Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Sennepssild – opskrift på sild med sennep.

0 kommentarer
Frokostretter, Julemad og juleopskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Marinerede sild, røde sild, hvide sild, kryddersild, karrysild, stegte sild og man kunne blive ved. Listen over lækre sildevarianter er virkelig lang. Og de her sennepssild bestående af marinerede sild, som er vendt i en mild og cremet dressing med sennep, cornichoner og rødløg, er bestemt ingen undtagelse. Et lækkert indslag på både julefrokostbordet og til påskefrokosten. Eller måske “bare” til søndagsfrokosten, for senneps sild er altså ret nemme at lave.

Se også – Karrysalat I Æggesalat I Stegte sild i eddike

Nem opskrift på sennepssild.

Jeg laver sennepssild med et par gode, store marinerede sild, som jeg skærer ud i fileter og vender i en cremet dressing. Og det er faktisk det hele, så det tager ikke mange minutter at lave en portion. Til gengæld sørger jeg for at vælge nogle rigtig gode sild. Dvs. gammeldags, modnede sild. Og ja, man kan godt smage forskel, ligesom de gammeldags, modnede sild også har en anden konsistens.

Vi spiser sennepssild friskbagt rugbrød med masser af løgringe og et drys purløg på toppen. Indimellem får vi også lidt et halvt, hårdkogt æg eller et ordentligt drys friskhakket dild. Men der er jo masser af muligheder for variationer, og det har jeg skrevet meget mere om under opskriften.

Tip! Se mine bedste tips til variationer under opskriften.

4 fra 6 stemmer

Sennepssild

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk hele, marinerede sild (ca 300-350 gr)

Sennepsdressing

  • 1 dl creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • ½ rødløg (finthakket)
  • 2 spsk finthakkede cornichoner
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk sød sennep
  • salt og peber
  • rødløg og purløg til pynt

Fremgangsmåde

  • Skær sildefileterne i mindre stykker og kom dem i en skål.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, rødløg, cornichoner og sennep sammen og smag til med salt og peber. Skal smagen afrundes yderligere kan der tilsættes et nip sukker eller honning.
  • Hæld dressingen over sildene og vend forsigtigt rundt. Sæt sildene på køl og lad dem trække smag i minimum 30 minutter men gerne længere.
  • Pynt med rødløg i tynde skiver og friskhakket purløg ved servering.
  • Bliver der rester, så kan sildene sagtens holde sig 1-2 dage på køl. De er ikke fryseegnede.

Tips til variationer.

Jeg bor sammen med en sennepsskeptiker, som aldrig nogensinde har spist sennep, før han mødte mig. Jeg kender således alt til at bruge sennep med måde i madlavningen, men hvis bare jeg ikke bruger de alt for stærke varianter, så spiser han faktisk det meste.

Af samme grund har jeg brugt en blanding af grov sennep og sennep til de her sennepssild, men det er klart, at hvis man ønsker en skarpere og mere markant sennepssmag, så kan man bruge andre varianter. Man kan eksempelvis bruge en blanding af dijon sennep og grov sennep og så smage til med honning i stedet for at bruge den søde sennep.

Udover sennep har jeg også brugt finthakkede rødløg og cornichoner i dressingen, men den kan man også lave, som man lyster (næsten). Cornichoner kan erstattes af eller suppleres med grofthakkede kapers. Rødløg kan udelades. Og der kan tilsættes friskhakkede krydderurter som eksempelvis karse, dild eller purløg. Faktisk kan man lave en superlækker dressing udelukkende på creme fraiche, mayonnaise, forskellige slags sennep og krydderurter.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer