Karrysuppe med kylling og ferskner…

49 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Suppe
Gå direkte til opskriften

Det er højsæson for varme og nærende supper og jeg er ganske enkelt vild med det. Jeg synes, at det er noget af det mest hyggelige, at få sådan en tallerkenfuld glohed suppe serveret på en kold vinterdag og så er jeg faktisk også ret vild med at lave dem. I New York spiste vi en del supper – de fleste deli’er har minimum 2 slags varm suppe, som man kan få “to-go” i en bøtte med låg, men også i Whole Foods har de en stor og lækker suppebuffet, hvor der hver dag var minimum 10 forskellige slags at vælge imellem og jeg blev helt sikkert inspireret til et par nye varianter, der skal afprøves her i løbet af den sidste vintermåned.

Denne her karrysuppe med kylling og ferskner er nu ikke en variant, som jeg er blevet inspireret til i New York, for det er efterhånden en “gammel traver” og en klassiker herhjemme, men den holder stadig 100 % og med jævne mellemrum ryger den på menuen. Kombinationen af den salte og krydrede karrysuppe og de søde ferskenstykker er ganske enkelt formidabel og selv Morten, der ellers ikke er specielt glad for kombinationen af varm mad og frugt, hvilket jeg var inde på i dette her indlæg om indonesisk kylling i går, er jeg glad for karrysuppe med kylling og ferskner.

Vi spiser gerne karrysuppen til aftensmad og da der er godt med fyld i, er det ikke noget problem for os at blive mætte – især ikke hvis jeg bager en eller anden form for lækkert madbrød, som vi kan spise ved siden af. Suppen er dog også lækker som forret, bare man ikke serverer for store portioner og endelig er den helt forrygende som natmad. Godt med saft og kraft og en rigtig “godnat-suppe” ovenpå en dejlig fest. Bliver der rester af karrysuppen og orker man ikke at spise mere suppe, så er det for øvrigt oplagt at jævne den med en smule maizena udrørt i vand eller bare en klassisk meljævning og så servere den med kogte ris a la kylling i karry. Spæd evt. suppen med lidt ekstra bouillon eller mælk inden jævning, hvis der ønskes lidt ekstra sauce og smag til med salt og peber inden servering. Nemt og lækkert.

Jeg laver gerne karrysuppen med kylling og det smager ganske forrygende, men man kan også bruge store, lækre rejer. De skal så bare kommes i suppen lige inden servering, så de kan blive varmet igennem. Har man en rest kylling til overs fra aftensmaden, fx fra en helstegt kylling, så er det jo oplagt at plukke den i mindre stykker og bruge den i suppen, men ellers så er det bare at følge opskriften herunder.

4.42 fra 41 stemmer

Karrysuppe med kylling og ferskner

Samlet tid25 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 fed hvidløg (hakket)
 • 1 løg (hakket)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 2 stk kyllingebryst (skåret i tern)
 • 2 tsk karry
 • 1 ds hakkede tomater
 • 3 dl vand
 • 1 hønse- eller grønsagsbouillonterning
 • 1 ds ferskner (der skal bruges ca 1½ dl saft og 5 halve ferskner)
 • 200 gr flødeost naturel (eller 2½ dl fløde)
 • 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 nip sukker)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg, løg og forårsløg heri. 
 • Kom kyllingestykker i gryden og brun dem af. Tilsæt karry og rør rundt. 
 • Kom hakkede tomater, vand, bouillonterning og 1½ dl ferskensaft fra dåsen i gryden. Bring gryden i kog og lad den simre i ca 5 minutter. 
 • Skær de halve ferskner i mundrette tern. 
 • Kom flødeost i gryden og lad den smelte, så suppen tykner let. Tilsæt ferskenstykker og smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber til smagen er perfekt afrundet. 
 • Varm suppen igennem og server den rygende varm med godt brød til.
Sød chilisauce tilfører sødme og en god afrundet smag til suppen, men gør den også lidt stærkere. Hvis suppen ikke skal være stærk, så nøjes med at bruge et nip sukker efter smag.
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lene Glerup
5 år siden

Har du lavet om på opskriften ? Plejer der ikke at være både mælk og madlavningsfløde i?
Synes den smager SÅ godt og absolut min yndlings suppe for tiden.

Lene Glerup
5 år siden

Nåååå. Det er fordi du har to forskellige ??

Nete
5 år siden

Kunne man tænke sig at den kan laves med ananas i stedet for fersken ?

Nete
5 år siden

Tusind tak for svar. Det vil jeg prøve ??

