Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Lynhurtige rødbedechips – fedtfri og lækre…

2 kommentarer
Snacks
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker rodfrugtchips og det er vel at mærke ikke ud fra en eller anden sundhedsmæssig opfattelse, for jeg tror faktisk ikke, at der er den store forskel på, hvorvidt man spiser en kartoffelskive, som er stegt i olie og drysset med salt, eller man spiser rodfrugter i skiver, som er stegt i olie og drysset med salt. Jeg er bare vild med kombinationen af de, ofte søde, rodfrugter som rødbeder, pastinakker, søde kartofler og gulerødder og det salte drys, men allermest holder jeg af rødbederne og de søde kartofler og det er næsten altid dem, jeg fisker fra og spiser først, hvis jeg køber en pose rodfrugtchips.

Om vinteren har vi næsten altid køleskabet fyldt med rodfrugter. De mætter godt, er sunde og kan bruges som tilbehør til det meste, hvis de vendes med lidt olie, salt og krydderier og efterfølgende bages i ovnen. Derfor kom jeg pludselig i tanker om, at jeg da skulle prøve at lave rødbedechips og da jeg ikke lige følte for at stå og fedte med kogende olie ved komfuret, skulle det være på præcis samme måde, som når jeg laver hjemmelavede kartoffelchips, nemlig i mikrobølgeovnen. Nemt, bekvemt og altid med et positivt resultat.

En stor rødbede blev skrællet og skåret i ultra tynde skiver – jeg kunne også have brugt mandolinjernet, men da det kun drejede sig om en enkelt rødbede – i hvert fald i denne omgang, valgte jeg i stedet en skarp kniv og slap for opvasken af mandolinen. De fine og tynde rødbedeskiver blev stegt lækre og sprøde i mikrobølgeovnen og efterfølgende drysset med havsalt og jeg siger Jer, at resultatet blev de smukkeste, mørkerøde chips og en rigtig lækker snack.

 

 

Morten har været i Hamborg i går og i dag, så jeg kunne have godterne helt for mig selv, men havde han været hjemme, havde jeg nok skullet bruge 2 rødbeder. Skiverne svinder ret meget ind, fordi al vandet fordamper under bagningen i mikrobølgeovnen, så man ender ud med en portion svarende nogenlunde til halvdelen af det man lagde ud med. Mine chips fik først 5 minutter på den ene side og blev så vendt, inden de fik 4 minutter på den anden. Det gav fine og sprøde chips og kun en lille håndfuld var stadig lidt bløde i kanten. De fik så yderligere et par minutter og så var også de fine og lækre. Jeg har angivet bagetiden i opskriften herunder, men da mikrobølgeovne er forskellige, kan det være, at man lige skal prøve sig frem, inden der er helt styr på tiden. Udover rødbeder har jeg nu også planer om at prøve kræfter med pastinakker og gulerødder i tynde skiver og så selvfølgelig de søde kartofler, som jeg sagtens kunne leve af, hvis jeg gav mig selv lov.

Rødbedechips med havsalt.

1 stor rødbede

havsalt

Rødbeden skrælles og skæres i ultra tynde skiver med en skarp kniv. Skal man lave en større portion, kan det være en fordel at bruge et mandolinjern. Find en tallerken frem, som kan tåle at gå i mikrobølgeovnen og klip et stykke bagepapir, der passer til tallerkenen. Læg rødbedeskiverne herpå og sæt dem i mikrobølgeovnen i 5 minutter ved fuld styrke. Tag tallerkenen ud, vend rødbedeskiverne om og giv dem igen 4-5 minutter. Lad rødbedeskiverne køle af på et stykke bagepapir og drys med salt. Er der stadig et par rødbeder, som ikke er helt sprøde, så læg dem på tallerkenen og giv dem endnu et par minutter, til de er sprøde.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tina
6 år siden

Rødbedechips i microovn. Der gik ild i papiret. Prøves uden og så brændte de yderste skiver fast i tallerknen. Og det skal luge siges at de langt fra vær færdige. Er der et godt råd?