De her fyldte æg med bacon og karse på toppen og en skøn midte af æggecreme med sennep og mayonnaise er som skabte til frokostbordet. Ikke mindst til påskefrokosten er de et hit. Og selvom det formentlig ikke bliver til nogen påskefrokoster i år pga coronavirus, så er det supernemt at lave et par fyldte æg til en lille hyggelig søndagsfrokost derhjemme.

>> Se også min bedste opskrift på en skøn, hjemmelavet æggesalat lige her. 

Fyldte æg kaldes også “deviled eggs” i USA, hvor jeg primært er stødt på dem. Derovre serveres de som snacks og appetizers og er ret populære på diverse buffet’er og som “fingerfood”, fx til Superbowl Sunday, hvor amerikanerne ser amerikansk fodbold og spiser forskellige slags snacks. Hvorfor de kaldes deviled eggs eller djævleæg er jeg faktisk ikke 100 % sikker på, men jeg tænker, at det har noget at gøre med, at æggecremen ofte er rørt op med en form for chilipulver, paprika eller tabasco, så de halve æggene kan være nogle krydrede, små djævle at spise.

De her fyldte æg er dog ikke på nogen måde stærke, selvom senneppen selvfølgelig godt kan bide lidt fra sig. Men man vælger jo selv, hvilken sennep, man bruger. Jeg har som regel en sød, fransk sennep og en mild, gul sennep stående i køleskabet. Begge dele fungerer helt fint til denne her opskrift, men bruger man en sød sennep, så skal man nok ikke tilsætte yderligere sødme i form af sukker til æggecremen. Det er desuden lækkert at bruge en grov sennep, som giver lidt “bid” til cremen.

Jeg har udelukkende brugt sennep som smagsgiver i denne her opskrift, men man kan sagtens tilføje yderligere smag til æggecremen i form af paprika, røget paprika, chili, karry, pesto eller friskhakkede krydderurter. Man kan desuden udskifte lidt af mayonnaisen med creme fraiche, men husk at fedtprocenten ikke må være for lav. Så vil cremen blive tynd og så er det svært at sprøjte den ud i fine toppe, som ikke falder sammen.

Og apropos top, så behøver man selvfølgelig heller ikke pynte toppen af æggene med sprød bacon, karse og tomater, som jeg har gjort. Det er klart, at det ser vældig fint ud med lidt grønt, men der kan sagtens bruges en anden form for krydderurter, fx persille, purløg, dild, ramsløg eller spirer. Bacon kan desuden erstattes af rejer, kaviar, stenbiderrogn, sprødstegt chorizo, lufttørret skinke eller lignende. Og man kan også helt udelade kød eller fisk og bare nøjes med et grønt drys. Nemt og lækkert.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Fyldte æg (deviled eggs)

Kogetid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 4 æg
 • 2 skv bacon
 • 3 spsk mayonnaise
 • 2 tsk sennep
 • 1 nip sukker
 • salt og peber
 • karse og cherrytomater til pynt

Fremgangsmåde

 • Hæld vand i en lille gryde og bring det i kog. Når vandet koger, lægges æggene forsigtigt i vandet ved hjælp af en spiseske. Kog æggene under låg i ca 10 minutter.
 • Overhæld de kogte æg med koldt vand for at stoppe kogningen og læg dem til side.
 • Steg baconstykkerne brune og sprøde på en stegepande, i ovnen eller i mikrobølgeovnen. Lad de færdigstegte baconstykker trække på et stykke fedtsugende papir og knus dem herefter groft.
 • Pil æggene og del dem i halve på langs. Pil forsigtigt æggeblommerne ud og kom dem i en skål.
 • Tilsæt mayonnaise og sennep til æggeblommerne og mos dem sammen med en gaffel til en ensartet masse. Smag til med et nip sukker, salt og peber. Skal man lave en større portion, kan man bruge en stavblender eller foodprocessor til at blende cremen.
 • Kom æggecremen i en fryse- eller sprøjtepose påsat en stjernetylle og sprøjt den ud i en fin top i de halve æg.
 • Pynt de halve æg med knust bacon, lidt karse og evt. et stykke cherrytomat.
 • Lad æggene hvile på køl indtil servering. De kan sagtens tåle at stå et par timer, men skal helst spises samme dag, som de er lavet.

Noter

Man kan sagtens tilsætte yderligere smag til æggecremen, fx paprika, karry, pesto eller friskhakkede krydderurter. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)