemad og juleopskrifter, Mortens aften opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift rødkålssalat med appelsin og granatæbler i en skål med guldbestik og en blå serviet

En lækker rødkålssalat med appelsiner, valnødder og smukke rubinrøde granatæblekerner er ikke bare smuk at se på. Den smager også ualmindeligt godt, og klæder desuden vinterens skønne retter og ikke mindst den fede julemad med and, gås eller flæskesteg ualmindeligt godt. 

Opskrift på rødkålssalat.

Jeg er ret glad for frugt i salater. Derfor indeholder min rødkålssalat både appelsiner og granatæblekerner, der som bekendt er i højsæson omkring juletid. Derudover pynter jeg salaten med grofthakkede valnødder, der giver lidt ekstra knas. Men man kan uden problemer bruge mandler, hasselnødder eller pekannødder i stedet. Rist evt. nødderne kort på panden – det giver en skøn smag.

Tip! Se evt. mine bedste tips til variationer af rødkålssalaten under opskriften.

4,53 fra 17 stemmer

Rødkålssalat

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr rødkål (ca ½ lille rødkålshoved)
  • 2 stk appelsin
  • 1 stk granatæble
  • 50 gr valnødder (grofthakkede)

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike (fx hvidvinseddike eller æbleeddike)
  • 1 spsk honning (eller sukker)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kassér stok og de groveste dele af rødkålen og skær den i tynde strimler.
  • Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i fileter.
  • Del granatæblet i både og pil kernerne ud.
  • Anret strimlet rødkål, appelsinfileter og granatæblekerner i en skål.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til og vend den i salaten.
  • Pynt med grofthakkede valnødder på toppen og evt et drys friskhakket persille.
  • Lad salaten trække på køl indtil servering.
  • Evt. rester kan gemmes 1-2 dage på køl. Salaten er ikke fryseegnet.

Tips til variationer.

Jeg synes, at både frugt og nødder passer perfekt sammen med rødkålen i en god rødkålssalat. Og har man ikke lige appelsiner og granatæblekerner ved hånden, så kan man i stedet bruge æbler, pærer, vindruer eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Lidt tørret frugt, fx dadler, rosiner, tranebær, hakkede abrikoser, figner eller hvad man nu bryder sig om er også lækkert. Det vigtigste er, at der er både syre og sødme, saft, kraft og knas i salaten, så den udgør et perfekt modspil til en rigtig julemiddag.

Se også – Hjemmelavet rødkål I Waldorfsalat I Broccolisalat med æbler 

Snit rødkålen fint. 

Herhjemme foretrækker vi en rødkålssalat, som ikke er alt for groft snittet. Modsat min hjemmelavede rødkål, som gerne må være lidt grov. Men da frisk kål godt kan være en lidt sej omgang at tygge sig igennem, sørger jeg for at snitte rødskålshovedet superfint. Jeg sørger desuden for, at sortere både stokken og de lidt grovere dele af rødkålshovedet fra. 

Skal man lave en stor portion rødkålssalat, så anbefaler jeg, at man bruger en food processor eller lignende køkkenmaskine. Ellers kan det godt blive lidt hårdt at snitte al rødkålen. Men hvis det bare er en portion magen til ovenstående, så kan det faktisk være ret hyggeligt at stå og snitte rødkål, imens julemusikken kører i baggrunden og kalenderlyset langsomt går ind i sin sidste fase.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Toni.krøyer hansen
6 år siden

Hej
Send mig gerne opskrift på andesteg
Og rødkålrødkålsalat tak samt diverse lækre opskrifter.

Anja
6 måneder siden

Hej. Det er virkelig underligt. Synes jeg flere gange har fundet en opskrift på rødkålssalat på dine sider, hvor dressingen bl.a indeholdt saft. Mener ikke der var granatæble i. Siger det dig noget? Det var lidt en favorit hos min søn.