Vi har vist alle et par klassikere på repertoiret, som vi laver igen og igen, når aftensmaden engang imellem skal være både nem og hurtig. Herhjemme er det ofte pastaretter, som jeg tyr til, når der skal nem mad på bordet og det er ikke kun fordi, at vi stort set altid har både frisk pasta, flødeost og en eller anden form for kød (bacon, skinke, chorizo) i køleskabet, men også fordi det smager helt fantastisk og er noget bedre end diverse take away muligheder, som findes her i Vejle.
Et eksempel på sådan en lækker og samtidig dejlig nem omgang aftensmad kunne sagtens være en portion friske tortellini med bacon og svampe i en sauce lavet på en pakke flødeost og en sjat mælk. Tortellini fåes i rigtig mange forskellige varianter, så det er bare at finde sin favorit, og da frisk pasta har en ret lang holdbarhed, har vi næsten altid en pakke liggende i køleskabet og dermed kan maden være klar på godt og vel 15 min.
Denne her udgave er med brune champignons, som vi havde liggende i køleskabet, og så en håndfuld friskhakket persille fra haven. Udover svampe – eller i stedet for svampe – kan man også sagtens bruge almindelige løg eller forårsløg, squash i tern og grønne asparges, hvis det er sæson for dem. Desuden kan der tilsættes strimlet, blancheret spidskål til retten, hvis man gerne vil have lidt mere fylde og grønt. Prøv også gerne med andre former for flødeost, fx en gul eller grøn pikantost – jeg lover, at det er et hit.
Tortellini med bacon og svampe
Ingredienser
- 200 gr bacon i tern
- 200 gr champignons
- 200 gr flødeost naturel
- 2 dl mælk (fløde kan også bruges)
- 500 gr tortellini med valgfrit fyld
- 0,5 bdt persille
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern sprøde på en pande. Lad dem herefter afdryppe på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
- Skær champignons i skiver og rist dem i baconfedtet på panden. Krydr med salt og peber. Tag svampene af panden og læg dem sammen med baconternene.
- Hæld flødeost og mælk på panden, og bring panden i kog, så osten smelter. Lad panden koge i 2-3 minutter til en cremet sauce.
- Kog tortellinierne efter anvisning på pakken. Hæld tortellinierne i en sigte og lad dem afdryppe. Kom herefter de varme tortellinier tilbage i gryden.
- Vend bacon og svampe i saucen på panden. Smag til og hæld saucen over de varme tortellinier i gryden. Vend godt rundt, så saucen fordeles.
- Server med et drys hakket persille på toppen og evt. brød til.
- Evt. rester kan holde sig i 2-3 dage på køl. Retten kan desuden fryses.
Enig! Det er noget af det bedste, og så nemt at lave 😀
Nanna – Præcis. Meget hurtigere end at hente/ringe efter take away 😀
Ok, super dejlig italiensk pastaret, den tager så lige mere end 15 min at lave nok mere 25 min. Bare for I ikke skal miste selvtilliden. Ved 4 pers. skal man nok beregne 1/4 l. madlavningsfløde sammen med flødeosten. Det skal være rigeligt med sauce til alle. Den ryger så også lige ned på sidebenene og rumpen. Men det smager.
Hvor mange gram fedt er der i opskriften /opskrifterne og kalorier? Det kunne være rart at vide 😊
Pia – Jeg udregner ikke kalorier (eller indhold af makronæringsstoffer) i mine opskrifter. Det er et helt bevidst valg, som jeg har taget, for selvom jeg er uddannet diætist, så driver jeg hverken en sundheds- eller slankeblog, men derimod en blog med helt almindelig hverdagsmad, som vi spiser det herhjemme 🙂 Vil du gerne kende indholdet af makronæringstoffer og kalorieindholdet i opskrifterne, så findes der dog masser af gratis apps/hjemmesider, hvor du kan taste opskrifterne ind 😀
Hvilken flødeost vil du anbefale
Helle – Tænker du på mærke? Jeg bruger som regel Buko eller Philadelphia 😀
Meget skuffende resultat. Jeg lavede til 5-6 personer, men der var kun mad til 2. Det estimerede tidsforbrug er også alt for lavt 😠
Jakob – Jeg kan ikke rigtigt finde ud af, om du var skuffet over smagen i maden, eller det bare var fordi, at portionen ikke var stor nok og du brugte længere tid på tilberedningen end mig? Til det kan jeg næsten kun sige, at opskrifter altid er vejledende. Vi spiser jo ikke nødvendigvis lige store portioner, ligesom vi ikke alle arbejder lige hurtigt i et køkken. Personligt lavede jeg retten på 15 minutter. Jeg serverede den med salat og hvidløgsflutes til og vi var 4 voksne, der blev mætte. Det vil i sagens natur fylde alt for meget, hvis jeg skal tage højde for, hvor meget hver enkelt måske og måske ikke kan spise i mine opskrifter, og skal til at angive mål til mænd, kvinder, børn, fysisk aktive bodybuildere, sportsfolk, håndværkere med hårdt fysisk arbejde, småtspisende, pensionister, folk på slankekur mm. Derfor angiver jeg altid mål og tidsforbrug ud fra mine egne erfaringer – min hjemmeside er jo ikke en professionel kogebog men blot min egen madblog.
Et øjeblik Jakob..
Hvis man vælger opskriften til 6 personer, så bruges der 750 gram tortellini alene.. og du siger, at der kun var mad til 2!?
Hvis der skal 375 gram tortellini (for ikke at nævne rettens øvrige ingredienser på +300-400 gram) til at mætte blot 1 i husstanden. Så er det vidst ikke opskriftens proportioner den er gal med 🙂
Tidsforbruget kan diskuteres. 15 minutter virker hurtigt. Enig.
Hej, har du erfaring med kylling til/i retten? Vil vildt gerne prøve retten, men spiser også sammen med en der meget gerne vil have noget kød 😉
Hanne – Nu ved jeg jo ikke, om du bruger tortellini med kødfyld, men det er i hvert fald et sted at starte. Og derudover tænker jeg da sagtens, at du kan tilføje kylling til retten udover baconstykkerne 😀
Du har glemt osten i ingredienser
Christian – Jeg bruger ikke anden ost i denne her opskrift end flødeost. Og så vidt jeg kan se, så er den nævnt i ingredienslisten 😀
Den ret skal prøves i aften, har dog to slags tortellini en med skinke og en med ricotta og spinat. Vil blande dem og prøve den gule flødeost. Samt flute med hjemmelavet hvidløgssmør og salat.
Brian – Det lyder som en superlækker menu – det skal nok blive godt 😀