Efter al den snak om kager, og ikke mindst kanelsnegle, i mit forrige indlæg, fik jeg en så voldsom lyst til lune og nybagte snegle, at der ikke var nogen vej udenom – jeg måtte en tur i køkkenet. Sjovt i øvrigt, at så mange kan nikke genkendende til mine beretninger om livet bagved bagerdisken. Selvom navnene på de forskellige kager varierer rigtig meget, i forhold til hvor i landet man befinder sig, så er kunderne og oplevelserne tilsyneladende på mange måder de samme.
Nå, men tilbage til min pludselige trang til kanelsnegle. Heldigvis er denne her dej både nem at lave og temmelig samarbejdsvillig, så der gik ikke så lang tid, før jeg kunne bænke mig på terrassen med en stor kop te og en nybagt snegl. Jeg tror egentlig ikke, der er den store forskel på min måde at lave kanelsnegle på og så alle mulige andre. Det drejer sig jo blot om en gærdej, der smøres med kanelremonce, rulles og skæres i skiver.
Til gengæld bruger jeg gerne en smule mel i min kanel remonce. Ikke fordi det gør den store forskel sådan rent smagsmæssigt, men melet hjælper med til at holde remoncen på plads, så den bliver i sneglen, i stedet for at smutte ned på bagepladen under bagningen. Og det giver altså nogle dejligt snaskede og klistrede kanelsnegle med masser af kanelremonce i midten.
Portionen gav 15 store snegle og det var jo lidt mere, end jeg lige kunne spise til min eftermiddagste. Jeg har derfor været forbi mine forældre med en portion og så skal Morten og jeg selvfølgelig også have en kanelsnegl til en kop te senere på aftenen. De er jo allerbedst i dag, når de er helt friskbagte.
Kanelsnegle
Ingredienser
- 2½ dl mælk (lillefingervarm)
- ½ pk gær
- 1 tsk groft salt
- 3 spsk sukker
- 1 æg
- 500 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
- 75 gr blødt smør
Kanel remonce
- 125 gr brun farin (alm. sukker kan også bruges)
- 125 gr blødt smør
- 1 spsk hvedemel
- 2 spsk stødt kanel
- sammenpisket æg til pensling og evt. perlesukker
Fremgangsmåde
- Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt, sukker, æg, hvedemel og smør og ælt sammen til en blank og smidig dej.
- Bruger man en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen og samles med dejkrogen.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.
- Imens røres brun farin, smør, hvedemel og stødt kanel sammen til en blød kanel remonce.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et kvadrat (ca. 30 x 50 cm) med en kagerulle.
- Fordel kanel remoncen på dejen og rul herefter dejen sammen til en roulade.
- Skær rouladen i ca. 15 tykke snegle. Sæt sneglene på 2 bageplader beklædt med bagepapir og giv dem evt. et ganske let pres med hånden, så sneglene bliver lidt mere flade og knap så høje i faconen.
- Lad sneglene efterhæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. hver snegl med lidt perlesukker.
- Bag sneglene ved 190 °C (varmluft) i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Man kan også bage sneglene én plade ad gangen ved 200 °C (alm. ovnfunktion)
- Lad sneglene afkøle på bageristen og pynt evt. med glasur, hvis ikke der er drysset med perlesukker.
- Sneglene holder sig friske i 2-3 dage og kan evt. lunes kort inden servering. De kan også fryses, men så skal man vente med at pynte med glasur, til de er tøet op.
Du godeste, hvor er de bare lækre…
Hele huset dufter.
Men hvordan undgår du, at de “åbner sig I enden af sneglen?
Kan man fryse kanel snegle for at tage dem op senere hen og lune dem? ☺️
Michele – Ja, det kan man sagtens 😀
Ja vi har lavet kanel snegle for det kan man godt