Inden vi rejste til New Orleans, havde vi et par dejlige fridage derhjemme. Og de blev blandt andet nydt med god mad på terrassen. Når vi har fri, kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af maden og for eksempel lave lidt snacks eller en lille forret, som vi kan nippe til inden hovedretten. Og en af dagene lavede jeg de her lækre tomat-mozzarella brød, som vel bedst kan betegnes som bruschetta møder caprese salat. Under alle omstændigheder er de i hvert fald stærkt inspireret af noget italiensk, både hvad angår farve- og smagssammensætning.
Opskrift på simple tomat-mozzarellabrød.
Nogle gange er det som bekendt de allermest simple retter, som er de bedste. Og denne her omgang var bestemt ingen undtagelse. De små brød består af kun 5 ingredienser. Derfor er det også en god idé, at vælge de bedste råvarer, man kan komme i nærheden af.
Er man så heldig at man har tomater i haven, så er det jo oplagt at bruge nogle af dem. Men færdigkøbte tomater fungerer selvfølgelig også fint. Dog vil jeg under alle omstændigheder anbefale, at man kun laver disse her små brød, når det er sæson for tomater. For der er altså temmelig stor smagsforskel på sommertomater og tomater i januar.
Vi spiste de små brød som en lille, let og lækker forret. Men da brødene kan laves i forvejen, og bare skal tilberedes i ovnen inden servering, kan de også sagtens fungere som gæstemad, fx som forret, appetizer eller madbrød. Desuden kan brødene serveres til suppe. Jeg kunne i hvert fald godt forestille mig, at de ville fungere perfekt til en lækker hjemmelavet tomatsuppe. Sådan en portion vil jeg lave, når vi igen er hjemme fra ferie. Helt oplagt når drivhuset begynder at bugne af store, røde tomater, der er så saftspændte og modne, at skindet revner.
Tomat-mozzarellabrød
Ingredienser
- 4 skv italiensk brød (fx ciabatta)
- 2 tomater
- 1 kugle frisk mozzarella
- frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Placer brødskiverne på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie.
- Dræn mozzarellaosten for væde
- Skær tomater og mozzarella i skiver og placer skiverne skiftevis på brødet. Krydr med salt og peber.
- Gratiner brødene ved 200 °C (varmluft) i ca 5 minutter, til osten er smeltet.
- Pynt med frisk mozzarella og server straks.
Den vil jeg prøve i morgen. Mon ikke du vil pynte med basilikum til sidst?😘
Lone – Jo, det vil helt sikker være både lækkert, og se fint ud 😀