Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kartoffellasagne med chorizo.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Hvad gør man, når man havde håbet på bare en smule tørvejr (og dermed også grillvejr) og købt lidt forskelligt, lækkert kød og gode pølser hos slagteren, men på 3. dagen ikke havde andet end fortsat dansk “sommer” og regn at se frem til? Forleden aften tog jeg konsekvensen, tændte stearinlys og lavede i stedet en lækker kartoffellasagne med de chorizopølser, som jeg måtte erkende, aldrig ville komme på grillen.

Kartoffellasagne er bestemt ikke noget nyt fænomen herhjemme – bortset fra at jeg sjældent serverer det om sommeren, men med et par store bagekartofler kan det faktisk sagtens lade sig gøre. Ideen til lige præcis denne her udgave af kartoffellasagne stammer vist tilbage fra et gammelt nummer af Spis Bedre, men det kan også være Magasinet Mad. Jeg husker det desværre ikke længere og holder mig vist heller ikke specielt tæt på originalopskriften, men ideen med at bruge chorizo til kødsaucen har jeg taget til mig og den holder 100%.

Til kødsaucen skal der bruges ferske chorizopølser (dem der ligner grillmedister), hvor den ene ende skæres af, så man efterfølgende kan presse “farsen” ud. Chorizopølserne er relativt nemme at skaffe på denne her tid af året, hvor selv discountsupermarkederne tilbyder et pænt udvalg af forskellige slags pølser til grillen, og man kan som regel også finde dem hos slagteren, men kan det slet ikke lade sig gøre, så kan man sagtens bruge hakket oksekød i stedet. Alternativt kan man købe tørret chorizo, enten en hel pølse eller bare i skiver, og skære den i mindre tern – tørret chorizo fås stort set alle steder hele året rundt. De små chorizotern svitses i gryden sammen med løg og hvidløg, hvorefter der tilsættes hakket oksekød og dermed kan man alligevel få en fin og krydret smag af chorizo i kødsaucen.

Jeg bruger gerne paprika og basilikum som smagsgivere i lasagnen. Jeg synes, at den kombination passer fint til den krydrede chorizofars, men man kan også med fordel tilsætte lidt chili, hvis pølsen ikke er med chili i forvejen. En blandet salat med creme fraiche dressing – gerne med store stykker moden avocado – er super lækker at servere til lasagnen og det samme med kogte majskolber, når de er i sæson. Serverer man majs til lasagnen, kan man evt. overveje at udelade dem i kødsaucen, men jeg elsker majs og kan sjældent få for mange.

5 fra 1 stemme

Kartoffellasagne med chorizo

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler (ca 800 gr)
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 450 gr ferske chorizopølser (hakket oksekød kan også bruges)
  • 1 stk peberfrugt (hakket)
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 nip sukker)
  • 150 gr revet ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Giv kartoffelskiverne et hurtigt opkog (2-3 minutter) i kogende vand. Hæld herefter vandet fra kartoflerne og lad dem afdryppe.
  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. 
  • Skær enden af chorizopølserne og pres “farsen” ud. Kom farsen i gryden og brun det godt. Tilsæt peberfrugt, paprika og basilikum og steg i et par minutter. 
  • Rør hvedemel i gryden. Tilsæt herefter hakkede tomater og vand. Bring gryden i kog og lad kødsaucen simre i ca 15 minutter. Smag herefter til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber.

Opbygning af lasagne

  • Fordel lidt kødsauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm). Herefter lægges kartoffelskiver, kødsauce og revet ost lagvist, inden det hele er brugt op. Slut med ost på toppen.
  • Bag kartoffellasagnen ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til den er gylden og kartoflerne er møre. Lad gerne lasagnen "sætte sig" i 5-10 minutter, inden den skæres ud.
  • Server evt. med et drys persille på toppen og salat ved siden af.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Lasagnen er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften. 

 
Jeg bruger næsten altid en smule hvedemel, når jeg laver kødsauce til lasagner og lignende. Hvedemelet jævner saucen ganske let, så den tykner en smule, hvilket giver et pænere snit og en mere skærefast lasagne. Hvedemel kan dog sagtens udelades.
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer