Jeg ved det godt. Selleribøffer rimer ret meget på brune ris, hippier og kollektiver. Men lad mig lige slå fast, at der er selleribøffer, og så er der selleribøffer. Den første variant består af selleri i skiver, der steges på panden. Og selvom jeg faktisk hører til dem, som godt kan lide selleri, så er de aldrig rigtig blevet en succes hos mig. Det er den anden slags selleribøffer derimod. Dem som består af revet selleri med masser af chili, hvidløg og ost, der steges på panden til lækre og sprøde rösti. 

Se også – Vegetarburger I Grøntsagslasagne I Blomkålsfrikadeller

Sprøde selleribøffer med masser af smag.

Sellerismagen i de her “bøffer” er på ingen måde gennemtrængende. Selvfølgelig kan man ane den, men hvor jeg normalt synes, at selleri har en karakteristisk og temmelig dominerende smag, så formår både hvidløg og chili her at at spille op imod sellerien.

Desuden har bøfferne det lækreste, sprøde og mest uimodståelige gyldent-brune ydre, hvilket på ingen måde gør oplevelsen mindre. Derfor vil jeg da også slå et slag for, at man prøver denne her opskrift, selvom man normalt ikke bryder sig om selleri. Det kunne jo være, at man blev positivt overrasket.

Tip! Se lækre tips til servering og tilbehør til selleribøfferne i teksten under opskriften. 

Selleribøffer med chili og hvidløg
Print opskrift Pin opskrift
4.53 fra 19 stemmer

Selleribøffer

Samlet tid30 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 1 stort knoldselleri (skrællet og groft revet)
 • 150 gr havregryn
 • 3 store æg (eller 4 små æg)
 • 100 gr ost (fx mozzarella eller cheddar)
 • 2 fed hvidløg (pressede)
 • 1 rød chili (renset og finthakket)
 • 1 tsk stødt spidskommen (kan udelades)
 • olie til stegning
 • 2 tsk groft salt
 • peber

Fremgangsmåde

 • Bland revet selleri, havregryn, æg, revet ost, hvidløg, chili, spidskommen, salt og peber sammen i en stor skål. Brug evt. hænderne og ælt det hele sammen til en god, sammenhængende masse.
 • Form sellerifarsen til 10 bøffer.
 • Varm olien op på en pande og steg bøfferne fint lysebrune på begge sider.
 • Server de sprøde selleribøffer som tilbehør eller som selvstændig hovedret med salat.
 • Skal man stege en større portion, kan bøfferne holdes varme i ovnen. Bøfferne kan fryses og lunes i ovnen eller steges sprøde igen på panden efter optøning.

Tilbehør til selleribøfferne.

Udover selleri, chili og hvidløg er der æg, revet ost og havregryn i bøfferne. Og smagsmæssigt minder de ret meget om en god, gammeldags og let sprød frikadelle. Eller som Morten sagde, den første gang jeg lavede bøfferne – “Hvis ikke du havde fortalt mig, at de var lavet på selleri og helt uden kød, så havde jeg troet, at det var en almindelig frikadelle med lidt revet selleri i”!

Vi spiser som regel selleribøfferne som kødfri hovedret. Evt med en god grøn salat, pastasalat, rissalat eller kartoffelsalat ved siden af. De kan også bruges som fyld i forskellige former for måltidssalater og i stedet for bøffen i en vegetarburger.

Man kan også sagtens forme bøfferne til små kugler og bruge dem i pitabrød og fladbrød. Og endelig kan de selvfølgelig også bruges som en form for anderledes grøntsagstilbehør til diverse kødretter eller som en röstibund med sprødstegt bacon, ristede svampe og måske et spejlæg på toppen. Mulighederne er under alle omstændigheder ret mange.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)