Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pebernødder – de bedste pebernødder til jul.

28 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Julesmåkager, Nem kage, Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften
Ingen jul uden pebernødder, og i rigtig mange hjem bliver der hvert år bagt bunkevis af pebernødder. Ikke mindst fordi, at pebernødder er så nemme at lave, at selv familiens yngste kan være med og hjælpe til med at trille de små, runde kugler. Og så er der jo bare noget helt fantastisk og “jule-hyggeligt” over den skønne, krydrede duft, der breder sig i hele huset, når pebernødderne bages. Af samme grund bager jeg som regel altid den første portion pebernødder i midten af november. Den skønne duft er jo en helt perfekt optakt til julemåneden. 
 
Se også – Brændte mandler I Havregrynskugler I Vaniljekranse

Opskrift på julens bedste pebernødder.

Jeg tøver ikke med at kalde det her for verdens bedste pebernødder. Og selvom det er store ord, så står jeg ved dem. Jeg har bagt (og spist) en hel del pebernødder i løbet af min barndom. Og selvom de var vældig sjove at lave, så kneb det altid lidt mere med begejstringen, når de skulle spises. Ganske enkelt fordi, at mange pebernødder i bund og grund er en smule kedelige. Og jeg ved, at der er mange, der har det på nøjagtig samme måde. 

Men denne her pebernød opskrift er altså undtagelsen. De er sprøde og krydrede og har en lille snert af fløde og karamel, som gør dem helt uimodståelige. Faktisk har jeg mødt en del voksne, som i første omgang har takket nej til en pebernød, men så alligevel har smagt og fået lidt af en “aha”-oplevelse. Og det er selvfølgelig de pebernødder, som jeg bager år efter år, for de findes ikke bedre (efter min mening). 

4,23 fra 18 stemmer

Pebernødder

Bagetid10 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 150 stk

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • ½ dl fløde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt hvid peber (stødt, sort peber kan også bruges)
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 gr hvedemel

Fremgangsmåde

  • Rør smør og sukker sammen i en skål og tilsæt fløden.
  • Sigt krydderier, bagepulver, natron og hvedemelet sammen, kom det i skålen og saml det hele til en glat dej.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Tril dejen ud i lange pølser på tykkelse med en finger. Skær pølserne i stykker á ca. 1 cm og tril dem til runde pebernødder. Læg pebernødderne på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag pebernødderne ved 190 °C (varmluft) i ca. 10-12 minutter, indtil de er sprøde og lysebrune.
  • Afkøl pebernødderne på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder. De holder sig friske i ca 1 måned.

 

Se også - 

 

Brunkager. 

 

Havregrynskugler.

 
 

Julebagning i november.

Jeg bager som sagt den første portion pebernødder i løbet af november. Og det er der faktisk en rigtig god grund til. På den måde kommer pebernødderne til at fungere som en superhyggelig optakt til julemåneden, og jeg stornyder at sætte en lille skål pebernødder på bordet til min eftermiddags- eller aften-te.

Hvis jeg derimod venter med at lave pebernødder, til vi kommer ind i december. Og jeg for alvor får taget hul på alle julesmåkagerne. Så er det som om, at de små pebernødder helt bliver glemt. De ligger blot i bunden af småkageskålen, hvor de forsvinder under alle de andre juleklassikere som brunkager, vaniljekranse, specier, honningkager og klejner.

Men hvis jeg bager pebernødder i november, hvor vi endnu ikke har fået en overdosis af de krydrede julekager, så er der kamp om pebernødderne.

Subscribe
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Kristine – Du vil gerne, du vil gerne, du vil gerne…..:-) Tænk på alle de julekager du kan nå at spise, hvis du begynder allerede nu og ikke venter til vi kommer tættere på jul;-)

LaTascha
12 år siden

Amalie – Vanillekranse kan jeg spise hele året, hvis ellers jeg bare får lov:-) Til gengæld lover jeg, at jeg ikke blogger om flere julekager før vi er tættere på jul – i denne omgang nøjes jeg med pebernødder:-)

LaTascha
12 år siden

Hottie – Hehe, godt at høre at I også begynder rundt omkring. Brune kager venter jeg nu alligevel lidt med, for nu skal pebernødderne nydes. Hvis også jeg bager brune kager spiser vi bare dem istedet:-)

LaTascha
12 år siden

Mademoiselle Black – Hvor er det godt at vide, at jeg ikke er den eneste. Var ellers ikke helt sikker på hvordan mit pebernøddeindlæg ville blive modtaget:-)

Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
12 år siden

orrrrk Anne ! Jeg kan snart ikke modstå de julefristelser længere ! MEN JEG MÅ IKKE…MÅ IKKE…..MÅ IKKE FALDE I ENDNUUUU!!!…..

