De her snickerskugler er virkelig lækre. De indeholder ganske få ingredienser – 4 for at være helt nøjagtig – og så kan de laves på ganske få minutter. Hvis man vel at mærke er den heldige ejer af en food processor eller en kraftig minihakker.
Se også – Hjemmelavede peanutbarer I Saltmandler i mikrobølgeovn I Müslicookies
Snickerskugler – en sundere snack.
Vi skriver januar og der er traditionen tro masser af slankekure og nytårsfortsætter i luften. Og hvis man hører til dem, som har besluttet sig for at skære ned på tilsat sukker og slik i den kommende tid, så kan jeg anbefale disse basser.
De laves ganske enkelt på dadler, saltede peanuts og peanutbutter, der køres til en ensartet masse og formes til kugler, som overtrækkes med chokolade. Og de smager altså ret meget af snickers. Nogle vil ligefrem mene, at de smager bedre end snickers og jeg er tilbøjelig til at give dem ret. Desuden er de helt perfekte at lave i disse dage, hvis der er dadler og chokolade til overs fra julen og peanuts fra nytårsaften.
Snickerskuglerne indeholder godt nok naturligt sukker i form af frugtsukker fra dadlerne. Og man skal også passe på med bare at spise løs, hvis man arbejder på at smide et par kilo. Men et par stykker til en god kop te burde der nok kunne blive plads til engang imellem. Og så kan man jo desuden glæde sig over, at kuglerne er helt fri for tilsat sukker og diverse e-numre. De indeholder i stedet en god del af sunde fedt, ligesom dadlerne bidrager med fibre og vitaminer. Kakaoprocenten i den mørke chokolade er man jo selv herre over. Personligt foretrækker jeg en god 75 %
Snickerskugler
Ingredienser
- 75 gr saltede peanuts
- 250 gr bløde dadler (uden sten)
- 3 spsk peanutbutter
- 200 gr mørk chokolade (til overtræk)
Fremgangsmåde
- Kom peanuts i en food processor og hak dem fint. Tag ca. 2 spsk fra og gem dem til pynt.
- Tilsæt dadler og peanutbutter til food processoren og kør det hele til en ensartet, sammenhængende masse.
- Tril massen til ca 40 kugler på størrelse med en hasselnød.
- Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, overtræk kuglerne og læg dem til tørre på et stykke bagepapir. Pynt med finthakkede peanuts, inden chokoladen stivner helt.
- Opbevar kuglerne en lufttæt bøtte – evt. på køl.
Opbevaring og holdbarhed.
Kuglerne kan opbevares i en lufttæt bøtte ved stuetemperatur eller i køleskabet. Selv foretrækker jeg snickerskugler direkte fra køleskabet, så midten er iskold og let hård. Men er man mere til en blød og cremet midte, som smelter i munden, så kan man bare stille bøtten på køkkenbordet eller i et skab.
Kuglerne kan sagtens holde sig et par uger, for der er ikke tilsat hverken æg, mejeriprodukter eller lignende, letfordærvelige madvarer. Men mon ikke de er spist i løbet af kortere tid? Det er de i hvert fald herhjemme hos os, hvor de kommer på bordet hver aften sammen med en god kop te og 1-2 skrællede kæmpe appelsiner i en skål. Åhhh hvor er appelsinerne bare gode lige nu. Og det gælder om at spise så mange som muligt, inden sæsonen er ovre.
Mums. De skal prøves!
Ved du om de er fryseegnede?
S – Jeg tror sagtens, at du kan fryse dem. Man kan måske godt risikere, at chokoladen “sveder” lidt og begynder at klistre en smule, når de tøs op, men det går jo ikke ud over smagen. Og ellers kan man jo fryse kuglerne uden chokolade og overtrække dem efterhånden 😀
Jeg tæller kcal hver dag. Ved du evt hvor mange kcal der er i en kugle.
Susanne – Nej, det ved jeg desværre ikke, men der findes en hel del gratis værktøjer til kalorietælling på internettet, hvor du evt. kan prøve at taste ingredienserne og vægten ind 🙂
De er intet mindre end fantastiske! 🙂 De bragte stor glæde herhjemme, og var væk i løbet af et par dage… dog spiste min kæreste de fleste :/ Tusind tak for en super opskrift, der bringer glæde i mit peanutbutter elskende hjerte 🙂
Cecilie – Velbekomme 😀 Herhjemme er snickerskuglerne også en bragende succes hos os begge – dog mest hos Morten, som nok har en lidt mere sød tand end mig og som i øvrigt er fuldstændig bidt af både peanutbutter og snickers 😀 😀
Hvor meget chokolade til overtrækket skal jeg beregne?
Marianne – Uhhh, det er lidt svært at sige, for nogle laver jo chokoladelaget tykkere end andre og nogle drypper også mere chokolade af kuglerne, når de er overtrukket, end andre…. men jeg bruger vist omkring 200 gr, når jeg laver dem 😀
Ej hvor er de lækre 😍🤩
Trine – Dejligt at høre 😀
Hej Anne-Kathrine
Hvis man, som os lidt ældre, ikke har peanutbutter i huset men de andre ingredienser hvad kan man så bruge i stedet? Alm. smør?
Lene – Uhhh, det er lidt svært at svare på, for peanutbutter bidrager jo ikke bare med en lækker konsistens og “fugt” til kuglerne, men også med smagen af peanuts. Det svarer lidt til at spørge, om man ikke kan bage vaniljekranse uden vanilje, for det kan man jo godt, det bliver bare ikke nær det samme 🙂
Jeg ville nok bruge lidt olie fx mandelolie eller kokosolie, men da jeg heller ikke går ud fra, at du har det stående, så vil jeg nok i sidste ende forslå, at du bare bruger lidt ekstra dadler. Og så sørger for, at det er nogle gode, bløde dadler, du bruger. Kan food processoren ikke køre det, så kan der tilsættes en smule vand eller appelsinsaft, indtil konsistensen er der 🙂
Ok tak. Det skal prøves.
Virkelig dejlig opskrift som blev brugt da vi havde dadler fra jul der skulle”udryddes”. Jeg dryssede flagesalt ovenpå chokoladen og det fungerede super godt.
Pernille – Uhhh, det lyder altså også bare superlækkert 😀