Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Chili mayo.

2 kommentarer
Mexicansk mad, Sauce/dip/dressing, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er vi vilde med en god, hjemmelavet chili mayo. Både ovenpå kartoffelmadder, rejemadder og lignende, men også til at dyppe stegte kartofler, grøntsager i stave og sprøde pommes frites i. Jeg laver altid denne her lynhurtige mayonnaise med stavblenderen. Det tager virkelig under 2 minutter at lave en portion mayonnaise, når man bruger en stavblender. Og når først mayoen er klar, så er det tid til at lave den perfekte chilimayonnaise.

Se også – Kyllinge nuggets I Parmesan kartofler I Holiday dip

Nem opskrift på hjemmelavet chili mayo.

Hvor stærk eller mild en chilimayonnaise skal være, er helt op til den enkelte. Jeg kan godt lide en chilimayo, der brænder en lille smule, uden at der ligefrem står ild ud af munden. Samtidig synes jeg også, at der skal være en fin balance imellem sødme og syre. Derfor smager jeg min chili mayo til med både sød chilisauce, chilipulver og citronsaft.

Det kan være virkelig svært at komme med helt præcise mål for en god opskrift på chilimayonnaise. Det kommer nemlig helt an på smag og behag. Og selvfølgelig også styrken på den chilipulver, som bruges. Jeg anbefaler derfor, at man prøver sig lidt frem, og smager til løbende, indtil smagen i den hjemmelavede chili mayo er helt perfekt.

Tip! Se også mine bedste tips og tricks under opskriften.

4,27 fra 15 stemmer

Mayonnaise med chili

Samlet tid10 minutter
Antal: 250 gr

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld mayonnaisen i en skål og tilsæt sød chilisauce og chilipulver efter smag.
  • Mængden af chili afhænger lidt af, om man bruger stærk eller mild/sød chilipulver.
  • Smag til med citronsaft og evt. salt og lad mayonnaisen trække på køl indtil servering.
  • Chili mayo kan holde sig 5-7 dage på køl i en bøtte med låg. Den er ikke fryseegnet.
  • Server chili mayo som dip til pommes frites og ristede kartofler, til grøntsagstave som sandwichmayonnaise, i burgere og lign.

Tips til opskriften.

  • Som sagt er det virkelig nemt at lave sin egen mayonnaise til hjemmelavet chili mayo, men selvfølgelig kan man også sagtens bruge en færdiglavet mayonnaise fra supermarkedet. Jeg anbefaler dog, at man bruger en “ægte” mayonnaise. Dvs en mayonnaise der er lavet på æggeblommer og olie.
  • I stedet for chilipulver kan man smage sin chili mayo til med chilipasta eller chilisauce, fx sriracha eller sambal öelek. Man kan også smage til med et par dråber tabasco, hvis mayoen skal have et ekstra kick.
  • Jeg bruger gerne almindelig chilipulver til min chilimayo, men hvis man vil have en chilimayonnaise med lidt røgsmag, så kan man tilsætte en smule chipotle eller røget paprika til mayoen.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten Agerup
2 år siden

Jeg er lidt vild med, at du afprøver forskellige metoder på en opskrift som mayonnaise – som netop er en prøvelse, fordi man skal piske og piske, som for mig virker som en evighed…👍