Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bagt havregrød med banan og chokolade.

12 kommentarer
Brunch - opskrifter., Desserter, Morgenmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med varm morgenmad. Især om vinteren, hvor jeg synes, at det er rart at starte dagen med et både varmende og mættende morgenmåltid. Og selvom jeg egentlig ret godt kan lide en klassisk portion havregrød, så skal der indimellem lidt variation til. Så laver jeg i stedet bagt havregrød med æble og kanel (også kaldet morgenmads crumble) eller bagt havregrød med banan og chokolade.

Se også – Bagt havregrød a la gulerodskage I Bananvafler I Spinatvafler med laks

Nem opskrift på bagt havregrød med banan.

Fælles for både bagt havregrød med æble og bagt havregrød med banan er, at de primært består af havregryn, mælk, æg og banan. Der er altså ikke tilsat sukker udover det naturlige sukkerindhold i bananen, der virker som naturligt sødemiddel. Men resultatet bliver altså den skønneste “morgenmads-kage”, som smagsmæssigt minder en hel del om en klassisk banankage. Jeg kan godt finde på også lige at tilsætte en smule grofthakket, mørk chokolade til den bagte havregrød. Præcis ligesom når jeg laver banankage. Men det bestemmer man jo selv.

Uanset hvad, så er der tale om den lækreste form for morgenmad, som vi spiser med en klat vaniljeskyr på toppen og også gerne et blødkogt æg ved siden af. Dertil varm kaffe med en smule mælk, og så kan jeg ikke ønske mig en meget bedre start på dagen.

Tip! Se også lækre tips til variationer af bagt havregrød under opskriften.

4,25 fra 12 stemmer

Bagt havregrød

Bagetid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 125 gr finvalsede havregryn
 • dl mælk
 • 2 æg
 • 2 bananer (skrællede og brækket i mindre stykker)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk stødt kanel (kan udelades)
 • ½ tsk vaniljepulver (kan udelades)
 • 1 nip salt
 • 1 spsk olie
 • 50 gr mørk chokolade (grofthakket)
 • nøddeflager til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom havregryn, mælk, æg, banan, bagepulver, kanel, vanilje og salt i en høj skål.
 • Stik en stavblender i skålen og blend til en glat og ensartet masse.
 • Man kan også lave dejen i en almindelig blender.
 • Smør 4 ramekiner med lidt olie og fordel dejen heri. Dejen kan også kommes i en form (ca 18 cm) eller fordeles i 6-8 muffinsforme af papir.
 • Drys med hakket chokolade og hasselnøddeflager på toppen.
 • Bag ramekinerne ved 200 °C (alm ovnfunktion) i 20-25 minutter, indtil de er let gyldne på toppen og gennembagte.
 • Afkøl ramekinerne let og server dem lune til morgenmad med vaniljeskyr eller til dessert med vanilje creme fraiche eller is.

Tips til variationer.

Jeg kan godt lide at tilføje lidt krydderier i form af kanel og vaniljepulver til den bagte havregrød med banan. Krydderierne gør grøden endnu mere “kage-agtig”, så den minder endnu mere om en lækker banankage. Dog kan man sagtens udelade krydderierne eller måske tilføje endnu flere. Det er jo et spørgsmål og smag og behag og indholdet i køkkenskabene.

Udover krydderier har jeg kommet en smule mørk chokolade og hakkede hasselnødder på toppen af den bagte havregrød. Chokoladen indeholder sukker, så hvis man vil have en helt sukkerfri havregrød, så skal man enten udelade den eller bruge en sukkerfri variant. Men jeg tror jeg nu, at lidt chokolade med en god kakaoprocent er godt for os alle engang imellem.

I stedet for hasselnødder kan man bruge mandler, valnødder, pecannødder, pistacier, kokosmel osv osv ovenpå grøden. Og faktisk kan man også vende dem i selve dejen. Det er jo lækkert med lidt ekstra knas i hver bid.

Subscribe
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anette Baadsmand
2 år siden

Hej
Kan man lave dem dagen før, og så varme dem op næste morgen ?

Janie Jørgensen
2 år siden

Jeg prøvede bare at komme det direkte i silcone muffinsforme og så puttede jeg dem i køleskabet. Så de kan sagtens spises kolde. Og nu laver jeg næsten hver weekend en ny portion og så tager folk dem med i madpakken også. 😍

Sara
2 år siden

Hej tror du det er muligt at lave dem og så fryse ned i små portioner ? Og så tage op senere og evt lune dem ☺️?

Pia Nielsen
2 år siden

Kan det passe at dejen er noget tyndt i det ala pandekage dej? Synes ikke de er nok efter 25 min i ovnen. Har bagt dem i Muffins forme.

Camilla
4 måneder siden

4 stars
Tror du at de kan laves i airfryer og hvor længe vil du give dem?😀
De smager vanvittigt godt, tager bare lang tid i ovn 🙈

Cecilie
2 måneder siden

Hvor mange kcal er der pr stk?