Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rocky road chokoladebrownies.

15 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Rocky road eller “stenet vej” er en form for hjemmelavet, amerikansk slik, hvor “alt godt fra skuffen” fx nødder, rosiner, kiks, karameller, skumfiduser og lignende blandes med smeltet chokolade og stivner i en stor plade, som til sidst skæres ud i mundrette tern. Jeg har tidligere lavet forskellige udgaver af rocky road, blandt andet disse her med frysetørret hindbær, men for nylig fik jeg lyst til at prøve at lave rocky road chokoladebrownies og så lade browniedejen gøre det ud for den smeltede chokolade og resultatet blev ganske enkelt forrygende lækkert og særdeles vanedannende.

Se også – Hjemmelavede donuts I Klassiske chokolade brownies

Jeg har tidligere fået de lækreste brownies med både nødder, skumfiduser og ekstra chokoladestykker i USA, men jeg bestemte mig for, at der også skulle være karamel i mine kager. Derfor brugte jeg en blanding af valnødder, skumfiduser og lækre Dumle karameller, som blev pakket ud og presset ned i dejen og det blev virkelig en succes. Både skumfiduser og karameller smeltede let under bagningen og imens skumfiduserne blev til et lækkert og let knasende indslag på toppen, så sank karamellerne nærmest bare ned i kagen og lagde sig som små centre af den lækreste, bløde karamel. Det er afgjort ikke sidste gang, at jeg kommer Dumle karameller i mine brownies og jeg er ret sikker på, at der også snart skal eksperimenteres med muffins med Dumle karameller i midten.

Når man bager brownies, er det vigtigt, at kagen ikke får for lang tid i ovnen. Den skal selvfølgelig være nogenlunde færdigbagt, men der er ikke noget så trist, som en fuldstændig tør og gennembagt brownie. En brownie skal være snasket og svampet i midten og have en god, sej overflade, men da ovne bager og varmer forskelligt, kan det være svært at angive eksakte bagetider. Derfor er det vigtigt, at man holder lidt øje med sin brownie, når den er ved at være færdigbagt. Stik evt. et lille træspyd ned i midten af kagen – sidder der flydende dej på pinden, når den trækkes op, så skal kagen selvfølgelig have lidt længere tid i ovnen, men en smule rester af dej må der gerne sidde tilbage.

Kagen kan sagtens holde sig i flere dage – faktisk er det lige før, at den gode og let tunge kage bare bliver bedre og bedre, så det er oplagt at bage brownies, hvis man skal have kage med på arbejde eller ungerne skal dele ud i skolen. Server også gerne en god og tung brownie til dessert – med eller uden skumfiduser og karameller – evt. som en del af en desserttallerken med lidt frisk frugt eller bær og en kugle is. Jeg lover, at det nok skal blive en succes.

4,60 fra 15 stemmer

Rocky road brownies

Bagetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 12 stykker

Ingredienser

  • 125 gr smør
  • 125 gr mørk chokolade
  • 2 stk æg
  • 125 gr sukker
  • 125 gr brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gr hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver

Desuden

  • 75 gr valnøddekerner
  • 50 gr mini skumfiduser
  • 1 pose dumle karameller

Fremgangsmåde

  • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme.
  • Pisk æg, sukker og brun farin luftigt. Tilsæt chokoladesmørret og pisk det sammen.
  • Sigt vaniljesukker, bagepulver og hvedemel sammen, og vend det forsigtigt i chokolademassen sammen med kakaopulver.
  • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×25 cm) foret med bagepapir. Fordel valnødder, skumfiduser og dumle karameller ovenpå dejen.
  • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i ca 30-50 minutter, til brownien lige netop har sat sig og skumfiduserne er gyldne og smeltede. Se evt. tip herunder!
  • Afkøl kagen på bageristen og skær den i firkanter. Server lun eller kold, evt med en kugle vaniljeis på toppen.
  • Brownie kan uden problemer holde sig svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den er desuden fryseegnet.

Tip til opskriften!

  • Det er virkelig svært at angive præcis bagetid, da brownies skal bage væsentligt længere i nyere ovne end i gamle. Tjek derfor med en tandstikker eller lignende, om kagen er gennembagt i midten. Der må gerne sidde lidt kagedej på tandstikkeren, når kagen tages ud af ovnen, men den skal selvfølgelig ikke være flydende i midten.
Husk at holde øje med kagen, da bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Hvis man stikker i brownien med en lille træpind, må der ikke sidde flydende dej tilbage på pinden, men der må gerne sidde lidt rester.
Subscribe
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Carsten Petersen
7 år siden

Hej
Har prøvet denne opskrift og de er rigtig gode, meget vanedannende 🙂
Du har glemt at skrive hvor/hvornår den brune farin skal tilsættes, jeg kom det sammen med melet og det blev fint 🙂
Mvh Carsten

Maden i mit liv.
7 år siden

Carsten – Upsss, det er min fejl. Det er fordi, at brun farin i min verden er brunt sukker, så jeg har bare skrevet, at æg og sukker (underforstået hvidt sukker og brunt sukker) skal piskes 🙂
Jeg har nu rettet det og så skulle der helst ikke opstå tvivl 🙂
Det glæder mig, at kagerne blev gode – herhjemme hos os er de også et hit 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Laura
7 år siden

Skal karamellerne og valnødderne hakkes, eller kommer du dem bare hele på?

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Laura

Laura – Jeg kommer dem bare hele på 🙂

Mette Kjær
4 år siden

Hej.

Jeg har nu lavet den 2 gange og begge Gange har den været helt flydende efter 1 time i ovnen (ny ovn så virker fint) og jeg følger opskriften helt og er vant til at bage men kan ikke forstå den falder sammen og er ubagt ? Den bliver sprød i overfladen og flydende nedenunder.

Og tak for mange gode opskrifter.

Vh Mette

Majken bohn
3 år siden

Er du sikker på det skrevne mål på ild fast fad ?
Min var også i ovnen meget længe og var stadig dej i midten 🤔
Synes jeg har fuldt opskrift helt præcis

DenkiksetKagekongen
3 år siden

Oplever desværre som mange andre af kagen er ubagelig i nyere ovne hvis opskriften skal bages vil jeg foreslå af bage bunden og der efter fylde topping på hvis den nogenlunde skal se lækker ud og bages ordenligt….

lis_andersen@dukamail.dk
3 år siden

5 stars
Mine to børnebørn, har netop bagt den til en konfirmation, vi tog dobbelt portion, og brugte en bradepande,bagte den ca 45 min det sidste kvarter med varmluft ,.Den blev helt fantastisk, siderne var høje men fladere i midten, så vi skar kanterne af, så vi havde pæne stykker, den er især god fra dag 2 .

Mette
2 år siden

Hejsa.
Står og skal bage denne skønne kage til min søns konfirmation- kan den fryses (tænker skumfiduserne bliver lidt sjove)?

Maria
1 år siden

5 stars
Jeg har lige lavet kagen, og den blev fint bagt til den angivne tid. Har en ovn der er 3 år gammel.