De fleste af os kender vist til store, solmodne jordbær dyppet i chokolade. Den skønneste hapser og en sikker vinder til såvel studenterfester som bryllupsfester eller bare til en skøn sommerfest. Men faktisk smager de fleste former for frugt jo fantastisk i kombination med chokolade. Og når sæsonen for jordbær er ovre, så kommer kirsebærrene. Og så kan vi jo meget passende lave lækre kirsebær med chokolade.
Se også – Hindbær med chokolade I Kirsebærsaft I Kirsebærtærte
Kirsebær med chokolade.
Det er oplagt at dyppe kirsebær i chokolade fordi de, ligesom jordbærrene, har en stilk, som man kan holde i, imens man dypper. Selve sorten af kirsebær er ikke så vigtig, men de skal selvfølgelig ikke være for sure. Og så ser det også pænest ud, hvis man bruger nogle rigtig store og flotte bær. Mine bær var så modne og mørkerøde, at man næsten ikke kunne se forskel på chokolade og kirsebær, men de smagte helt vidunderligt. Sødt og syrligt og næsten helt konfektagtigt og en virkelig dejlig kombination af saftige kirsebær og knasende sprød chokolade og nødder.
Tip! Se også variationer over kirsebær med chokolade under opskriften.
Kirsebær med chokolade
Ingredienser
- 100 gr chokolade (mørk, lys eller hvid)
- 25 stk store, flotte kirsebær med stilk
- 50 gr hasselnødder, mandler, pistacier eller lign. (hakkede)
Fremgangsmåde
- Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn.
- Dyp kirsebærrene i chokoladen ved at holde fast i stilken. Ryst dem let, så overskydende chokolade drypper af.
- Dyp herefter bunden af kirsebærrene i hakkede nødder og stil dem til tørre på et stykke bagepapir.
- Lad kirsebærrene stå til chokoladen er størknet og opbevar dem på køl indtil servering.
- Kirsebærrene kan laves dagen i forvejen og opbevares på køl indtil servering, men holdbarheden er max 1-2 dage. De kan ikke fryses.
Lækre variationer af chokoladekirsebær.
Jeg valgte at dyppe bunden af mine chokoladekirsebær i finthakkede hasselnødder, inden chokoladen stivnede. Dels for at få lidt ekstra knas. Men også fordi at nødderne hjælper med at skabe en stabil “fod”, så bærrene bliver stående og ikke vælter om på siden, imens de tørrer.
Man kan selvfølgelig udelade hasselnødder eller også kan man bruge andre former for nødder. Mandler, pistacier, valnødder og lignende vil alle fungere fint. Det samme med finthakkede brændte mandler, hvis man er i julehumør.
>> Se også min opskrift på kirsebærfromage med brændte mandler lige her.
Lys, mørk og hvid chokolade.
Udover nødderne kan man også lege med chokoladen. Jeg har brugt mørk chokolade, men en mælkechokolade eller hvid chokolade vil også være rigtig fin. Man kan evt. lave en kombination, hvor man først dypper bærrene i en mørk chokolade og lader dem størkne, inden man dypper i en hvid chokolade, så bærrene bliver fint stribede.
En anden måde at lave striber på er selvfølgelig at dyppe bærrene og lade chokoladen størkne. Herefter kan man smelte en lille portion chokolade i en anden farve og lave fine striber på bærrene ved at komme chokoladen i en sprøjtepose og sprøjte fine mønstre. Har man ikke en sprøjte- eller frysepose, så kan man også bare dyppe en gaffel i chokoladen og køre den i et zigzag mønster hen over bærrene.
Krymmel, glitter og glimmer.
Skal chokoladekirsebærrene bruges til en særlig lejlighed, så kan man selvfølgelig også bruge krymmel, guldstøv, glimmer og små sølv- og guldkugler til at pynte med. Jeg har engang set røde kirsebær dyppet i hvid chokolade og pyntet med sølvkugler, hvilket så virkelig godt ud. Jeg foretrækker dog mørk chokolade, og jeg er heller ikke så vild med at bide i de små sølvkugler, så dem kommer jeg nok ikke til at lave. Men man kan lave nogle virkelig smukke kirsebær i forskellige farvetemaer, som vil være oplagte til sommerens fester. Det er bare med at bruge sin fantasi og tænke lidt kreativt.