Det er højsæson for varme og nærende supper og jeg er ganske enkelt vild med det. Jeg synes, at det er noget af det mest hyggelige, at få sådan en tallerkenfuld glohed suppe serveret på en kold vinterdag og så er jeg faktisk også ret vild med at lave dem. I New York spiste vi en del supper – de fleste deli’er har minimum 2 slags varm suppe, som man kan få “to-go” i en bøtte med låg, men også i Whole Foods har de en stor og lækker suppebuffet, hvor der hver dag var minimum 10 forskellige slags at vælge imellem og jeg blev helt sikkert inspireret til et par nye varianter, der skal afprøves her i løbet af den sidste vintermåned.

Denne her karrysuppe med kylling og ferskner er nu ikke en variant, som jeg er blevet inspireret til i New York, for det er efterhånden en “gammel traver” og en klassiker herhjemme, men den holder stadig 100 % og med jævne mellemrum ryger den på menuen. Kombinationen af den salte og krydrede karrysuppe og de søde ferskenstykker er ganske enkelt formidabel og selv Morten, der ellers ikke er specielt glad for kombinationen af varm mad og frugt, hvilket jeg var inde på i dette her indlæg om indonesisk kylling i går, er jeg glad for karrysuppe med kylling og ferskner.

Vi spiser gerne karrysuppen til aftensmad og da der er godt med fyld i, er det ikke noget problem for os at blive mætte – især ikke hvis jeg bager en eller anden form for lækkert madbrød, som vi kan spise ved siden af. Suppen er dog også lækker som forret, bare man ikke serverer for store portioner og endelig er den helt forrygende som natmad. Godt med saft og kraft og en rigtig “godnat-suppe” ovenpå en dejlig fest. Bliver der rester af karrysuppen og orker man ikke at spise mere suppe, så er det for øvrigt oplagt at jævne den med en smule maizena udrørt i vand eller bare en klassisk meljævning og så servere den med kogte ris a la kylling i karry. Spæd evt. suppen med lidt ekstra bouillon eller mælk inden jævning, hvis der ønskes lidt ekstra sauce og smag til med salt og peber inden servering. Nemt og lækkert.

Jeg laver gerne karrysuppen med kylling og det smager ganske forrygende, men man kan også bruge store, lækre rejer. De skal så bare kommes i suppen lige inden servering, så de kan blive varmet igennem. Har man en rest kylling til overs fra aftensmaden, fx fra en helstegt kylling, så er det jo oplagt at plukke den i mindre stykker og bruge den i suppen, men ellers så er det bare at følge opskriften herunder.

Karrysuppe med kylling og ferskner. 

2-3 pers.

1 spsk olie

1 hvidløg, finthakket

1 løg, hakket

1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe

2 stk kyllingebryst (ca 300-400 gr), skåret i mundrette tern

2 tsk karry

1 ds hakkede tomater

2 dl vand

1 bouillonterning (grønsags- eller kyllingebouillon)

1 lille dåse ferskner (ca 400 gr) – der skal bruges ca 1½ dl saft og 4-5 halve ferskner

1 pk (200 gr) flødeost naturel – kan erstattes af 2½ dl madlavningsfløde

2 spsk sød chilisauce – kan udelades eller erstattes af et nip sukker

salt og peber

Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg, løg og forårsløg heri. Kom kyllingestykker i gryden og brun dem af. Tilsæt karry og rør rundt. Kom hakkede tomater, vand, bouillonterning og 1½ dl ferskensaft fra dåsen i gryden. Bring gryden i kog og lad den simre i ca 5 minutter. Imens skæres de halve ferskner i mundrette tern. Kom flødeost i gryden og lad den smelte, så suppen tykner let. Tilsæt ferskenstykker og smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber til smagen er perfekt afrundet. Varm suppen igennem og server rygende varm med godt brød til.

Note. Sød chilisauce tilfører sødme og en god afrundet smag til suppen, men gør den også lidt stærkere. Hvis suppen ikke skal være stærk, så nøjes med at bruge et nip sukker efter smag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)