Stegte kyllingelår i madpakken minder mig om varme sommerdage, picnic og skovture. Og selvom det ikke ligefrem kan påstås, at vinterferie rimer på sommer, og skolemadpakkerne for en hel dels vedkommende ikke skal laves i denne her uge, så er det vel ikke helt utænkeligt, at man alligevel kan komme ud for at skulle have en lækker madpakke med til det ene eller andet arrangement?
Morten holder jo ikke vinterferie, så for at det ikke skal være alt for urimeligt, at jeg går herhjemme og holder fri, har jeg besluttet, at han skal forkæles med ekstra lækre madpakker i denne uge. Derfor har jeg lavet en stor portion sprødstegte, saltede kyllingelår, som han kan få med i ugens løb. Og så bliver der også lige et par stykker til os hver til aftensmad i aften, hvilket bestemt ikke er at foragte.
Kyllingelårene er saltede, hvilket betyder, at de skal trække med salt i køleskabet i minimum 1 time, men gerne i op til 24 timer. Det kræver selvfølgelig, at man går i gang med forberedelserne et døgn før man skal bruge kyllingelårene, men det er altså også bare med til at give de mest lækre, letsaltede kyllingelår, som er perfekt krydrede. Til gengæld indeholder opskriften kun 3 ingredienser, og den er super nem at lave. Så selvom det tager 24 timer fra start til slut, så er den effektive arbejdstid kun omkring 10-15 minutter.
De saltede kyllingelår er i øvrigt geniale i madpakken, evt. sammen med en rugbrødsklapsammen med smør, lidt grøntsager i stave, små tomater, et hårdkogt æg, lidt frugt eller hvad man nu ellers kan finde på.
Saltede kyllingelår
Ingredienser
- 10 stk kyllingeunderlår
- 4 tsk salt (jeg bruger groft salt)
- 50 gr smør
Fremgangsmåde
- Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle og kom dem i en frysepose, Tilsæt salt og ryst posen godt, så saltet fordeles. Læg posen på køl i minimum 1 time, men gerne op til 24 timer.
- Skyl saltet af kyllingelårene og dup dem tørre.
- Opvarm smørret i en gryde og brun kyllingelårene. Læg herefter låg på gryden og lad lårene simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
- Placér kyllingelårene på en bageplade med bagepapir. Steg lårene ved 190 °C (varmluft) i ca 15 min, til de er gyldne og sprøde. Vend evt. lårene et par gange undervejs, så de bliver jævnt brune.
- Server kyllingelårene varme, lunkne eller kolde med brød og salat.
- Evt rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Kyllingelårene kan desuden fryses.
De blev gode😊Endnu en god opskrift fra din hånd👍
Laila – Tusind tak for din hilsen – så dejligt at høre, at de blev gode 😀
De bliver super lækre 😋 Jeg imponerede vores søn og svigerdatter, som også syntes, de var/er så gode. Så den opskrift er brugt flere gange 👍🏻😊
Helle – Uhhh det lyder godt. Kyllingelårene er altså også et hit herhjemme 😀
kan man lave dem nogle dage før 0g så bare lune dem i ovnen ??
Maibritt – Det kan du sagtens og du kan selvfølgelig også spise kyllingelårene kolde 😀
Mums det skal prøves. 🍗🍗
Käthe – Dejligt at høre 😀