Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Müslicookies – nem opskrift på cookies.

10 kommentarer
Småkager og Cookies, Snacks
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker müslibarer. Uhhh sådan en sej og sprød haps til en kop eftermiddagste er bare noget af det bedste, som jeg kan få. Og allerbedst er det, hvis det er af den gode, hjemmelavede slags. Desværre indeholder müslibarer – også de hjemmebagte – som regel en hel del sukker, honning eller kondenseret mælk. Derfor har jeg i tidens løb eksperimenteret med flere forskellige slags, som er en smule mere sunde.

Müslicookies – nem opskrift.

I går fik jeg så lyst til endnu engang at eksperimentere med müslibarer/müslicookies uden en helt masse sukker. Med udgangspunkt i en opskrift, som jeg engang har skrevet af fra et amerikansk madblad, kastede jeg mig over en portion müslicookies. Eller bare runde müslibarer. Og jeg er selv vældig godt tilfreds med resultatet. Det skader jo ikke med skønne og lidt sundere snacks til den lille sult.

Selve “dejen” til kagerne, hvis man da kan kalde dem sådan, er yderst simpel og består blot af en banan, 1 æg og lidt god müsli, som ikke er sukker- eller honningristet. Vi har sjældent en “fast” müsli herhjemme.  Men jeg sørger altid for at købe en lækker en af slagsen, som indeholder rigeligt med fyld i form af nødder/mandler, kerner og tørret frugt. Man kan selvfølgelig også bare bruge havregryn, og selv tilføje tørret frugt eller måske lidt grofthakket chokolade.

Jeg smagte desuden “dejen” til med kanel, vaniljepulver og et nip salt, hvilket var lidt udenfor opskriften, men det kan man jo gøre som man lyster. Og selvfølgelig kan man også bruge andre smagsgivere – revet appelsinskal for eksempel.

5 fra 2 stemmer

Müslicookies

Samlet tid30 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 1 moden banan (moset)
  • 1 æg
  • 200 gr god müsli (ikke honning/sukkerristet)
  • 1-2 tsk stødt kanel (kan udelades)
  • ½ tsk vaniljepulver (kan udelades)
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Kom bananmos og æg i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt müsli, kanel, vanilje og salt og rør rundt til en sammenhængende masse.
  • Lad blandingen hvile i ca 10 minutter, så müslien kan suge lidt væde. Så bliver det nemmere at forme pæne cookies. 
  • Med fugtige fingre sættes massen i 6-8 cookies på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kagerne ved 200 °C (ikke varmluft) i ca 15 minutter til de er gyldne.
  • Afkøl de færdigbagte cookies på en bagerist. 
  • Kagerne holder sig sprøde i 3-5 dage i en lufttæt dåse. De er ikke fryseegnede.

 

Se også - 

 

Flapjacks med havregryn

 

Snickerskugler

 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kat
6 år siden

Ej hvor lækkert-det skal prøves! Lige en opskrift jeg kan overskue her i min barselsorlov, og skønt at det er uden tilsat sukker. Blir de sprøde el bløde? Og hvor længe tror du, at de kan holde sig? På forhånd tak fra en af dine faste læsere 😉

HAX
6 år siden

Jeg har prøvet opskriften. Lavede dobbelt portion.
Jeg synes, det var lidt svært at samle “dejen” til boller. Men det lykkedes og da de var blevet bagt, så var de helt samlede og de smagte godt. 🙂

G.
6 år siden

Dejlige cookies 😉👍

Janni
6 år siden

Tak for alle de gode opskrifter😋
Jeg synes det er svært at finde en god müsli, hvor der er masse af nødder osv. – har du nogle forslag?

Gitte
3 år siden

5 stars
Super lækre müsli cookies.. Jeg brugte nogle rester af müsli blandinger, nødder og nogle tørrede bær. De er blevet rigtig lækre. Kh Gitte