Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Parmesan kartofler – sprøde kartofler med parmesan.

0 kommentarer
Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Parmesan kartofler. De lækreste, små kartofler, der er sprøde udenpå og dejligt møre indvendigt. Helt perfekte som tilbehør til en god bøf eller oksesteg og til tapas. Men også til en lækker hverdagsret som fx et farsbrød eller en god mørbradgryde. Og selvfølgelig til burgere eller sandwiches i stedet for de traditionelle pommes frites.

Se også – Knuste kartofler med parmesan I Flødekartofler I Bagte kartofler

Nem opskrift på parmesan kartofler.

Parmesankartofler hører til blandt de nemmeste opskrifter på kartoffel-tilbehør. De rå kartofler skal bare vendes med olie, timian og revet parmesan, inden de sættes i ovnen og bages møre. Det er faktisk det hele. Vil man spare tid i ovnen, så kan man også give kartoflerne et hurtigt opkog i en gryde med kogende vand. Det har jeg skrevet meget mere om under opskriften.

Jeg bruger som regel små kartofler, som jeg kan nøjes med at skrubbe. Der er jo ingen grund til at skrælle de små kartofler. Og når først kartoflerne er vendt med olie, timian og parmesan kan de sagtens stå i flere timer, inden de sættes i ovnen. Helt perfekte til en gæstemiddag, hvor man måske gerne vil forberede en del af maden i god tid.

Tip! Se mine bedste tips til parmesan kartofler under opskriften.

4,50 fra 8 stemmer

Kartofler med parmesan

Bagetid40 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 gr små kartofler
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk tørret timian
  • 50 gr parmesan (pecorino eller lign. kan også bruges)

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne og dup dem tørre i et viskestykke.
  • Kom kartoflerne i en frysepose sammen med olie, timian og revet parmesan. Ryst posen godt så det hele fordeles.
  • Vend kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kartoflerne ved 180 °C (varmluft) i ca 40 minutter, indtil kartoflerne er møre.
  • Server kartoflerne som tilbehør til hovedretter samt burgere, sandwiches mm.
  • Evt rester kan gemmes på køl i 3-4 dage. De er ikke fryseegnede.

Tips til opskriften.

  • Jeg bruger gerne et stykke parmesanost, som jeg river fint ud over kartoflerne. Jeg kan ikke anbefale, at man bruger færdigrevet parmesan fra pose, men man kan sagtens variere med andre slags hård ost. Fx Prima Donna eller en Pecorino, der minder meget om parmesan men smager en smule kraftigere. Skal det være en dansk ost, så er det superlækkert med et stykke Vesterhavsost.
  • Kombinationen af ost, timian og kartofler er altid lækker, men selvfølgelig kan man sagtens bruge andre former for krydderurter. Jeg synes især, det er lækkert med tørret oregano, basilikum eller rosmarin.
  • Vil man spare tid, så giv kartoflerne et kort opkog (ca 2-3 minutter) i en gryde med kogende vand. Lad kartoflerne dampe tørre og vend dem med olie, timian og ost som angivet i opskriften. Bagetiden kan herefter forkortes til 20-25 minutter ved 180 °C.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer