Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pasta i fad med kylling og broccoli…

22 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Denne her opskrift på pasta i fad med kylling og broccoli er skrevet midt om natten – næsten da! Den er i hvert fald skrevet klokken 5 om morgenen, for vi har været virkelig tidligt oppe. Min mor og far har netop forlænget sensommeren med en uges ophold på en citrusplantage/herregård/hotel på Mallorca og tager af sted fra Billund klokken 6.30, så Morten har kørt dem i lufthavnen. Så bliver man pludselig glad for, at der ikke er mere end 25 km til lufthavnen.

Jeg stod op sammen med Morten og har trisset rundt i nattøj – lavet en kandefuld te og tændt et hav af stearinlys, imens regnen styrter ned udenfor vinduerne. Og nu har så sat mig til computeren for at skrive om denne her virkelig lækre pastaret med kylling, broccoli og mornaysauce, som vi fik til aftensmad forleden dag. Det er faktisk helt hyggeligt at sidde her i halvmørke med de mange stearinlys – på sådanne morgener mærker man virkelig, at den mørke tid har sneget sig ind på os. Og når Morten kommer tilbage, er jeg klar med frisklavet kaffe, blødkogte æg og de her lækre morgenmadsvafler, som bliver serveret med skyr og frugt. God tid og langsom morgenmad er en helt igennem fantastisk måde at starte en ny uge på, også selvom det kan være lidt svært at komme op, når vækkeuret ringer.

For nu at vende tilbage til pastaretten, så er den endnu et eksempel på retter, som kan tilberedes på relativt kort tid og som er geniale til at få anvendt evt. rester fra aftensmaden. Også uden at man nødvendigvis skal spise det samme flere dage i træk. Har vi eksempelvis fået helstegt kylling eller en gammeldags grydestegt kylling, så er det ikke sjældent, at det tiloversblevne kylling – plus det jeg plukker af skroget – bliver brugt til en omgang a la denne her. Andre kødrester kan selvfølgelig også bruges, ligesom man nemt og hurtigt kan stege eller koge et par rå kyllingebryster – man behøver jo ikke have en rest. Broccoli kan desuden erstattes af andre former for grønsager, eller suppleres med ekstra grønt, hvis man hellere vil lave retten vegetarisk.

Mornaysauce må absolut hører til blandt de saucer, som supermarkederne sælger flest af i færdiglavet udgave. Men det er faktisk ret nemt at lave sin egen mornaysace. En mornaysauce ligner til forveksling bechamelsaucen – der tilsættes bare revet ost – og det hele starter med en hvid, opbagt sauce. Men skal maden være færdig i en fart, eller har man bare brug for en slapper, så kan en karton færdigkøbt mornaysauce dog sagtens bruges. Hvis man så oven i købet også har en rest tilberedt kylling, så er det bare at koge pasta og broccoli og så er der lækker aftensmad i løbet af ganske kort tid.

4,60 fra 25 stemmer

Pasta i fad med kylling og broccoli

Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr pastaskruer eller penne
 • 1 broccoli (delt i små buketter)
 • 250 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)

Mornaysauce

 • 30 gr smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 4 dl mælk
 • 75 gr revet ost
 • revet muskatnød
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, saltet vand. De sidste minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter og de gives et hurtigt opkog.
 • Hæld vandet fra pasta og broccoli og lad det hele afdryppe i en sigte.
 • Skær kyllingen ud i mundrettet bider og vend kylling, pasta og broccoli sammen i et ildfast fad.
 • Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og pisk godt, så saucen ikke får klumper.
 • Bring saucen i kog og lad den koge igennem i et par minutter til den tykner. Til sidst vendes revet ost i saucen og der smages til med muskatnød, salt og peber. Hæld saucen over fadet.
 • Bag fadet ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 minutter til toppen er gyldenbrun og lækker.
 • Server med en lækker blandet salat og evt. brød.
Den hjemmelavede mornaysauce kan sagtens erstattes af en brik (ca ½ liter) færdigkøbt sauce, hvis det skal være endnu nemmere. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

 

Subscribe
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Martin madsen
7 år siden

Hvor er det sjovt at læse denne version. Jeg lavede i mange år en næsten lignende ret til min amerikanske kæreste som døbte og elskede “Chicken Surprice”. Min forskel til din version er, at jeg bruger cocktailpølser, bacon og rødløg istedet for broccoli. Selvfølgelig en noget mere fedende version, men skal det være syndigt, så lad det være syndigt. Smager fortrinligt. Men vil nu prøve din version. Fordi det jo bare er nemt!

Christina
7 år siden

Den ret ser dejlig børnevelig ud, den må bare afprøves☺️

Susanne Grønkjær
3 år siden

Jeg har fået næsten samme opskrift af en veninde – bare med en dåse tun. Pasta koges, broccoli i små buketter koges med de sidste min. Vand af gryden, morney sauce i, varmes igennem og til sidst vendes tunen i og varmes med. Bum – lynhurtig og meget børnevenlig aftensmad.

Karine
7 år siden

Hej.

Kan man bruge kyllingefilet, så man slipper for at tilberede en hel kylling?

Vh Karine

Charlotte
7 år siden

Tusind tak for en simpel og lækker ret. Er herhjemme blevet mine pigers ynglings ret,- og en god måde til at snige lidt ekstra grøntsager i ungerne (sagde den strenge mor)?
Tak og god weekend ???

Lisette
7 år siden

Skal kyllingen steges inden du putter tingene sammen eller er det den rå kylling ?????

Anna-sofie
7 år siden

Har tit lavet en version af den ? med grøntsags blandninger. Men med købe mornay sovs og ost på toppen. Smager lækkert ?

Pierre
6 år siden

Har lavet præcis den samme opskrift flere gange med skinke i stedet for kylling. Det holder også efter min mening.

Maria Carlsson
5 år siden

Hej.

Hvor meget mornaysauce skal man bruger hvis det er købesovs?

Mvh Maria 🙂

Jørgen-Børge
5 år siden

Hej, Anne-Katrine! MUMS! Lavede retten med min glubske veninde Cirkelina, vi var meget sultne så det passede godt at det var nemt. Det varmer mit hjerte hver gang du oploader den ny opskrift, Håber dine forældre havde en yderst fortrinlig ferie, og at Morten kom sikkert tilbage fra lufthavnen haha.
KH. Jørgen-Børge

Matthias GK
2 år siden

Okay! Tak, nem og smagte vidunderligt!

Hilsen faren der var alene med to børn og lette tømmermænd…