Jeg elsker müslibarer. Uhhh sådan en sej og sprød haps til en kop eftermiddagste er bare noget af det bedste, som jeg kan få. Og allerbedst er det, hvis det er af den gode, hjemmelavede slags. Desværre indeholder müslibarer – også de hjemmebagte – som regel en hel del sukker, honning eller kondenseret mælk. Derfor har jeg i tidens løb eksperimenteret med flere forskellige slags, som er en smule mere sunde.
Müslicookies – nem opskrift.
I går fik jeg så lyst til endnu engang at eksperimentere med müslibarer/müslicookies uden en helt masse sukker. Med udgangspunkt i en opskrift, som jeg engang har skrevet af fra et amerikansk madblad, kastede jeg mig over en portion müslicookies. Eller bare runde müslibarer. Og jeg er selv vældig godt tilfreds med resultatet. Det skader jo ikke med skønne og lidt sundere snacks til den lille sult.
Selve “dejen” til kagerne, hvis man da kan kalde dem sådan, er yderst simpel og består blot af en banan, 1 æg og lidt god müsli, som ikke er sukker- eller honningristet. Vi har sjældent en “fast” müsli herhjemme. Men jeg sørger altid for at købe en lækker en af slagsen, som indeholder rigeligt med fyld i form af nødder/mandler, kerner og tørret frugt. Man kan selvfølgelig også bare bruge havregryn, og selv tilføje tørret frugt eller måske lidt grofthakket chokolade.
Jeg smagte desuden “dejen” til med kanel, vaniljepulver og et nip salt, hvilket var lidt udenfor opskriften, men det kan man jo gøre som man lyster. Og selvfølgelig kan man også bruge andre smagsgivere – revet appelsinskal for eksempel.
Müslicookies
Ingredienser
- 1 moden banan (moset)
- 1 æg
- 200 gr god müsli (ikke honning/sukkerristet)
- 1-2 tsk stødt kanel (kan udelades)
- ½ tsk vaniljepulver (kan udelades)
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Kom bananmos og æg i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt müsli, kanel, vanilje og salt og rør rundt til en sammenhængende masse.
- Lad blandingen hvile i ca 10 minutter, så müslien kan suge lidt væde. Så bliver det nemmere at forme pæne cookies.
- Med fugtige fingre sættes massen i 6-8 cookies på en bageplade med bagepapir.
- Bag kagerne ved 200 °C (ikke varmluft) i ca 15 minutter til de er gyldne.
- Afkøl de færdigbagte cookies på en bagerist.
- Kagerne holder sig sprøde i 3-5 dage i en lufttæt dåse. De er ikke fryseegnede.
Ej hvor lækkert-det skal prøves! Lige en opskrift jeg kan overskue her i min barselsorlov, og skønt at det er uden tilsat sukker. Blir de sprøde el bløde? Og hvor længe tror du, at de kan holde sig? På forhånd tak fra en af dine faste læsere 😉
Kat – De er nemlig dejligt nemme at lave og så smager de skønt. Konsistensen bliver sådan lidt sej indeni og let sprød udenpå og så er det perfekte til lige at tage lækkersulten. Vi har haft dem liggende i en bøtte i 5 dage uden problemer – på 5. dagen blev den sidste spist, men jeg tror egentlig godt, at de kunne have ligget der længere 😀
Jeg har prøvet opskriften. Lavede dobbelt portion.
Jeg synes, det var lidt svært at samle “dejen” til boller. Men det lykkedes og da de var blevet bagt, så var de helt samlede og de smagte godt. 🙂
Helle – Ja, det kan være lidt svært at samle dejen – det var også derfor jeg foreslog, at man skulle have fugtige fingre – det synes jeg i hvert fald hjalp en smule. Jeg lagde dem så på bagepladen i klatter og pressede dem let flade med fingrene og da de kom ud, var de helt fine og sammenhængende 🙂 Glæder mig, at du kunne bruge opskriften og at de smagte godt 😀
Dejlige cookies 😉👍
G – Dejligt at høre 😀
Tak for alle de gode opskrifter😋
Jeg synes det er svært at finde en god müsli, hvor der er masse af nødder osv. – har du nogle forslag?
Janni – Velbekomme 😀 Vi har gerne en müsli af mærket “Vores” fra Føtex/Bilka herhjemme. Især den med mandler, dadler og papaya er jeg fan af, når jeg skal bage med müsli – der er ret meget fyld i – men de har flere forskellige slags at vælge imellem 😀
Super lækre müsli cookies.. Jeg brugte nogle rester af müsli blandinger, nødder og nogle tørrede bær. De er blevet rigtig lækre. Kh Gitte
Gitte – Det lyder lækkert – og hvis man så samtidig kan få ryddet op i nogle rester, så er det jo bare ekstra bonus 🙂