Denne her kylling i fad med ananas, champignons og karry er et virkelig nemt og lækkert alternativ til den klassiske kylling i karry, men hvor kylling i karry ofte tilberedes i en gryde, glimrer denne her udgave ved i stedet at komme en tur i ovnen. Det betyder, at imens fadet steger i ovnen, er der mulighed for at få ryddet lidt væk i køkkenet, dækket et hyggeligt bord og kogt en portion ris og lidt grønsager, inden det er tid til at sætte sig og spise aftensmad og den slags retter kan vi virkelig godt lide herhjemme.
Udgangspunktet for lige netop denne her kylling i fad med karry er faktisk denne her opskrift på koteletter i fad med ananas og karry, som også altid er et hit – i hvert fald her hos os – men den kan altså sagtens laves med andre former for kød end lige koteletter. I stedet for kylling kan jeg for øvrigt også anbefale, at man prøver med kalkunschnitzler – enten færdigkøbte schnitzler eller stykker, som man selv skærer ud af et helt kalkunbryst. Kalkun, som godt kan have tendens til hurtigt at blive lidt tørt og kedeligt, har virkelig godt af at hygge sig i et fad med sauce i ovnen og så er kombinationen af kalkun og karry altså ret så lækker.
Nu ved jeg godt, at der findes en hel del mennesker, som ikke bryder sig om frugt i maden og slet ikke vil have varm ananas, så jeg vil skynde mig at tilføje, at man sagtens kan droppe ananas i ringe i denne her opskrift. Dog vil jeg stadig opfordre til, at man tilsætter lidt ananasjuice til saucen, for den bidrager med en smule sødme – præcis ligesom når man tilsætter ribsgele til den brune sauce til forloren hare. Der er på ingen måde tale om en “sød” sauce – hvilket selvfølgelig også skyldes karry’en, som bestemt ikke tager skade af at slå følgeskab med ananassaften, men bryder man sig alligevel ikke om at bruge ananassaft eller juice, så kan man i stedet erstatte med bouillon eller vand.
Vi spiste karrykyllingen med kogte jasminris, som er mine absolutte yndlingsris og så lidt dampet grønt – vi fik grønne ærter, men det kunne også sagtens have været bønner, broccoli eller lignende. Skal der lidt ekstra “knas” til, så vil jeg foreslå, at man serverer kyllingen som en form for “ristaffel” og stiller små skåle med cashewnødder, peanuts, kokosflager, bananchips eller lignende frem. Ananas i tern kan man så passende udelade i denne omgang, men bananer i skiver, ferskner/nektariner, tørrede abrikoser, rosiner og lignende ville også være skønt. Og med en passende mængde forskellige, lækre toppings vil jeg mene, at denne her kylling sagtens kan svinge sig op til at blive serveret som en omgang uhøjtidelig og hyggelig gæstemad.
Kylling i fad med ananas og karry
Ingredienser
- 3 stk kyllingebryst
- 2 spsk karry
- 2 spsk olie
- 8 skv ananas fra dåse
- 2 dl ananassaft fra dåse
- 200 gr champignons i skiver
- 1 løg (hakket)
- 1 spsk karry
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl vand
- 2½ dl madlavningsfløde
- salt og peber
- frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Skær hvert kyllingebryst i 3-4 pæne stykker og kom dem i en stor frysepose. Hæld karry i posen og ryst posen godt, så alle kyllingestykkerne dækkes af karry. Varm olien op i en stor pande og brun kyllingestykkerne. Læg dem derefter i et ildfast fad og drys med salt og peber. Steg ananasringene ca 1 minut på hver side på den samme pande og læg dem i fadet sammen med kyllingen. Svits herefter champignons i skiver og fordel dem ovenpå kylling og ananas. Tilsæt evt. en smule mere olie og steg det hakkede løg på panden. Drys karry og hvedemel over løget og rør rundt. Tilsæt herefter ananassaft og vand og bland det hele godt. Hæld fløden ved og bring panden i kog, så saucen tykner. Smag til med salt og peber og hæld saucen over kylling, ananas og champignons i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca 30 minutter ved 180 gr varmluft. Server evt. med friskhakket persille på toppen og løse ris og dampede grønne ærter ved siden af.
Hejsa
Lækker opskrift men ved du om den kan fryses ?
