Køleskabsgrød – også kaldet overnight oats, bircher müsli mm – er en sjov mellemting imellem havregrød og havregryn med mælk. Grøden kan varieres i det uendelige, men fælles er, at den røres sammen aftenen før, og hviler på køl natten over. Eller som minimum 5-6 timer. Og så er det ellers bare at nyde den lækre, kolde grød til morgenmad dagen efter. Gerne pyntet fint med toppings i form af müsli/granola, nødder, frø og kerner, bær og frugt.
Se også – Bananvafler I Bagt havregrød med banan I Havregrød
Nem opskrift på køleskabsgrød.
Der findes et væld af forskellige former for køleskabsgrød. Nogle er laktosefri og laves med plantemælk. Andre indeholder massevis af frø og kerner. Og andre igen er rimeligt simple og laves af havregryn og en eller anden form for mælkeprodukt.
Jeg holder mig gerne til den simple udgave og laver min køleskabsgrød af havregryn og mælk, som røres sammen med skyr. Og man bestemmer selvfølgelig helt selv, om man bruger mælkeprodukter lavet på plantemælk. Resultatet er nogenlunde det samme.
Denne her køleskabsgrød er lavet med kakaopulver, som giver en virkelig skøn og chokoladelækker smag til grøden. Men der findes et væld af smagsmuligheder og jeg har nævnt et par af mine favoritter under opskriften.
Tip! Se mine bedste tips til variationer under opskriften.

Køleskabsgrød med kakao
Ingredienser
- 100 gr havregryn (jeg bruger finvalsede)
- 2 dl mælk (der kan også bruges plantemælk)
- 1 spsk kakaopulver (drikke- og bagekakao)
- 1 spsk honning eller sirup
- 2 dl skyr (jeg bruger gerne vaniljeskyr)
- evt. banan, blåbær og hakkede nødder til pynt
Fremgangsmåde
- Kom havregryn, mælk, kakaopulver og honning i en skål og rør det sammen.
- Dæk skålen til og stil den på køl i minimum 5-6 timer eller natten over.
- Rør skyr ud i køleskabsgrøden og fordel grøden i 2 skåle eller portionsglas.
- Pynt evt. med frugt inden servering, fx bananer i skiver, friske blåbær og hakkede nødder.
Tips til lækre variationer.
Denne her køleskabsgrød er som nævnt med kakao, men der findes et væld af andre smagskombinationer. Man kan fx tilsætte friske eller frosne, optøede hindbær, jordbær eller blåbær til grøden, hvis man er mere til det. Derudover kan mælken erstattes af kokosmælk, som smager fantastisk i kombination med vaniljepulver og citron- eller appelsinsaft. Sådan lidt a la koldskål.
Vil man gerne have sin køleskabsgrød ekstra cremet, så man man tilsætte chiafrø. Chiafrø betegnes også som superfood, og de er smækfulde af bl.a kostfibre og omega-3 fedtsyrer. Men derudover så kan de småbitte frø også absorbere sin egen vægt op til 12 gange. Derfor skal man huske at tilføje lidt ekstra mælk eller lignende væde, hvis man bruger 1 spsk chiafrø i sin grød. Til gengæld får man en lækker og cremet morgenmad med lidt ekstra sundhed.
Den er bare mums😋Og så er man mæt indtil frokost.
Laila – Det er man nemlig – en lækker og mættende morgenmad 😀