Amalies Mad
12 år siden

Mmh, de ser gode ud! 😀
Jeg skal faktisk lave vaniljekranse på søndag, så jeg er også lidt tidligt ude med julekagerne. Men pyt, det smager jo dejligt 😉

Hottie von Dottie
12 år siden

Jeg tror sørme jeg skal bage pebernødder her i weekenden! (Skulle man mon tage brunkager med….? Hmm…….)

Mademoiselle Black
12 år siden

Jeg har det på samme måde med bagning af pebernødder, og derfor bagte jeg også en portion for ca. 14 dage siden. Det duftede så dejligt af alle krydderierne, at jeg begyndte at glæde mig endnu mere til jul 🙂

LaTascha
12 år siden

Malene – Det er nemlig lige det det er:-) Der er ingen der interesserer sig for pebernødder længere, når først alt det andet kommer på bordet, så det er nu de skal bages og nydes.

LaTascha
12 år siden

Bianca – Pebernødder er jo ikke en rigtig julekage som fx brune kager, så dem må man godt bage allerede i oktober eller november måned:-)

Malene uden "R"
12 år siden

Det er jo faktisk en fornuftig forklaring på de manglende spiste pebernødder i julemånederne 🙂
De ser ihvertfald gode ud!

Bianca
12 år siden

Mums… sidder her og savler. Men men men, må ikke bage julekagerne endnu herhjemme, så venter og glæder mig allerede 😀

LaTascha
12 år siden

Birthe – Gnæk gnæk…jeg vidste, at der i hvert fald ville være èn der ikke slog mig oveni hovedet for at bage pebernødder i oktober. Jeg kunne nemlig huske at du bagte dem midt om sommeren et år, hvor du skulle teste dem til Magasinet Mad eller også var det Spis Bedre:-)

Pebernødder skal nemlig nydes inden jul, som en lille teaser:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
12 år siden

Fy Anne!!! Nu har jeg jo også lyst til pebernødder 🙂

Jeg er vild med denne opskrift og jeg synes at pebernødder smager bedst inden jul, så lur mig om jeg ikke også snart går i gang…..

Kh
Birthe

Christian
9 år siden

De ser virkelig lækkere ud, dem må jeg prøve! 🙂

Hvis man ikke kan tåle gluten kan jeg os anbefale disse, de er også rigtig gode: http://www.glutenfriliv.dk/opskrifter/glutenfri-pebernoedder.php

Joan
8 år siden

Jet har lige lavet dejen igen, jeg fik også lavet en portion igår ( de er dog spist med stor velbehag) men har stadig lige lidt fløde der skal bruges, ved du om dejen kan fryses?
Joan

Dorte Jørgensen
6 år siden

Ja, den opskrift bruger jeg også, for det er verdens bedste pebernødder. Jeg har igennem tiden prøvet så mange opskrifter af på pebernødder, men de fleste smager “som at række tungen ud af vinduet”. Hvorimod disse nærmest får englene til at synge. Jeg bagte dem i søndags, da børn og børnebørn kommer 1.advent og bla skal have småkager med hjem.

Anandr
6 år siden

En vellykket variant fået ved at tilsætte syltet ingefær…..

Heidi
5 år siden

Nu spørger jeg måske dumt…. men kan man ikke bruge alm peber i stedet for hvid?

Lonnie
4 år siden

Jeg har indtil i år, været for nærig til at købe hvid peber bare for at bage pebernødder, så jeg har brugt alm. peber de tidligere år, og de eneste klager jeg har hørt, det er at der er alt for få af dem 😂

Merete
1 år siden

Du mangler det hemmelige ingrediens i pebernødderne 😋