Million boller i karry, karry kødsauce eller karry millionbøf. Jeg har virkelig været i tvivl om, hvad jeg skulle navngive denne her skønne kødsauce med hakket svinekød og karry. Men jeg er endt med at kalde retten for million boller i karry, for det er lige hvad det er. Verdens nemmeste og hurtigste udgave af en af Familien Danmarks livretter, nemlig boller i karry. Lavet med hakket svinekød i en cremet karrysauce, og klar på bare 15 minutter.
Se også – Boller i karry I Kylling i karry I Forloren hare I Chili con carne
Million boller i karry opskrift.
Jeg kan nok ikke ligefrem påstå, at det er specielt omstændeligt, at lave boller i karry efter den klassiske opskrift. Men det tager alligevel længere tid end at lave denne her opskrift på million boller i karry. Farsen til kødbollerne skal jo først røres sammen, hvorefter kødbollerne skal formes og koges, inden man kan komme i gang med saucen.
I denne her opskrift brunes det hakkede svinekød bare i en gryde, hvorefter saucen laves i samme gryde. Præcis som når man laver en klassisk millionbøf. Og det betyder ikke bare, at man sparer på opvasken, men maden er også klar på ganske kort tid. Og så er der jo ekstra tid til at dække et fint bord og hygge med familien.
Tip! Se også mine bedste tips til million boller i karry under opskriften.
Million boller i karry
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 stk løg (hakket)
- 450 gr hakket svinekød (400 gr eller 500 gr kan også bruges)
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk karry (eller efter smag)
- 2,5 dl vand
- 0,5 dl madlavnings- eller piskefløde (mælk eller kokosmælk kan også bruges)
- salt og peber
Desuden
- 4 dl ris (jeg bruger jasmin eller basmatiris)
Fremgangsmåde
- Opvarm olien i en gryde og sauter det hakkede løg heri.
- Tilsæt hakket svinekød og brun kødet godt.
- Kom hvedemel og karry i gryden og rør det sammen med kødet. Lad det stege ca 1 minut, så karryen ristes let af.
- Tilsæt vand og fløde og rør det hele sammen.
- Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter, så saucen jævnes. Smag herefter til med salt og peber.
- Imens koges risene efter anvisning på pakken.
- Server millionboller i karry med ris og evt. dampet grønt.
- Evt. rester kan gemmes 2-3 dage på køl. Kødsaucen kan desuden fryses.
Tips til opskriften.
- Ovenstående er en helt plain opskrift på en kødsauce med svinekød og karry, og der er ikke tilsat andre former for grønt end løg. Dog kan jeg anbefale, at komme grøntsager i saucen efter smag og behag. Det kunne eksempelvis være revne gulerødder, forårsløg, porrer, peberfrugt, sukkerærter, squash eller hvad man nu kan finde på.
- Man kan nemt lave million boller i karry om til en fyldig karryret ved at tilsætte kogte kartofler i tern (eller søde kartofler), dampet blomkål i små buketter og dampede gulerødder i skiver til gryden. Og selvfølgelig kan gryden også tilsættes endnu flere grøntsager. Man bestemmer jo selv, om man vil servere ris til eller droppe dem.
- Karry kødsaucen smager også dejligt som ristaffel. Så fyld en masse små skåle med lækre former for topping, kog en grydefuld ris og gør klar til en skøn aftensmad, hvor alle sammensætter tallerkenen med det, som de allerbedst kan lide.
- Holdningerne til frugt i maden er meget delte. Men bryder man sig om kombinationen af det salte og det søde, så smager det fantastisk at tilsætte en håndfuld ananas i tern, æblestykker, nektarin, fersken, mango eller friske abrikoser til karry kødsaucen.
- Det hakkede svinekød kan uden problemer erstattes af hakket kalv og flæsk eller hakket kylling.
Jubih! Interessant ny tilgang til en klassiker. Det skal da prøves. Spekulerer på at erstatte fløden med kokosmælk?
Kan man bytte fløden ud med mælk
Pia – Ja, det kan man sagtens. Jeg har lige tilføjet det til opskriften 😀
Lækkert 🙂 Brugte porre og hvidløg og tilsat ærterne til sidst i retten.. 🙂 Spiste det med blomkåls ris. Så lækkert 🙂
Majbritte – Nøj, det lyder også godt. Det er jo sådan lidt en all round ret, hvor man kan tilføje det, som man har lyst til og som man kan lide, og dermed gøre retten til sin egen 😀
Hold da op!! Det her er lækkert..
Maria – Og hvor er det bare dejligt at høre 😀
Vi fik bulgur til.. og med kokosmælk.. Yum!!
Maria – Uhhh, det lyder altså også bare godt 😀
Når jeg laver boller i karry, tilsætter jeg altid revet løg og æbler…. Det giver en fantastisk sovs, det har jeg også gjort til denne opskrift, det smager fantastisk 👍
Tina – Tak for din hilsen – man kan nemlig variere retten på alle mulige lækre måder 😀
Super lækkert, meget nemmere end at stå og lave bollerne – hvorfor jeg har aldrig tænkt på dette 😀
Vi spiste retten med ris og toppet med ristet kokosmel, revne gulerødder, æbler i tern og rosiner. Perfekt fredagsmenu herhjemme
Yasmin – Så lækkert – det lyder som en perfekt fredagsmenu 😀
Det har vi lavet i mere end 30 år – vi kalder det hakke karry 😊
Pernille – Det smager sååå godt – herhjemme er det lige ved at være mere populært end den klassiske udgave 😀 😀