Pernille.
3 år siden
Svar  Nete

Kan suppen fryses? 😊

Kim​ Nielsen
10 måneder siden
Svar  Nete

kunne nok også laves med feks æbler

Gitte
5 år siden

Vi er totalt vilde med suppen herhjemme. Bruger efterhånden ret mange af dine fantastiske opskrifter. Og så synes familien, at det er et stort plus, at bacon og peberfrugt er en hyppig ingrediens i mange af dine opskrifter ?

Sofia
4 år siden

Kan man godt undlade flødeosten?
Mvh Sofia

Addy K.Poulsen
4 år siden

Måske jeg skulle prøve den når vi bliver klar til suppe her i huset 😃 (holder lidt fast i sommermaden)

Pia Hemmingsen
4 år siden

Det er dog den bedste karrysuppe jeg nogen sinde har lavet.
1. Den er mega nem.
2. Hele familien kunne lide den og det er stoer😉

Sidse
4 år siden

Fantastisk suppe, som vi nu har lavet flere gange. Jeg laver gerne en stor portion og bruger resten en dag eller to efter. Koger det lidt ind og serverer den som gryderet med ris til. Nemt og lækkert.

Laura
4 år siden

Det ser virkelig ud til at være en skøn suppe, som jeg helt klart vil forsøge mig med at lave her henover efteråret! 😉 Jeg ville bare lige høre, om det er dåseferskner i sukkerlage du bruger, da det umiddelbart er de eneste, jeg har kunnet se i butikkerne?

camilla laursen
3 år siden

Har lige lavet denne fantastiske karry suppe, nem og lave og gik rent ind ved familien. Ikke sidste gang vi skal have den 😊

Anita Jensen
3 år siden

Hej
Jeg vil lige sige tusind tak for en super lækker suppe, jeg har været alvorligt syg af kræft, er heldigvis helbredt på 5 år 🙂 men lever primært af sondemad da jeg har svært ved at tygge og transportere maden fra munden og videre, men jeg kan dog spise tykmælk og lign. jeg har ledt efter både kolde og varme supper i lang tid nu, men har svært ved at finde opskrifter jeg kan lide, denne her er dog utrolig velsmagende og hvis jeg bruger kyllingelår uden overlår og koger dem meget længe så kan jeg også nyde en smule af dem, måske andre med samme problem kan bruge mit råd 🙂 men tusind tak Kærlig Hilsen Anita Wedel Jensen

Beinta Olsen
2 år siden

Hej 😊.
Suppen ser så lækker ud, glæder mig at smage den. Men først vil jeg spørge om noget og håber at du kan hjælpe mig. Jg skal lave suppe til 60 personer og jeg har fået at vide, at cirka en liter suppe med fyld er til 4 mennesker. Hvor mange porrioner af din suppe skal jeg lave ?.
Venlig hilsen
Beinta

julie krabbe
2 år siden

Simpelthen favorit suppen herhjemme 😃 Mon der er en ide om kcal indholdet pr 100g? 🙈

Stine Dynes Rasmussen
2 år siden

5 stars
En rigtig lækker suppe. Udskiftede dog ferskner med ananas og saft deraf samt tilføjede en håndfuld sukkerærter til sidst 🙃 Den smagte af mer…

Bitten Rasmussen
2 år siden

Jeg kan ikke forstå jeg ikke har smagt denne suppe før. Den er såååå lækker 😋
Jeg havde en rest med på arbejde, og min kollega måtte straks ind og kigge på din blok efter at have set og duftet til min suppe🤗
Tak for god inspiration og mad planer

Martin
1 år siden

Hvad er et nip sukker?

Joan Ibsen
1 år siden

Hej …!
Jeg vil gerne, at den kan fryses. Kan jeg erstatte ferskerne med noget andet, eller er det bedre helt at undlade dem …?
Mvh Joan

Henny Rasmussen
1 år siden

Hej Jeg skal lave suppen til forret til 10 personer. Skal jeg lave 2 1/2 portion, eller skal jeg nøjes med en dobbelt portion. På forhånd tak.

anita
1 år siden

Hej 🙂
Så er det 2 gang jeg kommentere suppen her 🙂 den er stadig lige skøn, jeg skal snart have gæster og overvejer at servere denne suppe som en lille forret, men er virkelig i tvivl om hvilken hovedret der kan passe til eller efter er det jo 😉 har du et forslag??

Kærlig Hilsen
Anita wedel Jensen

Vivi jung
8 måneder siden

5 stars
Den suppe hitter herhjemme.😃❤️ Fantastisk opskrift.

Lotte Andersen
8 måneder siden

Hvilken karry bruger du? Er det karrypasta eller pulver

Sidst redigeret 8 måneder siden af Lotte Andersen
Lasse Nielsen
7 måneder siden

5 stars
Det var sørme lækkert. Vi tilføjede dog rød peberfrugt, mango istedet for fersken, også kogte lidt ris og blandede i, så der var lidt mere der mættede.
Super opskrift

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)