Mojo – nem opskrift på rød mojo dip.

0 kommentarer
Grill, Sauce/dip/dressing, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Mojo rojo er en rød dip med peberfrugter, som man måske er stødt på i Spanien og på De Kanariske øer. En sød-syrlig og virkelig lækker sauce, der bl.a serveres til grillet kød og fisk. Og selvfølgelig til de kanariske saltkartofler. også kaldet papas arrugadas (rynkede kartofler).

Se også – Kanariske saltkartofler I Tyrkisk brød I Marinerede oliven

Nem opskrift på hjemmelavet mojo.

Det er virkelig nemt at lave sin egen mojo og det smager fantastisk. I opskriften har jeg beskrevet, hvordan man griller peberfrugterne, inden de blendes med de øvrige ingredienser. Jeg synes, at det giver en fantastisk smag, hvis man griller peberfrugterne, men det kan sagtens udelades. Så skal man bare fjerne stilk og frøstol og skære peberfrugterne i grove stykker, inden de blendes.

Men vil man nu gerne have smagen af de grillede peberfrugter, så kan man også bare gøre som mig. Jeg snyder nemlig, og køber grillede peberfrugter på glas i supermarkedet og hos min lokale grønthandler. Peberfrugterne ligger enten i olie eller i en syrlig eddikelage. Man skal derfor være lidt forsigtig med hvidvinseddiken, hvis man har købt peberfrugter i eddikelage og smage sig frem. Men ellers er det en supernem måde at lave mojo med grillede peberfrugter på.

Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer og anvendelse af mojo under opskriften.

5 fra 1 stemme

Mojo dip

Samlet tid20 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 3 røde peberfrugter (er peberfrugterne små så brug en ekstra)
 • 2 fed hvidløg (skrællet og grofthakket)
 • 1 skv hvidt brød
 • 5 spsk olivenolie
 • 1 spsk hvidvinseddike (eller anden eddike)
 • 1 tsk paprika
 • ½ tsk stødt spidskommen (kan udelades)
 • ½ tsk chilipasta (kan udelades eller erstattes af chilipulver)
 • salt

Fremgangsmåde

 • Halver peberfrugterne og fjern stilk og frøstol.
 • Grill peberfrugterne på grillen eller på en bageplade i ovnen (200 °C grill funktion) indtil de bliver rynkede og sorte.
 • Lad peberfrugterne afkøle og pil skindet af. Der sker ikke noget ved, at der sidder lidt skind tilbage.
 • Kom de grillede peberfrugter i en food processor eller blender sammen med de øvrige ingredienser og blend til en ensartet dip. Man bestemmer selv, hvor grov eller fin en dip man ønsker.
 • Smag mojoen til med salt og evt. lidt ekstra eddike, paprika, chili mm.
 • Hæld mojoen i en bøtte eller et glas med låg og opbevar den på køl. Den kan holde sig en god uges tid. Mojo kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Der er tilsyneladende lige så mange opskrifter på mojo, som der er kokke. Der er således ikke nogen opskrift, der er den helt rigtige – heller ikke blandt kanariske og spanske kokke. Det gælder derfor bare om at smage sig frem til den mojo, som man allerbedst kan lide. Der findes både en rød og en grøn mojo. De er lavet på hhv. røde og grønne peberfrugter. Men selvom smagen på de to varianter er ret sammenlignelig, så er det som regel den røde (mojo rojo), der er mest populær.

Jeg synes godt, at en mojo må have en lidt grov tekstur. Det kan man blandt andet få ved at tilsætte en skive daggammelt franskbrød eller en håndfuld mandler til de øvrige ingredienser i blenderen. Det lyder måske lidt spøjst med brødet, men det kan ikke smages. Faktisk er der flere, spanske opskrifter, hvori der indgår 1-2 skiver brød, fx den kolde, spanske tomatsuppe, som kaldes Gazpacho. Som skrevet kan man erstatte brød med mandler, men man kan også helt udelade både brød og mandler og lave en lidt tyndere mojo.

Man bestemmer selv, hvor stærk en mojo man vil lave. Det kommer helt an på styrken og mængden af chili, som man bruger. Skal mojoen være mild, så kan man helt udelade chili, eller også kan man nøjes med en ganske lille smule. Jeg bruger som regel chili paste (sambal oelek) til mojoen, men chiliflager eller chilipulver er også en mulighed. Endelig kan man bruge friske chilifrugter og blende dem sammen med de øvrige ingredienser.

Anvendelsesmuligheder.

Mojo er fantastisk til grillet kød, kylling og fisk og i løbet af sommeren har jeg stort set altid en bøtte stående i køleskabet. Det kan desuden bruges som dressing på diverse salater og til kanariske saltkartofler, og så bruger jeg det også som dip til grøntsagsstave og brød.

Derudover er mojo lækkert som en del af en større tapas-servering eller en tyrkisk-inspireret meze. Og så bruger vi det ovenpå pizzaer. Måske lidt forvirrende ift. madkultur, men der er altså ingen tvivl om, at hjemmelavet mojo er virkelig lækkert at dryppe ovenpå på en god, tyndbundet pizza.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)