Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Havregrynssnitter med nougat – nem opskrift på konfekt.

34 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med alt, hvad der minder om müslibarer, havregrynskager, flap jacks og lign. Kort sagt, alt hvad der indeholder sprøde og knasende sammenpressede havregryn med sukker, sirup eller honning. Og den kategori kan man roligt sige, at de her havregrynssnitter indgår i. De skønneste, sprøde konfektstykker med et tykt lag blød nougat på toppen. 

Se også – Brændte mandler I Konfektroulade med nougat I After eight trøfler

Opskrift på skønne havregrynssnitter til jul. 

Jeg kan ikke påstå, at jeg laver havregrynssnitter hvert år til jul. Men de er ofte at finde i konfektskålen og de er supernemme at lave. Præcis som med en anden af julens favoritter nemlig havregrynskuglerne. 

Men modsat havregrynskuglerne, som er et eksempel på “spare-konfekt” fra tiden omkring 2. Verdenskrig, så tror jeg, at snitterne er en lidt nyere opfindelse.

Ligesom havregrynskuglerne er havregrynssnitterne uden marcipan. Og selvom jeg personligt er vild med marcipan, så findes der jo også dem, som ikke bryder sig om det. Men som stadig gerne vil have et stykke hjemmelavet julekonfekt. Den bløde nougat kan desuden erstattes af lys, mørk eller hvid chokolade, hvis man synes, det er bedre. Men så kan det være en god idé, at skære snitterne ud med en varm kniv, så chokoladen ikke splintres og krakelerer. 

3,92 fra 24 stemmer

Havregrynssnitter med nougat

Samlet tid40 minutter
Antal: 30 stk

Ingredienser

 • 100 gr smør (smeltet)
 • 5 dl havregryn
 • 1 spsk hvedemel
 • 75 gr sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 4 spsk sirup (lys eller mørk sirup)
 • 100 gr blød nougat
 • evt. frysetørret hindbær og pistacienødder til pynt

Fremgangsmåde

 • Rør smør, havregryn, hvedemel, sukker, vanilje og sirup sammen i en skål. 
 • For et ildfast fad (ca 15 x 25 cm) med bagepapir og pres havregrynsmassen godt ned i fadet. Brug evt. bagsiden af en ske, til at få massen presset helt fast sammen. 
 • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden og lysebrun på overfladen. 
 • Skær nougat i tynde skiver og fordel dem ovenpå den varme kage. Lad nougaten smelte og fordel den med en kniv eller palet. Drys evt. med frysetørret hindbær og hakkede pistacienødder.
 • Lad kagen køle helt af og skær den ud i ca 30 små firkanter á ca 2 x 2 cm. Trim evt kanterne først, hvis de er blevet lidt skæve.
 • Opbevar snitterne i en lufttæt beholder - evt. på køl, hvis nougaten bliver for blød. De kan holde sig i 2-3 uger.

Lækre variationer.

Jeg bruger almindeligt sukker og sirup til havregrynssnitterne. Siruppen er enten lys eller mørk, det afhænger af, hvad jeg har i skabet. Jeg kunne dog sagtens forestille mig, at brun farin eller mørk muscovadosukker ville kunne erstatte det hvide sukker, og give en lækker “brun” smag. Men jeg har ikke selv prøvet det endnu.

Jeg bager havregrynssnitterne i en form, der måler ca 15 x 25 cm. Dermed får man en nogenlunde tyk havregrynsbund på 1,5-2 cm, der kan opveje det søde nougatlag på toppen. Man kan enten skære kagen ud i ca 30 små snitter, ligesom mig, eller man kan lave 16 eller måske blot 8 større snitter eller barer. Det er nok især oplagt, hvis kagen skal deles ud, med på picnic eller lignende.

Jeg synes, at det ser rigtig fint ud med de små “bite-size” snitter i konfektskålen, fx til jul. Men der er jo ingen regler om, at man kun kan lave havregrynssnitter til jul, så lav dem gerne som en lille godbid til kaffen hele året rundt. Fx til påskefrokosten eller ovenpå en god middag. Pynt gerne snitterne “efter sæson” – fx med grønne pistacier og gult krymmel til påske eller med uhyggeligt halloweenpynt i efteråret.

Subscribe
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
11 år siden

Nuij de ser gode ud! Er sikker på at jeg ville blive populær hos gemalen, hvis jeg lavede dem 🙂

Elsebeth
11 år siden

I hører nok til de modige, der vover at tage til Tyskland på en Skærtorsdag. Jeg var i Sky dagen før, og alle ansatte fyldte op på hylderne som GALE – de vidste godt, at Skærtorsdag er årets store invasionsdag fra Danmark.

by Busk
11 år siden

Umm de er så gode. En klar favorit her i huset.
Jeg har dem også liggende på min blog.
http://bybusk.dk/2011/10/26/havretern-med-nougat/

Jeg har gang i en give away, du er velkommen til at deltage
http://bybusk.dk/2013/04/06/fodselsdags-give-away/

Marieke
10 år siden

Jeg har lige lavet 2 omgange til min fødselsdag – første portion var en dobbelt som jeg bagte i en bradepande i 20 min, men den blev alt for tør/sprød/knasende og med lidt for mørke kanter, men den smagte stadig ok. Jeg ventede også med at skære den ud, ind til den var kold, men så endte den bare med at brække i små stykker..
Næste portion blev perfekt! En dobbeltportion, 3/4 af en bradepande, 15 minutter og udskæring mens den stadig er varm – perfektion! Tak for opskriften! 😀

Britta
9 år siden

Uhmmmmmm….. Siger både manden og jeg

Christel
2 år siden

Heller ikke jeg . Så jeg bruger en go mørk chokolade i stedet.

Rikke
9 år siden

Hvor længe kan de holde sig?

Pia
6 år siden

Kan man bruge honning i stedet for sirup?

Emma
6 år siden

De ser godt nok lækre ud, mrn kommer til at tænke på om de kan fryses?

Dorthe Hansen
5 år siden

Har været glad for dine sider med masser af spændende opskrifter.
Desværre har jeg ikke lyst til at bruge dem mere pga de frygtelig mange reklamer/annoncer der vælter op på dine ellers fine og gode madsider .

V H Dorthe

Else
2 år siden

Hvad er bedst at bruge – fin eller grovvalsede havregryn?

Else
2 år siden
Svar  Else

…..får jeg svar på mit spørgsmål? 😊

Else
2 år siden

Mange tak 😃

Susanne
2 år siden

En af favoritterne herhjemme. Jeg bruger dog farin i stedet for sukker, det giver en lækker karamelagtig smag😋

ann
2 år siden

Har lavet dem idag, var i ovnen i 20 min. er stenhårde, hvad kan der været gået galt, det haster ikke med et svar. GOD JUL

Hilsen Ann

Lis
1 år siden

Kan man bruge nutella istedet for nugat? 😀vil gerne lave dem her til påske men vi kan ikke lide Nugat

Lis
1 år siden

Mange tak for svar
Hvis man skal lave den i en Bradepande som passer til ovn hvor mange gange skal den så dobbelt ?