Sanne – Ja, det tror jeg sagtens, at du kan. Jeg har i hvert fald tidligere frosset lignende retter uden problemer 😀
tak , det il jeg prøve
Hey. Hvad hvis man ikk bruger løg hvad gør man så i forhold til din opskrift. Håber på svar. Lyder nemlig lækkert 🙂
K – Du kan sagtens udelade løget 🙂 Erstat evt. med lidt forårsløg, hvis du spiser det, og ellers så udelader du bare helt løg 😀
Jeg spiser ikke løg, men bruger bacon i tern istedet for, giver en dejlig smag til det lidt ferske kylling👍
Hanne – Det lyder også godt – tak for tippet 😀
Prøv at komme et revet syrligt madlavning æble i sovsen også. Efter jeg fik prøvet det, laver jeg aldrig karrysovs uden.
Palle – Det lyder lækkert – tak for tippet 😀
Super lækkert og nemt. Tilsatte forårsløg og lidt mere fløde. Mums
Maria – Uhhh ja, forårsløg er bestemt også et hit. Det glæder mig, at du kunne bruge opskriften 🙂
Smager fantastisk, fik den serveret hos svigerinde ???
Anni – Det glæder mig, at kyllingen fald i din smag 🙂
Smager skønt, har også tilsat peberfrugt skåret i tern og svitset sammen med løgene.
Jette – Uhhh, det lyder også bare lækkert 😀
Lækkert skal hvis prøves. Bare minus løg ☺️
Anna-Sofie – Haha, ja dem kan man jo heldigvis bare fjerne 😀
Virkelig en dejlig opskrift!
Nu laver jeg den for anden gang – den er nemlig gået hen og blevet en af familiens favoritter 🙂
Jacob – Det glæder mig, at jeg kan være med til at inspirere med mine opskrifter 😀
En ret der er blevet et fast indslag i vores madplan mindst 1 gang om måneden… ?
Karina – Den hører også til blandt hitsene herhjemme hos os 😀
Kan retten tilberedes om formiddagen og så genopvarmes om aftenen? Eller bliver kyllingen så tør?
Helle – det burde sagtens kunne lade sig gøre, hvis man er forsigtig med ikke at give det for lang tid ved genopvarmningen. Jeg har i hvert fald selv har haft held med at varme genopvarme rester fra dagen før 😀
Så skønt at du vil dele ud af din store viden og idebank! 😁 Glæder mig så meget til at gå i gang med denne ret! 😋
Hver gang jeg løber tør for ideer, kigger jeg bare på dine opskrifter, og så er jeg topmotiveret igen! 1000 tak! ❤
Det tager da lang tid at skulle strege alt sammen først og så i ovn-? Det kan vel bare simre vidre i gryden/panden med låg på?
Christina – Altså det hele skal jo ikke gennemsteges på panden, fx skal kyllingen kun brunes af, men jeg kan godt se hvad du mener. Man burde sagtens kunne lade det hele simre videre på panden, evt med låg på, og så blot servere det. Sagen er den, at det her oprindeligt er en opskrift på karrykoteletter i fad, hvor jeg har udskiftet koteletter med kylling, og traditionelt er koteletter i fad jo en ovnret. Desuden kan jeg godt lide den brunede/ristede overflade, som fadet får efter en tur i ovnen, men det burde sagtens kunne lade sig gøre at droppe fadet og turen i ovnen 😀
Sautepande, der kan tåle at gå i ovn – så er det klaret:-) Jeg laver tit denne ret, som en “ryd op i køle- grønt”…dog rister jeg også bacon af, og steger kylling/ananas i…Det gir jo altid en dejlig smag 😀
Rikke – Det lyder jo helt perfekt – jeg skal prøve med sauterpande næste gang. Og bacon er jo altid godt 😀 😀
Har lavet den mange gange er absolut en af mine favoritter 😉
Morgan – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Her laves retten med lidt mere grønt i sovsen, så derfor tilsættes rød peberfrugt i tern, finthakket forårsløg og så lidt sødme/syrligt i form af æbletern. Det smager himmelsk og er en sikker vinder på middagsbordet herhjemme.
Betina – Det lyder også superlækkert 😀 😀
Kan den fryses kylling Karry ovn
Sally – Ja, det burde ikke være noget problem at fryse retten 😀 😀