Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tærte med asparges og bacon.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Jeg er ret glad for asparges – både de grønne og de hvide. Og især de danske asparges, som er i sæson netop nu, er et hit. Derfor spiser vi selvfølgelig også en hel del dampede og grillede asparges som tilbehør til både kød og fisk. Men jeg er også ret vild med asparges som fyld i skønne madtærter, hvilket bloggen vist efterhånden bærer ret så meget præg af. I hvert fald er denne her tærte med asparges og bacon på butterdej langt fra den første aspargestærte, som rammer bloggen.

Nem tærte med asparges og bacon.

Tærten hører til den nemme og hurtige slags, hvor man bruger en rulle butterdej som bund. Og det kan så absolut anbefales, hvis man, som os, er ret glad for sprødbagt butterdej. Foretrækker man i stedet at bruge almindelig tærtedej, så kan man sagtens lave sådan en portion i stedet for. Og selvfølgelig kan man også bruge en rulle færdiglavet tærtedej. Se evt. min bedste opskrift på en lækker, hjemmelavet tærtedej lige her. 

Andre opskrifter med asparges >> Asparges med bacon I Aspargessuppe I Hvide asparges med hollandaise

4,80 fra 10 stemmer

Tærte med asparges og bacon

Bagetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 rulle fersk butterdej
 • 1 bdt grønne asparges
 • 4 æg
 • 2 dl creme fraiche
 • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
 • 100 gr bacon i tern
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pak butterdejen ud og beklæd et tærtefad eller ildfast fad med dejen. Butterdejen er firkantet, så det er nemmest at bruge et firkantet tærtefad, men dejen kan selvfølgelig også skæres til, så man kan bruge et rundt tærtefad.
 • Prik dejen med en gaffel.
 • Bræk den nederste del af aspargesene, der hvor den knækker naturligt og fordel de grønne asparges ovenpå butterdejen.
 • Kom æg og creme fraiche i en skål og pisk det sammen. Tilsæt revet ost, salt og peber og fordel æggemassen ovenpå aspargesene i tærten.
 • Sæt tærten i ovnen og bag den i 25-30 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion), indtil tærten er gylden på toppen og æggemassen har sat sig.
 • Imens steges bacontern brune og sprøde på en stegepande og lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
 • Pynt den færdigbagte tærte med sprøde bacontern og evt. et drys friskhakkede krydderurter og server.
I stedet for bacon kan man bruge sprødstegt, lufttørret skinke, chorizopølse, kylling eller store rejer. Det er ikke nødvendigt at tilberede rejerne – de skal bare lægges på toppen af tærten som pynt. 

Tips til variationer.

Jeg laver tærten på helt simpel vis og bruger kun asparges, æggemasse og et drys bacon på toppen. Men man kan sagtens tilsætte ekstra grøntsager eller bare andre slags til fyldet. Udenfor aspargessæsonen kan man eksempelvis bruge broccoli, løg, forårsløg, cherrytomater eller lignende. Det sprødstegte bacon på toppen kan også sagtens udelades eller erstattes.

Man kan fx bruge sprødstegt, lufttørret skinke eller chorizo, smuldret feta, kyllingebryst eller rejer. Bruger man rejer, kan de blot drysses over tærten ved servering og så kan man supplere med en lækker, creme fraiche dressing med friskhakkede krydderurter og evt. lidt frisk dild på toppen. En supernem og lækker frokost- eller forret.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anna-sofie
6 år siden

Uhm elsker tærte ?

Lene Draaby
2 år siden

5 stars
Jeg har brugt ricotta rørt op med parmesan i stedet for creme fraiche og æg …. lækker variation