Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Snickers – hjemmelavet sundere peanutbar…

2 kommentarer
Konfekt og slik, Madpakkehits, Snacks
Gå direkte til opskriften

På sådan en kølig vinterdag er lykken en tændt brændeovn, stearinlys, en varm kop te og så en lille godbid og i dag bliver det en af de her skønne, hjemmelavede snickersbarer, som jeg lavede her til formiddag.

>> Se også min opskrift på hjemmelavede romkugler af den lidt sundere slags her.

De hjemmelavede snickers, eller peanutbarer, er supernemme at lave og indeholder kan ganske få ingredienser, men til gengæld er det en fordel, hvis man har en food processor eller som minimum en god minihakker eller blender. Hovedingrediensen i barerne er dadler og bryder man sig ikke om dadler, så vil jeg skynde mig at tilføje, at man måske alligevel bør give de hjemmelavede snickers en chance, for man kan stort set ikke smage dadlerne. De bidrager udelukkende med sødme, men smagen overdøves stort set af kakao, peanutbutter og chokolade.

Alligevel bliver jeg gang på gang spurgt, om man mon kan udskifte dadlerne med andre former for tørret frugt og til det kan jeg kun svare – måske! Jeg må indrømme, at jeg ikke selv har prøvet det, så måske kan det lade sig gøre, at udskifte dadler med tørrede figner, abrikoser, rosiner eller hvad ved jeg, men man bør være opmærksom på, at dadlerne ikke bare bidrager med sødme. De har også en rigtig god, blød og klistret konsistens, som får hele baren til at hænge sammen. Derfor er der ret mange ting, der skal tages højde for, hvis man vælger at erstatte dadlerne.

Til gengæld er der masser af muligheder for at lege med forskellige former for “overtræk”, hvis man vælger at droppe chokoladen. Man kan evt. trille massen til kugler i stedet for at lave barer og så vende kuglerne i kokosmel, hakkede nødder, peanuts eller mandler, lakridspulver, hindbærstøv, frysetørrede hindbær, kakaopulver eller hvad man nu kan finde på og bryder sig om. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Endelig kan man jo sagtens trille massen til kugler, som overtrækkes med chokolade, hvis barerne bliver lidt for store. 1-2 kugler er fx helt perfekte som en lille overraskelse i madpakken.

>> Se også min opskrift på hjemmelavede snickerskugler lige her.

At påstå at disse her peanutbarer er sunde, vil nok være en sandhed med modifikationer, så jeg nøjes med at kalde dem sundere. Sundere sat op imod hvad, bestemmer man jo så selv, for selvfølgelig er de ikke sundere end gulerødder og broccoli, hvis man laver den sammenligning. Både peanuts og peanutbutter indeholder masser af kalorier og dadler er fyld med frugtsukker (og vitaminer og fibre, bevares) men til gengæld så ved man 100 %, hvad de hjemmelavede snickers indeholder og det synes jeg bestemt også, er værd at tage med.

Endelig kan man jo glæde sig over, at selvom dadler indeholder frugtsukker, så er barerne lavet helt uden tilsat sukker og så smager de bare noget så godt. Med andre ord – lav de her barer som en lille selvforkælelse (de er forrygende til en kop te) og fordi de smager godt. Ikke i et forsøg på at finde sunde snacks, som man kan spise løs af under en slankekur. Og det var så dagens ord fra kostvejlederen 😉

5 fra 1 stemme

Snickers - hjemmelavet peanutbar

Hviletid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 200 gr bløde dadler u/ sten
 • 100 gr saltede peanuts
 • 4 spsk peanutbutter
 • 1 spsk kakaopulver
 • 50 gr god mørk chokolade til overtræk
 • evt. hakkede peanuts til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom dadler, saltede peanuts, peanutbutter og kakaopulver i en food processor og kør det til en ensartet og sammenhængende masse. 
 • Er det svært at få massen til at samle sig, så tilsæt evt lidt mere peanutbutter eller 1-2 spsk koldt vand, men det gør ikke noget, at massen er lidt grov. 
 • Bred massen ud i et rektangel (ca 10 x 20 cm) på et skærebræt og sæt den på køl i 30 minutter. 
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og bred den ud over dadelmassen. Drys evt. med hakkede peanuts på toppen og lad chokoladen stivne. 
 • Skær rektanglet ud i 10 store barer eller 20 små barer. 
 • Opbevar de færdige barer på køl i en lufttæt beholder med låg. De kan holde sig i flere uger, hvis ikke de er spist forinden. 
Vil man gerne have ekstra meget chokolade, så kan man skære rektanglet ud i barer som efterfølgende overtrækkes med chokolade enkeltvis. Sæt evt. barerne i fryseren i ca 1 time først - så kan det være lidt nemmere at overtrække den bløde masse. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Birthe
5 år siden

Har lige lavet en portion med bl. Tørrede figner og abrikoser … det virkede og jeg fik brugt lidt rester fra skabet 👍

Halvdelen blev trillet til kugler og overtrukket med chokolade og resten presset i form 🤗🤗🤗

Tak for inspiration