Mangler du indimellem en flot og festlig kage til mange mennesker, som samtidig gerne må være nem at lave? Så skal du prøve den her makronkage med hindbærskum og friske bær. En seriøst lækker kage, der altid imponerer, men samtidig er så nem at lave, at selve de fleste børn vil kunne være med.
Makronkage med hindbærskum – nem opskrift.
Med nem kage mener jeg virkelig nem kage. Der skal piskes en æggesnaps af æg og sukker, og så skal der vendes knuste makroner, mel og smeltet smør i æggesnapsen. Det er faktisk det hele. Efterfølgende skal kagen selvfølgelig bages, og så anbefaler jeg, at den får lov til at hvile under et fugtigt viskestykke natten over, så den bliver ekstra svampet og lækker. Helt oplagt hvis du gerne vil bage kagen i forvejen, men er der ikke tid, så går det nok endda.
Jeg pynter makronkagen med hindbærskum lavet af flødeskum og hindbærmarmelade. Og så er der ellers “fri leg”, når det kommer til toppen, hvor jeg fordeler en ordentligt omgang sommerbær. Kagen rækker til ca. 15 personer, men skal du bruge rigtig meget kage, så kan du også fordoble opskriften, og bage i den store bradepande fra ovnen. Helt oplagt til sommerens mange dejlige fester, fødselsdage, Skt Hans, studenterkørsel og lignende.
Køb ingredienserne hos Nemlig.
Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.
Tip! Se også mine bedste tips til makronkage med hindbærskum under opskriften.
Makronkage med hindbærskum
Ingredienser
Makronkage
- 4 æg
- 300 gr sukker
- 150 gr makroner
- 150 gr hvedemel
- 150 gr smør (smeltet)
Hindbærskum
- 3 dl piskefløde
- 1,5 dl hindbærmarmelade
- 400 gr jordbær
- 125 gr blåbær
- 125 gr hindbær
Fremgangsmåde
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
- Kom makronerne i en pose og knus dem til fint rasp med en kagerulle.
- Vend knuste makroner, hvedemel og smeltet smør i æggesnapsen.
- Fordel dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 190 °C (varmluft) i ca. 25-30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
- Afkøl kagen på bageristen. Dæk den herefter til med et fugtigt viskestykke og lad den hvile til dagen efter.
Hindbærskum
- Placér makronkagen på et fad.
- Pisk fløden til skum og vend hindbærmarmelade i flødeskummet.
- Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt skummet ud på makronkagen. Alternativt kan skummet fordeles med en ske.
- Halvér jordbærrene og fordel jordbær, hindbær og blåbær på hindbærskummet. Pynt. evt. med citronmelisse på toppen.
- Opbevar kagen på køl til servering. Evt. rester kan holde sig 1-2 dage på køl. Kagen er ikke fryseegnet, men makronbunden kan fryses.
Noter til opskriften.
Har du brug for kage til rigtig mange mennesker? Hvis du fordobler opskriften, passer kagen til en almindelig stor bradepande fra ovnen, og rækker til ca. 25-30 mennesker.Tips til opskriften.
Jeg synes, det er helt oplagt at bruge lækre sommerbær som fx jordbær, hindbær og blåbær, når de er i sæson, men man bruger jo bare årstidens frugt. På den måde er makronkagen aktuel hele året rundt. Fx kan der bruges appelsiner, vindruer, mango, sharonfrugter, kiwi, ananas og lignende i løbet af efterårs- og vintermånederne.
Se også – Nøddebund med rabarberskum I Flødebollekage I Sommertærte
Hindbærskummet smager fantastisk sammen med friske bær, men til appelsin, mango, ananas, kiwi og lignende, eksotiske frugter, anbefaler jeg, at du i stedet bruger ren flødeskum, som bare smages til med lidt sukker og vanilje.
Ovenstående opskrift passer til en form på ca. 25 x 35 cm. Men du kan også fordoble opskriften, og i stedet bage i den store bradepande fra ovnen. Så er der kage til ca. 25-30 personer, hvilket kan være oplagt til diverse skolearrangementer, fødselsdage mm.
Kan den laves om formiddagen og serveres sidst eftermiddag, uden flødeskum flyder ud..
Jannie – Ja, det burde ikke været noget problem. Det har jeg selv gjort et par gange 😀
du skriver smør i opskriften – kan jeg ikke bruge margarine?
Vivi – Jo, du kan sagtens bruge margarine – det er jo en smagssag 😀
Lavede denne kage til min mands 60 års fødselsdag – og den var virkelig lækker. Jeg vil helt sikkert lave den igen.
SLH – Tusind tak for din tilbagemelding – dejligt at høre, at opskriften var en succes 😀 😀
En virkligt lækker kage som jeg har lavet flere gange. Og den er blevet spist med stor velbehag. Og man kan også komme chokolade på bunden.
Anne Birthe – Det lyder godt – jeg har nogle gange drysset toppen med hakket chokolade 😀
Lækker kage. Hældte lidt ruby chokolade i dejen og rabarber kompot i skummet istedet for hindbær. Det blev SÅ lækkert 🙂
Line – Mums, det lyder også godt – jeg kan sagtens forstille mig, at lidt chokolade i bunden vil være et kæmpe hit herhjemme 😀 😀