Jeg tror, at cornflakestoppe hører til blandt de former for julekonfekt, som bliver lavet i flest familier hvert år i december. De er i hvert fald ofte på repertoiret herhjemme sammen med havregrynskugler og pebermyntepastiller, som også er populære. Personligt er jeg nok allermest vild med cornflakestoppene. Men nu er jeg også mere end almindeligt begejstret for alt, hvori der indgår god chokolade og knas.
Se også – Havregrynskugler I Pebermyntepastiller I Hjemmelavet bounty
Cornflakestoppe – det nemmeste julekonfekt.
Cornflakestoppe hører til blandt de allernemmeste former for julekonfekt. Her kan alle være med – selv familiens mindste. I hvert fald når cornflakestoppene skal sættes på bagepapir i fine, små toppe.
Og laver man større portioner konfekt, som skal overtrækkes, så kan cornflakestoppe også blive et fint Stop spild af Mad projekt.
I stedet for at smelte en portion chokolade, bruger man bare det, som er blevet til overs i skålen og vender cornflakes i, indtil chokoladen ikke kan trække mere. Og er der lidt blød nougat, rosiner, hakkede mandler eller nødder og marcipan tilbage, så kan det såmænd også fint kommes med i skålen.
Tip! Se også tips til lækre variationer under opskriften.
Cornflakestoppe
Ingredienser
- 150 gr chokolade (lys eller mørk chokolade)
- 150 gr cornflakes
- evt. krymmel eller glimmer
Fremgangsmåde
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
- Tilsæt cornflakes til den smeltede chokolade og rør rundt, så det hele blandes godt.
- Sæt chokolade-cornflakes blandingen i ca 20 små toppe på et stykke bagepapir. Drys evt. med krymmel eller glimmer på toppen, inden chokoladen størkner.
- Opbevar cornflakestoppene i en lufttæt bøtte eller dåse. Holdbarheden er ca 3 uger.
Lækre variationer.
Ovenstående opskrift er en helt plain og simpel udgave af cornflakestoppe. Men fordi opskriften er så simpel, er der virkelig mange muligheder for lækre variationer. Det gælder bare om at bruge sin fantasi.
I stedet for mørk eller mælkechokolade kan man bruge hvid chokolade. Man kan også prøve medden nye, lyserøde ruby chokolade, som har en let, syrlig smag af bær. Kan man lide orange eller karamelsmag, så kan man bruge chokolade med smag. Og selvfølgelig kan man også tilføje smag ved at drysse den ovenpå toppene, fx lakridsgranulat, frysetørret hindbær eller hakkede pistacienødder.
Cornflakes kan erstattes af rice krispies, som er puffede ris. De er en smule “blødere” at bide i en cornflakes. Og selvfølgelig kan man bruge alle mulige andre former for “flakes” end majs, fx rugflakes eller en kombination af flere forskellige slags. Som nævnt ovenfor kan cornflakestoppene tilsættes mandler og nødder eller rosiner/tranebær.
Skal det være ekstra fint, så kan man komme chokoladeblandingen i konfektforme i stedet for at sætte dem i toppe på bagepapir. Det ser vældig fint ud med konfektforme, men jeg må nu nok indrømme, at jeg er ret vild med det lidt lidt mere “rustikke” look, som cornflakestoppene får, når de blot sættes i toppe på et stykke bagepapir.