Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Ragusa – opskrift på nougat konfekt.

0 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Konfekt og slik, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift ragusa med hasselnødder og nougat på en skifterplade med en grangren

Kender du ragusa? Den lækre og cremede chokoladeplade fra supermarkedets slikhylder med ristede hasselnødder indkapslet i blød nougat og et tyndt lag chokolade på top og bund. Helt perfekt som en lille haps til en god kop kaffe eller i julens konfektskål. Og heldigvis er den lækre ragusa noget så nem at lave selv, hvilket jeg kun kan anbefale, at man prøver.

Se også – Mozartkugler I Cornflakestoppe I Brændte hasselnødder

Nem opskrift på ragusa.

Min opskrift på hjemmelavet ragusa er noget så simpel og indeholder kun 3 ingredienser. God, mørk chokolade, blød nougat og masser af ristede hasselnødder.

Der findes selvfølgelig masser af muligheder for variationer, hvilket jeg har beskrevet nærmere under opskriften. Blandt andet kan man tilsætte alle mulige lækre ting til nougaten, i stedet for bare at nøjes med hasselnødder. Men denne her ragusa opskrift er helt simpel og klassisk, og lige som jeg allerbedst kan lide den.

Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer under opskriften.

4,34 fra 15 stemmer

Ragusa

Afkøling1 time
Samlet tid1 time 20 minutter
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 75 gr hasselnødder
  • 100 gr chokolade
  • 150 gr blød nougat

Fremgangsmåde

  • Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen i ca 10 minutter ved 175 °C (varmluft).
  • Læg nødderne på et stykke køkkenrulle og gnub dem, indtil skallerne falder af.
  • Bruges afskallede hasselnødder, så kan de ristes på en varm stegepande, indtil de begynder at dufte. Husk at ryste panden jævnligt.
  • Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
  • Beklæd en form (ca 10 x 15 cm) med husholdningsfilm og fordel den smeltede chokolade i bunden af formen i et tyndt lag.
  • Lad chokoladen stivne og læg de afskallede nødder ovenpå chokoladen.
  • Smelt nougaten over vandbad eller i mikrobølgeovn. Fordel den ovenpå nødderne i et jævnt lag og glat overfladen pænt.
  • Sæt formen på køl i ca 45 minutter, indtil nougaten har sat sig.
  • Smelt de sidste 50 gr chokolade og fordel den i et tyndt lag ovenpå nougaten.
  • Sæt formen tilbage på køl og lad den sætte sig i yderligere 15-30 minutter.
  • Løft ragusaen op af formen og skær den ud i ca 20 firkanter med en stor kniv. Opvarm evt. kniven, så chokoladen ikke splintrer.
  • Opbevar ragusa i en lufttæt dåse ved stuetemperatur eller på køl. Holdbarheden er 2-3 uger. Ragusa er ikke fryseegnet.

Tips til opskriften.

  • Bliver det lidt for meget med ren, blødt nougat, så kan man smelte lidt ekstra chokolade og røre ud i den smeltede nougat, inden den fordeles ovenpå hasselnødderne. Omkring 50-75 gr mørk chokolade vil være passende til ovenstående opskrift. På den måde kan man også tilsætte smag til nougaten ved fx at bruge chokolade med orange eller mintsmag.
  • Hvis man er til kombinationen af sødt og salt, så smager det fantastisk at drysse en smule havsalt ovenpå det øverste lag mørke chokolade, inden det stivner.
  • Udover ristede hasselnødder kan man komme valnødder, mandler, pistacier og lignende nødder i sin ragusa. Letsaltede nødder som fx cashewnødder eller saltmandler kan også bruges. Det er også lækkert med tørrede tranebær, rosiner eller kandiseret appelsinskal i mindre stykker, hvis man bryder sig om det.
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer