Ingen påske uden hjemmelavede påskeæg, som jeg efterhånden har lavet i en del år – primært til glæde for mine forældre, som gerne får en stor æske blandede æg, og så selvfølgelig for Morten og mig selv.
Æg med ren marcipan og marcipan kombineret med nougat og overtrukket med god chokolade hører jo til blandt klassikerne og de er altid populære, men jeg kan også godt lide, at eksperimentere med nye smagsnuancer og det er der blandt andet kommet disse marcipanæg med hasselnødde-nougat krokant ud af – en idé jeg fik inde på Odense Marcipan’s hjemmeside.
Det kræver selvfølgelig lidt arbejde, at lave sine egne påskeæg, men det er på ingen måde svært – egentlig minder det ret meget om konfektfremstillingen til jul og mangler man lidt inspiration, kan mange opskrifter på julekonfekt faktisk transformeres om til påskeæg. Desuden synes jeg, det er svært tilfredsstillende, at nyde sine egne, fine påskeæg, fremfor at betale 20-30 kr pr. stk. for de håndlavede påskeæg i butikkerne.
De her æg blev virkelig lækre – den knasende nødde-nougat krokant i midten af æggene går fint i spænd med den bløde marcipan og det sprøde chokoladeovertræk og så har de en fin eftersmag af de letristede hasselnødder. Morten og jeg halverede og delte et par stykker til vores te i går aftes, men resten har jeg været nødt til at komme i en dåse, som jeg har sat i kælderen – ellers er jeg bange for, at vi bare kommer til at spise dem alt for hurtigt og de skal altså nydes. Også selvom de muligvis ikke kommer til at vare helt til påske.
Marcipanpåskeæg med hasselnødde-nougat krokant.
10-12 stk.
25 gr hasselnøddeflager
25 gr sukker
25 gr blød nougat
200 gr marcipan
Chokolade til overtræk
Rist hasselnødder og sukker på en pande, indtil nødderne er gyldne og sukkeret smeltet. Tilsæt blød nougat og lad det smelte ind i nødde-karamel blandingen. Bred krokanten ud på et stykke bagepapir og lad den afkøle. Imens trilles 10-12 kugler af marcipanen. Kuglerne halveres med en kniv og der laves en lille fordybning i hver halvdel. Kom et stykke krokant i hver halvdel og saml kuglerne sammen igen to og to. Tril kuglerne til ovale æg. Hak det overskydende krokant meget fint med en kniv og kom det i en skål. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Læg dem på et stykke bagepapir og drys lidt knust krokant ovenpå hvert æg. Lad æggene stivne og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Hej. Jeg sidder og skal have nogle ideer til påsken, jeg vil prøve at lave chokolade æggene, hvor længe kan de holde sig i køleskabet ? Vi kommer hjem fra Cypern skærtorsdag og får gæster påskelørdag ☺️ Mvh Gitte
Gitte – Æggene kan sagtens holde sig i 2-3 uger – de er jo kapslet ind i chokolade derfor bliver marcipanen ikke tør. Hvorvidt du vil opbevare dem på køl eller ej er en smagssag – vi opbevarer gerne julekonfekt og påskeæg ved stuetemperatur i en lufttæt dåse 😀