Skal aftensmaden være både nem, lækker og relativ hurtig at lave, så er en eller anden form for pasta i fad med salat til næsten altid et hit. I hvert fald herhjemme hos os, for selvom man er madblogger, så er det ikke altid, at man har masser af tid til at stå i køkkenet. På travle dage er det derfor rart med hurtige løsninger, som vel at mærke ikke inkluderer et opkald til det nærmeste pizzaria.
Denne her omgang tortellini i fad er inspireret af denne her opskrift på pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce, men i stedet for kylling, udgøres kødet i retten af fyldet i tortellinierne – det kunne fx være tortellinier med skinke og ost eller med kylling og man er derfor ikke afhængig af en rest tilberedt kylling. Desuden kan man konvertere retten til en lækker vegetarret, for så vælger man bare tortellinier med spinat og ost. Jeg synes, at tortellinier bidrager med en god “fylde” til maden, også selvom de er fyldt med eksempelvis spinat og ost og på den måde er det nemt at lave en både lækker og mættende ret til de kødløse dage eller til vegetarer, som indimellem godt kan føle, at de bliver spist af med tilbehør, fordi man blot fjerner kødet uden at tænke på at erstatte det.
Jeg laver gerne mornaysaucen selv, for det er i bund og grund bare en klassisk bechamelsauce, som har fået et skud revet ost og det er ret nemt, men man kan sagtens bruge en karton færdiglavet mornaysauce, hvis man er mere til det. Jeg har brugt broccoli og grønne ærter i nedenstående opskrift, men ærterne kan sagtens udskiftes med andre grønsager og man kan skrue op og ned for mængden alt efter smag og behag. Har man en rest tilberedte (fx kogte eller bagte) grønsager til overs i køleskabet, så kan de også snildt tilsættes – de skal bare skæres i mundrette stykker og blandes med de let-tilberedte tortellinier, inden hele herligheden overhældes med ostesauce og sættes i ovnen.
Tortellini i fad med broccoli
Ingredienser
- 500 gr tortellini med valgfrit fyld
- 1 broccoli (delt i små buketter)
- 250 gr ærter
- 30 gr smør
- 3 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 75 gr revet ost
- 1 tsk revet muskatnød
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog tortellini og broccolibuketter i letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld tortellini og broccoli i et dørslag og lad dem afdryppe. Bland med ærterne og fordel det hele i et ildfast fad.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør blandingen sammen. Hæld mælk i gryden og pisk godt, så evt. klumper forsvinder. Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter under jævnlig omrøring til saucen tykner.
- Rør revet ost i saucen og smag til med stødt muskat, salt og peber. Fordel mornaysaucen ovenpå tortellini og grønsager og sæt derefter fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20 minutter, til overfladen er gylden og lækker.
Det lyder lige noget for mig ? Vil bruge vegetar pasta og tilsætte noget kød ved siden af☺️
Anna-sofie – Det lyder rigtig lækkert – det bedste ved den slags opskrifter er jo netop, at man kan freestyle og lave maden lige præcis som man allerhelst vil have den 🙂
Jeg synes den halve liter sovs var lige i underkanten, hvis den skulle dække det hele. Ved ikke, om det bare er mig. Jeg sprang over, hvor gærdet er lavest, og brugte en købt mornay sauce på brik (0,5 l).
Lotte – Jeg har prøvet med en brik færdigkøbt sauce et par gange og jeg mindes ikke, at jeg syntes, at der manglede sauce. Alså det hele skal ikke nødvendigvis være dækket af sauce, men man skal selvfølgelig heller ikke sidde og spise med følelsen af, at det er tørt og der mangler sauce. Den gyldne middelvej må vist være at prøve sig frem med lidt mere sauce, men så er det nok nemmere med den hjemmelavede udgave, for jeg tror, at en hel liter (2 x ½ liter færdigkøbt) mornaysauce bliver for meget 🙂
Jeg plejer at bruge mornay 0,5 l og så supplere med ca. 0,2 l minimælk, revet muskat og lidt revet ost. Det fungerer rigtig godt
Birgitte – Det lyder også lækkert 😀