Jeg er stor fan af dåser med fiskekonserves, som man kan have et lille lager af i køkkenskabene. En dåse torskerogn kan ristes og serveres på rugbrød med citronsaft, remoulade og karse. Dermed kan man nemt pifte en lidt trist omgang rugbrødsmadder til frokost eller aftensmad op. Makrel i tomat eller chili kan ligeledes pifte rugbrødsmadderne op. De kan evt. serveres med eller uden hårdkogte æg og mayonnaise. Og en dåse tun kan snildt udgøre “kødet” i en hovedret. Eksempelvis i en lækker tærte med tun, chili og forårsløg. Og så er fiskekonserves jo bare genialt til de dage, hvor man ikke kan nå til fiskehandleren, eller udvalget ved fiskebilen bare ikke er særligt inspirerende.
Tærte med tun – nem opskrift.
Det der med, at man kommer langt med et par dåser fiskekonserves er denne her tærte et glimrende eksempel på. Den er nemlig lavet på to dåser tun i vand, som jeg havde stående i køkkenskabet. Derudover var der et bundt forårsløg og et par friske, røde chilier i grønsagsskuffen foruden æg, creme fraiche og lidt ost, selvfølgelig. Chilierne kan for øvrigt sagtens udelades. Og forårsløgene kan udskiftes med løg, purløg eller porrer.
Tærtebunden laver jeg gerne efter nedenståede opskrift, hvis ikke lige vi foretrækker en lidt grovere udgave. For så bliver det denne her variant med grahamsmel. Jeg må dog indrømme, at jeg også sagtens kan finde på at købe en rulle færdiglavet tærtedej i supermarkedets køledisk. Udrullet, nemt og bekvemt. Så bliver det ikke meget lettere at servere en madtærte til aften som alternativ til fast food og take away på de travle dage.
Tærte med tun og chili
Ingredienser
- 175 gr hvedemel
- 100 gr smør (koldt)
- 1 tsk salt (jeg bruger groft salt)
- 3 spsk vand
Tærtefyld
- 2 ds tun i vand eller olie
- 1,5 dl creme fraiche
- 3 stk æg
- 75 gr revet ost
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 1 stk frisk, rød chili (renset og finthakkede)
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Er dejen for tør, kan der tilsættes en smule mere vand.
- Rul dejen ud og beklæd et tærtefad med den (ca 24 cm i diameter). Prik tærtebunden jævnt med en gaffel.
- Hæld vand eller olie fra tunen, kom den i en skål og findel den med en gaffel.
- Tilsæt creme fraiche, æg, revet ost, forårsløg, chili, citronsaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen.
- Fordel fyldet i tærtebunden og drys evt. med lidt ekstra revet ost på toppen.
- Bag tærten ved 200 °C (alm ovnfunktion) i ca. 30 minutter til tærten er gennembagt og fyldet har sat sig.
- Server tærten varm eller lun – gerne med blandet salat.
En fantastisk lækker og velsmagende tærte, min mand er også begejstret. Vi fik spidskålssalat til
Jette – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
hvilke salat og dressing 😊
Birgit – Det må jeg indrømme varierer rigtig meget – det kommer lidt an på indhold i køleskabet og årstiden selvfølgelig 😀
Hej
Kan tærte med tun og chili fryses?
Med venlig hilsen
Vibeke Olsen.
Vibeke – Ja, det kan den sagtens. Faktisk er jeg endnu aldrig stødt på en madtærte, som ikke kunne fryses 😀
Skal tærte bunden ikke forbages ??
Jette – Jeg forbager som regel ikke bunden, men det kan man jo sagtens gøre, hvis man synes 😀
Rigtig god tærte…passer bearnaisesauce til,eller hvilken anden, synes i passet bedst til.
Kan man bruge noget andet end tun når man har børn under 3 år i huset?
Nina – Altså en tuntærte uden tun er jo ikke helt det samme, så jeg tænker umiddelbart, at det kan blive lidt vanskeligt. Måske kan du prøve med rejer i stedet for 😀