Hjemmebagte hundekiks – lavet TIL hunde og ikke AF hunde, vel at mærke, er utroligt simple at lave, men de vækker altid lykke hos både ejerne og de små firbenede. De er fulde at gode sager, fx bacon og revet ost og så er de sødet med æblemos – uden sukker selvfølgelig.
Jeg har bagt hundekiks i julegave til familiens hunde et par gange og det regner jeg også med at gøre i år, for det er sådan en hyggelig tradition og vores egen lille Villy skal jo også prøve at smage dem. Han er for øvrigt en meget stolt hund, hvilket måske også kan ses på billedet, for han har taget 700 gr på, siden vi fik ham og vejer nu 3,4 kg eller det samme som en god, fed juleand. Han bliver jo en rigtig lille basse 🙂
Jeg plejer at tørre kiksene i ovnen, til de er helt hårde ligesom almindelige kiks, men er ens hund mere til noget, der er lidt blødt og gummiagtigt, kan man jo bare nøjes med at bage kiksene en enkelt gang og derefter brække dem fra hinanden i stedet for at riste dem efterfølgende.
Hjemmebagte hundekiks.
Ca. 60 stk.
1 pk bacon i tern
1 dl revet ost, gerne en der smager lidt igennem fx parmesan
2 dl rugmel
1/2 dl hvedeklid
1/2 dl vand
1/2 dl usødet æblemos – jeg skræller gerne 2 æbler, som jeg koger til mos
1 æg
evt. lidt hvedemel
Kom lidt vand i en gryde og kog baconstykkerne heri. Lad baconstykkerne dryppe godt af i en sigte og hak dem groft. Bland bacon, revet ost, rugmel, hvedeklid, vand, æblemos og æg i en skål. Rør blandingen sammen og tilsæt evt. lidt hvedemel, hvis dejen er for klistret til, at den kan rulles ud. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal være lidt over 1/2 cm tyk. Skær dejen i firkanter på 2 x 2 cm med en skarp kniv og træk herefter bagepapiret over på en bageplade. Bag kiksene ved 200 grader i 25 minutter. Herefter brækkes de fra hinanden, lægges på ovnristen og bages yderligere 20-25 minutter ved 175 grader, til de er sprøde og tørre.
Lad kiksene køle af og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.
En dejlig hund du har. Hvad slags er det? Jeg har en dansk svensk gårdhund, 6 mndr. Den skal da ha en portion af dine godbidder, og mine tre børn har også alle hunde, der nu kan se frem til en sprød julegave. Umm der vil blive savlet og knaset i julen….
Ingrid – Han er en Jack Russel terrier, men når de er små kan de jo nogle gange ligne alt mellem himmel og jord. Ham her bliver i hvert fald både skudt til at være Dansk-svensk, Fox terrier og Jack Russel terrier. Mine forældre har en dejlig engelsk fox terrier, så det forklarer måske også, hvorfor folk nogle gange går ud fra, det er samme slags.
Jeg kan kun anbefale dig at prøve kiksene……….der gik ikke mange dage, før alle dem jeg forærede væk sidste år var spiste 🙂
Hvor ER han da en lille lækker sag, ham Villy! Indrømmet, jeg er forelsket <3
Han har fortjent nogle lækre bacon hundekiks – tak for opskriften, hvem ved, måske får jeg en "Villy" en dag…??
Jannie – Jeg kan jo kun give dig ret i, at han er helt uimodståelig. Nu er han jo også terrier, så nogle gange er man bare nødt til at stå MEGET fast – det er hans vilje mod vores og det skulle jo helt være os der bestemmer 🙂 Til gengæld kan man få ham til næsten alt med en lækker hundekiks 🙂
God jul til dig – også fra Villy, hvis han vidste hvad det var og i øvrigt kunne tale 😉