Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Stegte kyllingelår – opskrift på sprøde kyllingelår.

8 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Madpakkehits, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Stegte kyllingelår i madpakken minder mig om varme sommerdage, picnic og skovture. Og selvom det ikke ligefrem kan påstås, at vinterferie rimer på sommer, og skolemadpakkerne for en hel dels vedkommende ikke skal laves i denne her uge, så er det vel ikke helt utænkeligt, at man alligevel kan komme ud for at skulle have en lækker madpakke med til det ene eller andet arrangement?

Morten holder jo ikke vinterferie, så for at det ikke skal være alt for urimeligt, at jeg går herhjemme og holder fri, har jeg besluttet, at han skal forkæles med ekstra lækre madpakker i denne uge. Derfor har jeg lavet en stor portion sprødstegte, saltede kyllingelår, som han kan få med i ugens løb. Og så bliver der også lige et par stykker til os hver til aftensmad i aften, hvilket bestemt ikke er at foragte.

Kyllingelårene er saltede, hvilket betyder, at de skal trække med salt i køleskabet i minimum 1 time, men gerne i op til 24 timer. Det kræver selvfølgelig, at man går i gang med forberedelserne et døgn før man skal bruge kyllingelårene, men det er altså også bare med til at give de mest lækre, letsaltede kyllingelår, som er perfekt krydrede. Til gengæld indeholder opskriften kun 3 ingredienser, og den er super nem at lave. Så selvom det tager 24 timer fra start til slut, så er den effektive arbejdstid kun omkring 10-15 minutter.

De saltede kyllingelår er i øvrigt geniale i madpakken, evt. sammen med en rugbrødsklapsammen med smør, lidt grøntsager i stave, små tomater, et hårdkogt æg, lidt frugt eller hvad man nu ellers kan finde på.

 

4,67 fra 3 stemmer

Saltede kyllingelår

Hvile- og bagetid1 time 15 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 10 stk kyllingeunderlår
  • 4 tsk salt (jeg bruger groft salt)
  • 50 gr smør

Fremgangsmåde

  • Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle og kom dem i en frysepose, Tilsæt salt og ryst posen godt, så saltet fordeles. Læg posen på køl i minimum 1 time, men gerne op til 24 timer.
  • Skyl saltet af kyllingelårene og dup dem tørre.
  • Opvarm smørret i en gryde og brun kyllingelårene. Læg herefter låg på gryden og lad lårene simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
  • Placér kyllingelårene på en bageplade med bagepapir. Steg lårene ved 190 °C (varmluft) i ca 15 min, til de er gyldne og sprøde. Vend evt. lårene et par gange undervejs, så de bliver jævnt brune.
  • Server kyllingelårene varme, lunkne eller kolde med brød og salat.
  • Evt rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Kyllingelårene kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften. 

 
Jeg synes, at man får det bedste resultat, hvis man lader lårene ligge i salt i ca 24 timer. Men er man i tidsnød, så er lidt jo bedre end ingenting, og 30-60 minutter kan også gøre det. 

Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Laila
6 år siden

De blev gode😊Endnu en god opskrift fra din hånd👍

Helle Skov
2 år siden
Svar  Laila

5 stars
De bliver super lækre 😋 Jeg imponerede vores søn og svigerdatter, som også syntes, de var/er så gode. Så den opskrift er brugt flere gange 👍🏻😊

maibritt
5 år siden

kan man lave dem nogle dage før 0g så bare lune dem i ovnen ??

Käthe Steen Christensen
3 år siden

Mums det skal prøves. 🍗🍗