Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tortellini i fad med broccoli.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Skal aftensmaden være både nem, lækker og relativ hurtig at lave, så er en eller anden form for pasta i fad med salat til næsten altid et hit. I hvert fald herhjemme hos os, for selvom man er madblogger, så er det ikke altid, at man har masser af tid til at stå i køkkenet. På travle dage er det derfor rart med hurtige løsninger, som vel at mærke ikke inkluderer et opkald til det nærmeste pizzaria.

Denne her omgang tortellini i fad er inspireret af denne her opskrift på pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce, men i stedet for kylling, udgøres kødet i retten af fyldet i tortellinierne – det kunne fx være tortellinier med skinke og ost eller med kylling og man er derfor ikke afhængig af en rest tilberedt kylling. Desuden kan man konvertere retten til en lækker vegetarret, for så vælger man bare tortellinier med spinat og ost. Jeg synes, at tortellinier bidrager med en god “fylde” til maden, også selvom de er fyldt med eksempelvis spinat og ost og på den måde er det nemt at lave en både lækker og mættende ret til de kødløse dage eller til vegetarer, som indimellem godt kan føle, at de bliver spist af med tilbehør, fordi man blot fjerner kødet uden at tænke på at erstatte det.

Jeg laver gerne mornaysaucen selv, for det er i bund og grund bare en klassisk bechamelsauce, som har fået et skud revet ost og det er ret nemt, men man kan sagtens bruge en karton færdiglavet mornaysauce, hvis man er mere til det. Jeg har brugt broccoli og grønne ærter i nedenstående opskrift, men ærterne kan sagtens udskiftes med andre grønsager og man kan skrue op og ned for mængden alt efter smag og behag.  Har man en rest tilberedte (fx kogte eller bagte) grønsager til overs i køleskabet, så kan de også snildt tilsættes – de skal bare skæres i mundrette stykker og blandes med de let-tilberedte tortellinier, inden hele herligheden overhældes med ostesauce og sættes i ovnen.

4,23 fra 9 stemmer

Tortellini i fad med broccoli

Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr tortellini med valgfrit fyld
  • 1 broccoli (delt i små buketter)
  • 250 gr ærter
  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 75 gr revet ost
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog tortellini og broccolibuketter i letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld tortellini og broccoli i et dørslag og lad dem afdryppe. Bland med ærterne og fordel det hele i et ildfast fad.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør blandingen sammen. Hæld mælk i gryden og pisk godt, så evt. klumper forsvinder. Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter under jævnlig omrøring til saucen tykner.
  • Rør revet ost i saucen og smag til med stødt muskat, salt og peber. Fordel mornaysaucen ovenpå tortellini og grønsager og sæt derefter fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20 minutter, til overfladen er gylden og lækker.
Man kan få flere forskellige slags tortellini, så det gælder bare om at finde sin egen favorit – skinke, ost, ricotta eller spinat for nu blot at nævne et par eksempler. Tortellini kan desuden udskiftes med kogt pasta og evt. lidt skinke eller kylling skåret i tern. 
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anna-sofie Jensen
6 år siden

Det lyder lige noget for mig ? Vil bruge vegetar pasta og tilsætte noget kød ved siden af☺️

Maden i mit liv.
6 år siden

Anna-sofie – Det lyder rigtig lækkert – det bedste ved den slags opskrifter er jo netop, at man kan freestyle og lave maden lige præcis som man allerhelst vil have den 🙂

Lotte
5 år siden

Jeg synes den halve liter sovs var lige i underkanten, hvis den skulle dække det hele. Ved ikke, om det bare er mig. Jeg sprang over, hvor gærdet er lavest, og brugte en købt mornay sauce på brik (0,5 l).

Birgitte
4 år siden

Jeg plejer at bruge mornay 0,5 l og så supplere med ca. 0,2 l minimælk, revet muskat og lidt revet ost. Det fungerer rigtig godt